صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهکار‌های مناسب برای کاهش آلودگی هوا

۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۹:۰۱
کد خبر: ۶۸۲۲۱۳
رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گفت: سیاست‌های کاهش گاز‌های گلخانه‌ای به ویژه CO۲ و CH۴ می‌تواند به طور غیر مستقیم و از طریق اثر تغییر اقلیم بر دما، الگوی بارش و باد و الگو‌های سینوپتیکی، منجر به کاهش آلاینده‌ها و بهبود کیفیت هوا شود.
سید محمد مهدی میرزایی قمی، رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در گفت‌وگو با میزان در خصوص تغییر اقلیم هوا و مبارزه با آلودگی هوا بیان کرد: بر اساس نظر برخی از محققان، سیاست‌های اجرا شده برای کاهش آلودگی و تغییر اقلیم در کنار هم می‌تواند مزایای حاصل شده را افزایش دهد، به طوری‌که فعالیت‌های کاهش گازهای‌گلخانه‌ای و تغییر اقلیم می‌تواند به طور غیرمستقیم به کاهش آلودگی هوا کمک کند.
 
و همچنین وی عنوان کرد: سیاست‌های کاهش آلودگی هوا می‌تواند باعث کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای شود، تغییر الگوی تولید و مصرف انرژی به طور قابل ملاحظه‌ای در کاهش تغییر اقلیم و آلودگی هوا به طور هم‌زمان موثر است.

میرزایی قمی در خصوص جایگزینی سوخت‌های فسیلی ادامه داد: به عنوان مثال، جایگزینی استفاده ار سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر باعث کاهش انتشار آلاینده‌هایی، چون ذرات معلق، SO۲ و NOx شده و به طور هم‌زمان باعث کاهش انتشار گاز گلخانه‌ای CO۲ می‌شود از طرف دیگر افزایش گاز‌های گلخانه‌ای به شکل‌های گوناگونی می‌تواند به طور غیر مستقیم و با افزایش دما و یا تغییر الگوی بارش و باد بر روند آلودگی هوا اثر داشته باشد افزایش دما می‌تواند باعث افزایش واکنش‌های شیمیایی و کاهش کیفیت هوا شود.

رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم افزود: سیاست‌های کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌تواند به صورت حذف و یا کاهش سوخت‌های فسیلی (که هم منبع CO۲ و هم منبع برخی از آلاینده‌ها است) و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در دست اقدام قرار گیرد که علاوه بر کاهش گاز‌های گلخانه‌ای CO۲، CH۴ و N۲O، به طور مستقیم باعث کاهش آلاینده‌هایی، چون SO۲، NOx، ذرات معلق، CO و O۳ و بهبود کیفیت هوا شود.

وی در خصوص نقش آلاینده‌ها در کلان شهرها، گفت: باید توجه داشت که منشا بخش زیادی از آلاینده‌ها در کلان‌شهر‌ها از جمله تهران از منابع متحرک و وسایل نقلیه است، بنابراین اجرای راهکار‌های کنترل آلودگی ناشی از احتراق ناقص مانند تعمیر و نگهداری خودروها، جلوگیری از روغن‌سوزی، استفاده خودرو‌ها از کاتالیست‌ها و حذف خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های فرسوده نقش مهمی در کاهش غلظت این آلاینده‌ها خواهد داشت.

میرزایی قمی توضیح داد: در مورد شهر تهران این نکته را نیز باید در نظر داشت که عواملی مانند شرایط خاص توپوگرافی و جهت وزش باد (که باعث انتقال آلاینده٬ها به شهر می‌شود) و محل نامناسب قرارگیری کارخانجات در آلودگی شهر نقش مهمی دارد.

وی در خصوص راهکار‌های مناسب برای کاهش آلودگی هوا گفت: سیاست‌های کاهش گاز‌های گلخانه‌ای به ویژه CO۲ و CH۴ می‌تواند به طور غیر مستقیم و از طریق اثر تغییر اقلیم بر دما، الگوی بارش و باد و الگو‌های سینوپتیکی، منجر به کاهش آلاینده‌ها و بهبود کیفیت هوا شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *