آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
تماشای «روزهای نارنجی» در شبکه نمایش خانگی
فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» ساخته آرش لاهوتی از صبح روز چهارشنبه ۱۹ آذر وارد شبکه نمایش خانگی شد.
فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» به کارگردانی آرش لاهوتی که در اواخر مهر به صورت آنلاین اکران شده بود، از صبح روز چهارشنبه ۱۹ آذر در ۲ سامانه «فیلیمو» و «نماوا» به نمایش در میآید.
این فیلم با بازی هدیه تهرانی، علی مصفا، مهران احمدی، علیرضا استادی، ژیلا شاهی، رویا حسینی، صدف عسگری، لیلی فرهادپور، اکرم علمدار، امین گلستانه و سیامک ادیب در اکران آنلاین توانست ۷۸ درصد رضایت مخاطبان را به دست آورده و به فروش ۶۰۰ میلیون تومانی دست یابد.
«روزهای نارنجی» تاکنون در بیش از ۳۵ جشنواره و رویداد سینمایی در خارج از ایران به نمایش در آمده و ۹ جایزه نیز دریافت کرده است.
جایزه بزرگ بهترین فیلم جشنواره مانهایم، جایزه فیپرشی جشنواره مانهایم، جایزه کلیسای جهانی، جایزه بزرگ بهترین فیلم جشنواره پیونگ یانگ، جایزه بهترین فیلم جشنواره یاری سوئد، جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره سینه ایران تورنتو، جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره سینه ایران تورنتو، تقدیر ویژه بهترین بازیگر زن جشنواره مانهایم، جایزه ویژه هیات داوران بهترین بازیگر زن جشنواره اینجین ایندیا اسپانیا، نامزد جایزه چشم طلایی جشنواره زوریخ، نامزد بخش کارگردانان جدید جشنواره سائوپایولو، نامزد بهترین فیلم بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر، نامزد جایزه بهترین فیلم اول جشن منتقدان سینمای ایران و نامزد بهترین بازیگر زن جشن منتقدان سینمای ایران بخشی از جوایز و نامزدیهای «روزهای نارنجی» اولین فیلم بلند سینمایی آرش لاهوتی در سراسر جهان است.
همچنین شبکه ارتقای سینمای آسیا و پاسیفیک موسوم به نتپک که یک نهاد بینالمللی شناخته شده و تحت حمایت یونسکو است، در روز ۸ مارس برابر با ۱۸ اسفند که روز جهانی زن از طرف سازمان ملل اعلام شده، فیلم سینمایی «روزهای نارنجی را در چهارده شهر لندن، سیدنی، ادینبورگ، بریستان، هاوایی، الماتی، دهلی نو، کرالا، داکا، اسکوپیه، کوالالامپور، کوچی، بنگلور و تریوندروم به نمایش گذاشت.
«روزهای نارنجی» درباره آبان، زنی ۴۵ ساله است که واسطه استخدام کارگران فصلی است.
عوامل این فیلم عبارتند از: کارگردان: آرش لاهوتی، نویسنده: آرش لاهوتی - جمیله دارالشفایی، مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی، تدوین: مهدی حسینی وند، صدابرداری: حسن شبان کاره، طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان، موسیقی: کریستف رضاعی، طراحی صحنه و لباس: فاضل ژیان، طراحی گریم: شهرام خلج، جلوههای ویژه بصری: سینا قویدل، جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیگ، تهیه کننده: علیرضا قاسمخان، مشاور تهیهکننده و مجری طرح: شهنام شهباززاده، مشاور رسانهای: مریم قربانینیا.
موفقیت مستندساز ایرانی در ۲ رویداد بین المللی
فیلم مستند «خرس نباشد باران نمی بارد» در دومین حضور بین المللی خود موفق به دریافت جایزه از یک فستیوال خارجی شد.
فیلم مستند «خرس نباشد باران نمی بارد» به نام انگلیسی (NO RAIN WITHOUT BEAR) بعد از انتخاب در جشنواره فیلم انگلستان ( Filmmaker Session UK ) در دومین حضور خود توانست منتخب جشنواره Lift Off ۲۰۲۰ شود.
این فیلم به کارگردانی و تهیه کنندگی بهروز سبط رسول ماجرای فیلمسازی را که به دنبال واکاوی ماجرای آزار توله خرس سوادکوه را تا حضور در مناطق حیات وحش و ریشه یابی دشمنی انسان با حیوانات است به تصویر می کشد.
بهروز سبط رسول که پیش از این موفقیت هایی در کسب جوایز بین المللی برای فیلم های داستانی خود داشته در سه سال گذشته با همکاری شهرام وثوق حجازی، تنها به ساخت فیلم مستند مشغول بوده است.
ساخت حدود یک هزار و ۱۰۰ دقیقه مستند «کهن ترین سرزمین»، مستند «ارجان»، مستند «سکان کشتی» و مستند «حیات وحش» از جمله فعالیت های این هنرمند در عرصه های مختلف است.
بهروز سبط رسول که مجوز ساخت فیلم بلند داستانی «تا بیست و سه» را چندی پیش دریافت کرده، هم اکنون در حال تولید این فیلم است.
اتحادیه تهیه کنندگان سینما از برگزاری جشنواره فجر حمایت کرد
اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران با انتشار اطلاعیه ای برگزاری جشنواره فیلم فجر را از علائم بارز اعلام حیات سینمای ایران دانست.
اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران با انتشار اطلاعیه ای حمایت خود را از برگزاری جشنواره فیلم فجر اعلام کرد.
در متن این اطلاعیه آمده است:
«سینمای ایران طی سالهای اخیر از بحران های خسارت بار متعددی عبور کرده و به همت اصحاب و یارانش سالم و سربلند به حیات خود ادامه داده است.
اکنون که شیوع گسترده و جهانی کرونا، صنعت سینمای ایران را نیز مانند سایر کشورهای دنیا دچار آسیب های جدی و اجتناب ناپذیر کرده، هر نشانه ای از اعلام حیات سینما و آمادگی آن برای استقبال از آینده ای بهتر، باید مغتنم شمرده شود.
بی تردید یکی از علائم بارز اعلام حیات سینمای ایران، برگزاری جشنواره مهم فجر با حفظ تدابیر لازم خواهد بود.
امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست که جشنواره فیلم فجر، از مهمترین رویدادهای فرهنگی- هنری کشور است که تاثیر برگزاری آن بر افکار عمومی جامعه، به سادگی قابل انکار یا کتمان نیست.
شاید تعطیلی این رویداد مهم و بی نظیر، آسان ترین و مطلوب ترین راه برای کسانی باشد که یا توان استقامت در بحران ندارند و یا اساسا نسبت به تعطیلی همه جانبه سینمای ایران نگرانی لازم را ندارند؛ اما نباید فراموش کرد که سینمای ایران می تواند، هوشمندانه، از هر اتفاقی برای رسیدن به روزهای بهتر، بهره برد و قابلیت و مقاومت لازم برای آنکه همچنان مهمترین رویداد فرهنگی کشور باقی بماند را دارد.
بر این باوریم که برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کنونی، با همفکری و همدلی دست اندرکاران، به تجربهای تازه و ارزنده در تاریخ سینمای ایران بدل خواهد شد تا دوستانش شاد و دشمنانش را مأیوس سازد.
جشنواره فیلم فجر حتما می تواند همچون بسیاری از جشنواره های اخیر جهانی مانند لوکارنو، تورنتو، لندن، اَنسی به شیوهای جدید و منعطف با شرایط موعد برگزاری، اعم از مجازی ، فیزیکی، ترکیبی برگزار شود و به همه علاقمندانش نشان دهد که گرم ترین و روشن ترین آتش ها را زیر خاکستر کرونا، برای آینده ذخیره دارد.»
پوستر مستند «ایبیسیدی» محسن خانجهانی رونمایی شد
پوستر مستند «A_ B_ C_D» به کارگردانی محسن خان جهانی با حضور مسئولان وزارت بهداشت رونمایی شد.
پوستر مستند «A_ B_ C_D» به کارگردانی محسن خان جهانی در جلسهای با تعداد افراد محدود و تحت پروتکلهای بهداشتی در وزارت بهداشت در حالی رونمایی شد که دستاندرکاران این مستند، امیدوار بودند که این بیماری از بین برود و فقط یک خاطره از آن باقی بماند.
در این جلسه که دکتر حریرچی معاون کل و دکتر جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت حضور داشتند؛ کاوه احمدی تهیه کننده این فیلم مستند با تشکر از مسوولان وزارت بهداشت که در این روزهای شلوغ، زمانی را به این مستند اختصاص دادهاند، ادامه داد: به شما و همکارانتان در وزارت بهداشت خسته نباشید، میگویم و امیدواریم که هر چه زودتر، روزهای آرامتری را پیش رو داشته باشیم.
محسن خان جهانی کارگردان مستند A _B_C _D که درباره کروناست و در بخش ویژه جشنواره سینما حقیقت بهصورت آنلاین به نمایش در میآید، توضیح داد: این مستند روایتی است از اولین روزهای شیوع کرونا در ایران و تاثیرات اجتماعی این پدیده بر روی مناسبات زندگی آدمها.
او با اشاره به نام این مستند خاطرنشان کرد: الفبای زندگی ما بعد از کرونا تغییر کرده است و اسم فیلم هم اشارهای به این موضوع دارد.
این مستندساز خاطرنشان کرد: همزمان مستند دیگری را با موضوع کرونا در حال ساخت دارم که فیلمبرداری آن تا زمانی که کرونا در ایران فروکش نکند؛ ادامه خواهد داشت.
خان جهانی در پایان از مردم و مسوولان خواست تا فیلم مستندش را در جشنواره پیش رو حقیقت بهصورت آنلاین تماشا کنند.
کاوه معین فر فیلم ساز هم که در این جلسه حاضر بود در سخنانی گفت: ما به نمایندگی از هنرمندان یک خسته نباشید به کادر درمان میگویم.
او در عین حال به عوامل سازنده مستند A _B _C_ D برای ساخت این مستند، تبریک گفت و خاطرنشان کرد: کرونا، یک موقعیت اجتماعی است که باید مستند بشود و در دنیا این اتفاق در حال انجام است و جمع زیادی از فیلم سازان این دوره را ثبت کردند و درباره این مستند خاص معتقدم که اگر کسی سالها بعد، بخواهد کار پژوهشی بکند، میتواند مستند A _B_C _D را ببیند.
این هنرمند در پایان اظهار امیدواری کرد: این بیماری از بین برود و فقط یک خاطره از آن باقی بماند.
شهرام درخشان مستندساز و رییس جشن مستند خانه سینما نیز در سخنانی کوتاه گفت: به عنوان یک فیلم ساز باید بگویم که این مستند از دو منظر قابل توجه است و پیشنهاد میکنم، این فیلم را ببینید، یکی از جهت هنری و سینمایی است که یک اثر قابل توجه و دیدنی است و نکته بعدی توجه کردن به فراگیری این ویروس است که این روند در این مستند، قابل توجه است.
او در پایان خطاب به مسوولان پیشنهاد کرد که به مستندسازی بیشتر اهمیت بدهند و ادامه داد: تلاشهای که در هر مقطع زمانی در حال انجام است، هیچ چیزی مثل فیلم مستند، در تاریخ آن را ثبت نخواهد کرد بنابراین به این نکته توجه ویژه داشته باشید و ساخت مستند را در دستور کار قرار بدهید.
شهرام درخشان در پایان تاکید کرد: فیلمهای مستندها ۲۰۰ سال بعد هم بدرد خواهند خورد و ارزش پژوهشی، تاریخی دارند.
در ادامه این جلسه دکتر ایرج حریرچی گفت: کرونا و مقابله با این بیماری، موضوعی بسیار جذاب و ضروری برای مستندسازی است. کرونا رنجها، فشارها و سختیهایی برای مردم، مدافعان سلامت و مدیران حوزه سلامت و همچنین حماسهها و زیباییهایی در مسیر خدمت به مردم و بیماران ایجاد کرد.
معاون کل وزارت بهداشت یادآور شد: از عوامل سازنده این فیلم مستند که تجربه زیادی در حوزه مستندسازی دارند، به دلیل توجه به کرونا به عنوان یک موضوع اجتماعی، تشکر میکنم و امیدوارم که این اثر هنری، دارای جایگاه رفیعی در جشنواره سینما حقیقت باشد. کرونا امروز بخشی از حقیقت زندگی ما شده و هیچ واقعهای در ۱۰۰ سال اخیر، جوامع بشری را تحت تاثیر قرار نداده است و اثرات اجتماعی، نحوه رفتارها و تعاملات این بیماری ممکن است تا سالها باقی بماند.
دکتر کیانوش جهانپور نیز در این نشست گفت: مستندسازی یکی از نقاط خلا ما در اتفاقات خوب یا رنجها و مرارتها و همچنین تلاشها و مجاهدتها در عرصههای مختلف از جمله پاندمی کرونا است. اتفاقات خوب، مجاهدت و تلاشهای کنونی مدافعان سلامت و تمامی دستاندرکاران مدیریت کرونا باید به نسلهای بعدی نیز منتقل شود.
وی افزود: امیدوارم کرونا نقطه عطفی شود که ما نگاه خاص و ویژهای به حوزه مستندسازی در کشور داشته باشیم. بارقههایی از اینکه نگاه مستندسازی در کشور ارتقا پیدا کرده را دیدهام و امیدوارم این روند ادامه پیدا کند. کرونا اگر آثار منفی در حوزههای مختلف داشت، حداقل این اثر مثبت در حوزه فرهنگ، رسانه و سینما داشته است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر از اپیدمی طاعون در الجزایر سندی باقی مانده، اسناد فنی آن در وزارت بهداشت الجزایر یا فرانسه نیست بلکه آن سند مربوط به کتاب طاعون آلبرکامو است که به زبانهای مختلف تا کنون بارها در کشورهای مختلف چاپ شده است.
دکتر جهانپور یادآور شد: روایت فتح گونه، حماسی، هنرمندانه و آوینی گونه از رویدادها و تلاشهایی مانند کرونا، واکسن، خودکفایی در اقلام و تجهیزات پزشکی، مقابله با تحریمها که در کشور میشود، نیازمندی مستندسازی است.
طراحی پوستر مستند A_B_C_D توسط بنفشه جهانگیری هنرمند گرافیست انجام شده است، فیلمی که محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.