صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فضیلت و برکات سوره توبه

۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۱۹۳۴
قرآن کتاب دینی مسلمانان است که از ۱۱۴ سوره تشکیل شده است و خواندن هر یک از این سوره‎‌ها خواص و برکاتی دارد.

- سوره توبه صد و چهاردهمین سوره‌ای است که به پیامبر(ص)نازل شده، ولی در مصحف نهمین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۱۲۹ آیه دارد و در مدینه به پیامبر(ص) نازل شده است.

یکی از نکات عجیبی که درباره این سوره وجود دارد این است که این سوره چه در نوشتن و چه در خواندن بسم الله الرحمان الرحیم ندارد.

برای این سوره ده نام ذکر شده که معروف‌ترین آن‌ها توبه است.

مضامین کلی سوره توبه دباره منافقین و کفار است و از مقاصد قبلی منافقین پرده بر می‌دارد.

آثار و برکات سوره توبه

۱) در امان ماندن از دزد و آتش سوزی

روی عن النبی صلی الله علیه وآله وسلم انه قال: «.. من کتب‌ها فی عمامته أو قلنسوته أمن اللصوص فی کل مکان و إذا هم رأوه انحرفوا عنه، ولو احترقت محلته بأسر‌ها لم تصل النار إلی منزله و لم تقر به ابداً ما دامت عنده مکتوبة»

اگر کسی این سوره را بنویسد و در جوف عمامه و یا کلاه خود بگذارد از دزد ایمن شود و چنانچه راهزنی به او برخورد نماید از او منصرف شود و خانه حامل این سوره از حریق محفوظ و در مان می‌باشد و هرچند تمام محله و کوی مجاور آن خانه دستخوش آتش سوزی گردد آتش به این خانه مادامی که این سوره در آن نوشته شده موجود باشد نزدیک نخواهد شد.

۲) در امان ماندن از درندگان

عن جعفربن محمد، عن ابیه عن جده عن علی بن ابی طالب عن النبی صلی الله علیه وآله وسلم انه قال: «یاعلی! ... من خاف من السباع فلیقرأ: لَقَدْ جَاءکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ ﴿۱۲۸﴾ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِیَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ ﴿۱۲۹﴾»

«هر کس از حیوانات وحشی و درنده می‌ترسد [اگر آیات ۱۲۸-۱۲۹ سوره توبه را بخواند]از ناحیه آن حیوانات به او ضرری نمی‌رسد.»

۳) کفایت مهمّات

فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِیَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ ﴿۱۲۹﴾.

از ابی ذر (ره) مذکور است: هر کس با ایمان این آیه را در هر روز ۷۰ بار با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بخواند خداوند متعال همه مهمات دینی و دنیایی او را کفایت کند و از غرق شدن و در آتش افتادن و از مردن در زیر دیوار و از کشته شدن به تیغ نگاه دارد.

۴) جهت عدم گرفتاری

بعضی ازبزرگان فرموده اند: لَقَدْ جَاءکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ ﴿۱۲۸﴾

را بعد از نماز صبح، پیش از سخن گفتن ۱۰ بار با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بخواند و بر کف‌های دست خود بدمد و بر روی خود مالد و دست‌ها را به تمام اعضای خود بمالد د ر آن روز به هیچ گرفتاری مبتلا نگردد.

منابع

  • خواص آیات قران کریم
  • البرهان

بیشتر بخوانید:

از آثار و فضایل قرائت سوره‌های چهارقل چه میدانید؟

 


برچسب ها: فضائل قران توبه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *