صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سازمان‌های مردم نهاد بازوی توانمندی برای ارائه خدمات بهتر به دستگاه قضایی هستند

۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱:۰۳
کد خبر: ۶۸۲۳۴۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رییس کل دادگستری استان خراسان جنوبی در نخستین نشست تعاملی دستگاه قضایی استان با نهاد‌های مردمی همکار دستگاه قضائی، گفت: سازمان‌های مردم نهاد بازوی توانمندی برای ارائه خدمات بهتر به دستگاه قضایی هستند.

- نخستین نشست مجمع نهاد‌های مردمی همکار در اجرای دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل قوه قضائیه دادگستری استان با نهاد‌های مردمی با حضور رییس کل دادگستری استان خراسان جنوبی و دیگر مسئولین قضائی استان و با حضور مدیران گروه‌های جهادی مردمی استان تشکیل شد.

رییس کل دادگستری استان خراسان جنوبی نیزدر جمع گروه‌های جهادی مجمع نهاد‌های مردمی همکار اظهار داشت:با توجه به دوران تحول در قوه قضائیه برای اهدافی که ریاست قوه قضائیه ترسیم کرده، نقش مردم نقش بسیار مهم و برجسته‌ای دیده شده است، در همین راستا ریاست قوه قضائیه بخشنامه‌ای را صادر و ابلاغ کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حمیدی در خصوص نحوه تعامل با نهاد‌های مردمی گفت: تعدادی از نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد در استان دعوت شدند تا با تشکیل جلسه‌ای راهکار‌هایی جهت ارتباط قوه قضائیه و دادگستری استان با این سازمان‌های مردمی پیدا نمائیم.

رییس کل دادگستری استان خراسان جنوبی افزود: برای اینکه قوه قضائیه از این نقش بسیار برجسته مردم و سازمان‌های مردم نهاد بهره گیری نماید در اولین گام پیشگیری از وقوع جرم و و آسیب‌های اجتماعی است، که مردم و این سازمان‌ها با تجربیات بدست آمده می‌توانند نقش همکار بودن خود را بخوبی ایفا کنند.

وی ادامه داد: همچنین در بحث ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه باز عرصه دیگری است که سازمان‌ها می‌توانند با ما همکاری داشته باشند که در جلسه امروز نیز صحبت شد و نمایندگان حاضر، راهکار‌ها و پیشنهاداتشان را ارائه نمودند که بر اساس آن مقرر گردید به تناسب هر عرصه‌ای که بتوانیم از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در استان استفاده کنیم، کارگروهی تشکیل شود و راهکار‌های مناسبی مشخص گردد و جهت اجرا به دادگستری استان ارائه نمایند.

حجت الاسلام والمسلمین حمیدی تصریح کرد: عرصه دیگر جهت تعامل با مردم و سازمان‌های مردم نهاد، مبارزه با فساد و مطالبه گیری است، اطلاعات مردمی و اخباری که توسط این سازمان‌ها که با مردم در ارتباط هستند در رابطه با مبارزه با فساد اداری در سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی در همان کارگروه‌ها مطرح و راهکار لازم مشخص می‌گردد و جهت اجرا به دستگاه قضائی استان ارائه می‌شود و دستگاه قضائی با ورود به این موضوع جهت پیشگیری و یا برخورد قانونی و لازم را انجام می‌دهد.

وی گفت: راهکاری هم که در آئین نامه قوه قضائیه نیز پیش بینی کرده استفاده از سامانه سجام است در قوه قضائیه که متولی آن معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌ها است و الان نیز به راحتی هم در اختیار مردم است و هم در اختیارسازمان‌ها و نهاد‌های مردمی.

رییس دستگاه قضائی استان با اشاره به سامانه سجام خاطرنشان کرد: هرگونه اخبار و اطلاعاتی که در زمینه فساد اداری و هرگونه تخلف دیگر دارند را از طریق این درگاه با قوه قضائیه گزارش نمایند، ما هم این گزارشات را مورد بررسی قرار داده و با توجه به موضوع گزارش مردمی از طریق مراجع ذیصلاح مانند، سازمان بازرسی، تعزیرات، دادستانی، نیروی انتظامی و... مورد رسیدگی قرار می‌گیرد که اگر محرز شد جرمی در یک سازمانی شکل گرفته یا در یک اداره‌ای و دلایل و مشکلات کافی وجود داشته باشد بدون فوت وقت، پرونده قضائی تشکیل و در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان رسیدگی لازم صورت خواهد پذیرفت.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی بیان داشت: فی المجموع واضح است که ارتباط با سازمان مردم نهاد که از دل مردم در واقع برخاسته اند و عمدتاً هم افراد با انگیزه‌ای هستند و با روحیه‌ی انقلابی و جهادی که دارند، میتواند بازوی بسیار خوبی و توانمندی برای قوه قضائیه باشد که دستگاه قضائی استان از این موضوع حمایت کامل خود را اعلام می‌کند

وی اظهار امیدواری کرد و گفت در پایان امیدوارم با تعامل با سازمان‌های مردمی، در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تلاش کنیم وجامعه‌ای سالم و بدور از جرم و جنایت داشته باشیم.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خراسان جنوبی نیز به تبیین تقویت رویکرد مشارکت و افزایش تعامل نهاد‌های مردمی با دادگستری استان و بهره مندی از ظرفیت نهاد‌های مردمی در راستای حمایت از حقوق شهروندی، پیشگیری و مقابله با فساد، پیشگیری از وقوع جرائم آسیب‌های اجتماعی، پیشگیری و مقابله با فساد، توسعه میانجیگری وصلح و سازش، سلامت زنان و خانواده و اطفال ونوجوانان، حمایت از بزه دیدگان و خانواده آن‌ها و همیاری در بازپروری اجتماعی محکومین پرداخت.

حجت الاسلام وحدانی نیا اظهار داشت: گروه‌های جهادی وسمن‌ها در قالب انجمن‌های تخصصی و سایر شهروندان با رویکرد نظارت مردم بر مردم و مردم بر مسئولین می‌توانند اطلاعات خویش را به عنوان دیده بان افتخاری با ثبت نام در سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضائیه سجام در سامانه سجا م به نشانی *sajam.scpd.ir* درج ومطالبه گری نمایند با توجه به ارتباط بر خط مدیران ارشد استان ودادستان‌های حوزه‌های قضائی گزارشات مستند درج شده از طریق دادستان‌ها پیگیری خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *