صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکست ابزار تحریم ترامپ علیه ایران و بی اعتباری واشنگتن

۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۲۷۶۶
پایگاه ریسپانسیبل استیت کرفت به بررسی دلایل شکست رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران پرداخته است.
پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرفت» در یادداشتی به بررسی دلایلی عدم کارآیی تحریم‌های دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، علیه ایران به عنوان ابزار فشار پرداخته است.
 
این یادداشت می‎گوید «شکست چندجانبه سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه تهران، رویکرد دولت جو بایدن را مبنی بر بازگشت به برجام امکان پذیرتر کرده است؛ در واقع اقدام‌های ترامپ براساس عادت مخربش در انجام امور برخلاف رویه کاری سلف خود، سبب اتخاذ رویکرد وی در قبال تهران و برجام بود.»
 
نگارنده این یادداشت همچنین به الزامات اهرم فشار در روابط بین الملل پرداخته و اهرم آمریکا علیه ایران را در تناقض با رویکرد بین المللی و شرایط ایران توصیف می کند.
 
وی می‎نویسد «ترامپ توجهی نداشت که مجازات کشور هدف صرفنظر از رفتار آن، ایجاد فشار نمی‌کند و با همین بی توجهی از برجام خارج شد و جنگ اقتصادی همه جانبه‌ای را علیه ایران به راه انداخت؛ در این روند، این ایران بود که در واکنش به سیاست‌های ترامپ، از طریق راه‌هایی به اعمال فشار پرداخت.»
 
به نوشته نگارنده، نتیجه اقدام‌های دولت ترامپ، بی اعتباری آمریکاست؛ اکنون اعتبار آمریکا، برای استفاده از فرصت به منظور توافق جدید با تهران از دست رفته است.
این یادداشت در بخش دیگری به روند طولانی و دشوار مذاکرات منتج به برجام اشاره کرده و می‎گوید در دور جدید مذاکرات، ایران شکایات زیادی علیه آمریکا دارد و توافق هسته‌ای تنها در صورتی ممکن است که آمریکا از موضع پیشین خود عقب نشینی کند.
 
آمریکا باید در نظر داشته باشد که تصور اعمال فشار با هدف تسلیم ایران برای مذاکره در ۴ دهه گذشته شکست خورده و دلیل ندارد که تصور شود در ۴ سال آینده کارآیی خواهد داشت.
 
«ریسپانسیبل استیت کرفت» در پایان می‎نویسد «آمریکا باید به جای تلاش در راستای سیاست های شکست خورده، به تعهدات پیشین خود عمل کند.»
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *