دخالتهای آمریکا در امور ونزوئلا و مقاومت ونزوئلاییها
انتخابات پارلمانی در ونزوئلا برگزار شد و در آن حزب حامی مادورو به پیروزی رسید و اکثر کرسیهای پارلمان در اختیار نمایندگان حامی مادورو قرار گرفت.
- ونزوئلا مدتهاست که دستخوش تحولات و اتفاقاتی است که از بیرون به این کشور تزریق میشود.
آمریکا با دخالتهای مستقیم خود بارها سعی کرده است دولت این کشور را سرنگون کرده و غربگرایان را در ونزوئلا حاکم کند.
فشارهای و تحریمهای اقتصادی شدید علیه ونزوئلا از سوی آمریکا و اروپا، باعث بروز کمبودهای شدید مواد غذایی و دارویی در این کشور شد، اما با وجود همه دشمنیهایی که علیه مردم این کشور اعمال شد، تاکنون توانسته است با مقاومت خود مقابل توطئهها و دسیسهها مقابله کند.
ونزوئلا کشور فقیری نیست، اتفاقا کشوری ثروتمند است؛ این کشور در رتبه نخست ذخایر نفتی جهان قرار دارد و از نظر کشاورزی نیز به خاطر شرایط آب و هوایی میتواند تامین کننده نیازهای داخلی باشد.
اما تحریمها و تهدیدات آمریکا و دخالتهای مستقیم این کشور در امور داخلی ونزوئلا باعث گشته تا به خاطر بروز اختلافات داخلی اوضاع نابسامانی پیدا کند.
سیاست تحریم انتخابات از سوی آمریکاییها دیکته شد تا از میزان مشارکت کاسته شود، اما با این وجود، انتخابات پارلمانی در ونزوئلا برگزار شد و نتیجه آن نیز پیروزی حزب سیاسی حامی مادورو رئیس جمهور ونزوئلا بود.
اگرچه آمریکا و اروپا نتیجه انتخابات پارلمانی ونزوئلا را به رسمیت نشناختهاند، چرا که مخالفت دولت قانونی مستقر در این کشور هستند، اما باید به این نکته توجه داشت که با وجود انتخابات مسئله دار ریاست جمهوری در آمریکا، سران کشورهای اروپایی با وجودی که هنوز نتیجه قطعی اعلام نشده است، آن را به رسمیت شناخته و به جو بایدن تبریک گفتند.
ونزوئلا منابع نفتی بسیار غنی دارد؛ آمریکاییها پس از انقلاب بولیواری مجبور به ترک این کشور شدند و در واقع دست غارتگر آنها از منابع نفتی ونزوئلا قطع شد.
از آن زمان تاکنون ونزوئلا شاهد دسیسههای فراوانی از سوی آمریکا بوده است.
اقدام به کودتا علیه دولت چاوز، رییس جمهور فقید این کشور که بارها انجام شد، اما با شکست روبرو شد، حتی برنامه ریزی برای ترور چاوز نیز انجام شد و پس از مرگ مشکوک او بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اعتقاد داشتند، در یک عملیات تروریستی بیولوژیکی از سوی سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) به بیماری سرطان دچار شد و در کمترین زمان جان باخت.
پس از هوگو چاوز نیز نیکلاس مادورو با همان مشکلاتی که آمریکاییها برای چاوز ایجاد کردند روبرو است.
ونزوئلا در دوران ریاست جمهوری مادورو، چندین کودتای آمریکایی را از سر گذراند و در بدترین شرایط اقتصادی که به خاطر تحریمهای آمریکا شکل گرفته بود، از گردنههای دشوار عبور کرد، اما این کشور همچنان با مشکلات زیادی دست به گریبان است.
با وجود دشمنیهای آمریکا علیه ونزوئلا و حمایتهای گسترده از خوان گوایدو، سرکرده مخالفان مادورو که انتخابات را تحریم کرده بود، راه دشواری پیش روی مادورو و مردم این کشور قرار دارد.
کاهش محبوبیت و از مشروعیت انداخت دولت مادورو در دستور کار آمریکا قرار دارد تا بتوان بار دیگر دولتی را در این کشور حاکم کند که به واشنگتن وابسته باشد.
انتخابات پارلمانی ونزوئلا در سلامت برگزار شد، اما مشارکت پایین مردم زنگ خطری برای دولت مادورو است.
برای همین است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا بار دیگر طی اظهاراتی انتخابات ونزوئلا را «جعلی» خوانده است.
پمپئو، در صفحه توییتر خود مدعی شد «آمریکا انتخابات تقلبی پارلمانی رژیم غیرقانونی مادورو در ۶ دسامبر (یکشنبه ۱۶ آذر) را محکوم میکند.»
وزیر خارجه آمریکا در این راستا اعا کرد «انتخابات ونزوئلا فاقد حداقل استانداردها است و چیزی جز تلاش برای سرقت آینده دموکراتیک ونزوئلا نیست.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که آمریکا خود دستخوش اتفاقات انتخابات ریاست جمهوری است و همچنان ترامپ موضوع تقلب در این انتخابات را مطرح میکند.
چگونه میتوان پذیرفت کشوری که دارای انتخابات مسئله دار است، درباره انتخابات دیگر کشورها به ویژه کشورهایی که با آمریکا همسو نیستند اظهار نظر کند و آن را «جعلی» بنامد.
اما با این وجود دولت و ملت ونزوئلا ایستادگی کرده و راه انتخاب شده آنها را به پیروزی خواهد رساند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *