صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کلاف سردرگم برگزیت؛ چالش های جدایی از بروکسل برای لندن

۰۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۲۰۹۰
برگزیت بدون توافق هم در اقتصاد انگلیس و هم در اقتصاد کشور‌های اتحادیه اروپا تاثیر خواهد گذاشت.

- برگزیت بدون توافق که از زمان رای گیری برای خروج از اتحادیه اروپا و طی چهار سال و نیم گذشته بر سر انگلیس افتاده، بیش از پیش قوت گرفته و می‌تواند ظرف چند روز به واقعیت تبدیل شود.

به گزارش ایندیپندنت، تا زمانی که «بوریس جانسون»، نتواند توافق نامه تجارت آزاد را با بروکسل قبل از پایان سال ۲۰۲۰ منعقد کند، انگلیس باید تا در ساعت ۱۱ شب ۳۱ دسامبر از بازار واحد اتحادیه اروپا و اتحادیه گمرکی خارج شود.

این در حالی است که نتوانسته هیچ توافق نامه دو جانبه‌ای برای تجارت صحیح با نزدیکترین همسایگان خود منعقد کند.

به گفته کارشناسان، پیش بینی عدم موفقیت در توافق نامه تجارت آزاد، موجب افزایش قیمت‌ها خواهد شد.

کارشناسان رسمی دولت انگلیس در دفتر بودجه این کشور تخمین می‌زنند که برگزیت بدون توافق حدود دو درصد رشد تولید ناخالص داخلی را در سال ۲۰۲۱ کاهش می‌دهد.

رییس بانک مرکزی انگلیس نیز می‎گوید که تاثیر طولانی مدت این موضوع بر اقتصاد انگلیس ممکن است حتی بیش از تاثیر اقتصادی شیوع ویروس کرونا در این کشور باشد.

در واقعیت، برگزیت بدون توافق به معنای تغییر یک شبه از حالت فعلی به شرایط سازمان تجارت جهانی برای روابط تجاری انگلیس با بزرگترین و نزدیکترین شرکای تجاری خود است و معنای آن از نظر عملی، وضع تعرفه بر کل واردات و صادرات و همچنین سهمیه بندی برخی محصولات است که باعث افزایش هزینه تجارت و بالقوه افزایش قیمت در بازار‌های داخلی انگلیس می‌شود.

بدون رسیدن به توافق، واردات از اتحادیه اروپا منوط به برنامه تعرفه‌ های تعیین شده توسط دولت انگلیس خواهد بود.

به طور مثال، تعرفه‌های برنامه ریزی شده شامل ۱۰ درصد هزینه برای خودرو‌های وارداتی، ۱۲ درصد به علاوه ۱.۹۶ پوند برای هر کیلو گوشت منجمد شده و ۱.۸۵ پوند برای هر کیلو پنیر است.

در همین حال، اتحادیه اروپا تعرفه‌های خاص خود را بر کالا‌های انگلیسی وضع خواهد کرد و این باعث می‌شود شرکت‌های انگلیسی در بازاری که ۴۳ درصد از صادرات انگلیس در سال ۲۰۱۹ را تشکیل می‌داد، توان رقابتی کمتری داشته باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *