در مدارس کودکان استثنایی در دوران کرونا چه میگذرد؟
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران گفت: آموزش و پرورش برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در شرایط شیوع ویروس کرونا و همه گیری این بیماری با رویکرد "آموزش تعطیل نیست" در شبکه شاد و فضای مجازی و یا از طریق تهیه و ارسال بستههای آموزشی و درسنامهها برای دانش آموزانی که فاقد دسترسی به فضای مجازی هستند استمرار دارد.
شهناز کریمی، رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران در خصوص آموزش کودکان استثنایی در ایام کرونا به میزان گفت: حدود ۶۵۰۰ نفر دانش آموز در دورههای مختلف تحصیلی با معلولیتهای متفاوت در مناطق ۱۹ گانه شهر تهران در مراکز آموزشی ویژه و یا در قالب آموزش و پرورش تلفیقی فراگیر در مدارس پذیرا مشغول به تحصیل هستند.
کریمی عنوان کرد: درشهر تهران ۵۸ مدرسه و مرکز مشکلات ویژه یادگیری و مشاوره مشغول به ارائه خدمات آموزشی، پرورشی، توان بخشی، فرهنگی، مشاورهای و تربیت بدنی و ... متناسب با ویژگیهای هر گروه به دانش آموزان با نیازهای ویژه هستند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران با بیان اینکه آموزش برای کودکان استثنایی هم در شرایط کرونا ادامه دارد، گفت: آموزش و پرورش شرایطی را برای دانش آموزان با نیازهای ویژه در شرایط شیوع ویروس کرونا و همه گیری این بیماری با رویکرد "آموزش تعطیل نیست" در شبکه شاد و فضای مجازی و یا از طریق تهیه و ارسال بستههای آموزشی و درسنامهها برای دانش آموزانی که فاقد دسترسی به فضای مجازی هستند استمرار دارد.
وی توضیح داد: همکاران ما در مدارس با تولید محتواهای آموزشی در قالب فیلم، کلیپ، درسنامه، جزوات، اینفوگراف و... در قامت مدافعان تعلیم و تربیت مشغول آموزش دانش آموزان عزیزمان هستیم.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران ادامه داد: البته شایان ذکر است که اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران نیز با راه اندازی و افتتاح دو استودیو تولید رسانههای صوتی و تصویری اقدام به تولید فیلمهای آموزشی و فایلهای صوتی ویژه دانش آموزان گروههای مختلف معلولیتی متناسب با ویژگیهای یاددهی – یادگیری هر یک از گروههای استثنایی تحت پوشش از قبیل دنش آموزان با آسیب حسی (شنوایی و بینایی)، طیف اتیسم، کم توان ذهنی و اختلال یادگیری نموده است.
کریمی ادامه داد: در محتواهای آموزشی تولید شده در این استودیوها سعی بر آنیم تا از تمام جلوههای ویژه و شیوهها و جاذبههای آموزشی مانند زبان اشاره، انیمیشن، زیرنویس، تصاویر و ... به منظور تعمیق و تثبیت یادگیری بهره گرفته شود.
همچنین وی توضیح داد: تا به حال بالغ بر ۱۰۰ محتوای آموزشی در زمینههای مختلف آموزشی، مشاورهای، تربیتبدنی، فرهنگی و ... در این استودیو تولید و مورد بهره برداری و استفاده توسط دانشآموزان و خانوادههاشان قرار گرفته است، برای سهولت استفاده دانشآموزان با نیازهای ویژه در سراسر کشور این فیلمها در سایت آپارات و با هماهنگی سازمان آموزش و پرورش در شبکه اجتماعی دانش آموزی (شاد) بارگذاری میشود.
کریمی تاکید کرد: از تمام همکاران در مجموعه آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران تقدیر و تشکر کنم که تمام سعی و تلاش خود را جهت آموزش دانش آموزان و همراهی خانوادههای آنها به کار میبرند حتی بعضی از همکاران با رعایت تمامی اصول ایمنی و پروتکلهای بهداشتی به منزل دانش آموزانی که امکان بهرهگیری از فضای مجازی را نداشتهاند مراجعه کرده و اجازه تعطیلی فرایند آموزش را به هر دلیلی ندادهاند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران افزود: در شهر تهران ۲ مجتمع آموزشی شبانه روزی هست که دانش آموزان نابینا را از سراسر کشور تحت پوشش قرار میدهد که در شرایطی که امکان حضور دانش آموزان در خوابگاه وجود ندارد، از طریق فضای مجازی یا ارسال بستههای آموزشی این دانش آموزان را تحت پوشش تحصیلی قرار میدهند، تا خانوادهها دغدغهای برای ادامه تحصیل فرزندان خود نداشته باشند.
وی توضیح داد: سعی شده با شناسایی دانش آموزان نیازمند و تهیه بستههای حمایتی در قالب کمکهای مومنانه گامی کوچک جهت تامین مایحتاج اساسی این خانوادهها برداریم. همچنین حدود ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار جهت ارائه خدمات حمایتی در زمینه پرداخت هزینههای نسخ دارویی مستمر، خدمات پاراکلینیکی مثل آزمایش، رادیولوژی، اسکن، MRI، خدمات دندانپزشکی، خرید تجهیزات توان بخشی (عصا، واکر، ویلچر، کفش طبی، عینک، سمعک و ...)، هزینه پوشک دانش آموزان جسمی حرکتی، هزینه بستری و جراحی بیمارستانی، خدمات توان بخشی و. توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی به دانش آموزان شهر تهران اختصاص داده شده و به خانواهها در راستای کم کردن دغدغههای خانوادههای دارای فرزند معلول مخصوصاً در این روزهای کرونایی پرداخت شده است.
کریمی عنوان کرد: اقدام دیگری آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران در زمینه ارائه خدمات همه جانبه به دانش آموزان با نیازهای ویژه در این روزها که امکان تردد و مراجعه حضوری به مراکز مشاوره و راهنمایی وجود ندارد، راه اندازی سامانه صدای مشاور به منظور مشاوره تلفنی جهت ارائه خدمات مشاورهای و روانشناختی در زمینههای تحصیلی، تربیتی، خانوادگی و ... به دانش آموزان، خانوادهها و همکاران میباشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *