صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مفهوم لغزش در بورس

۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۱۶۷۷
لغزش در بورس به معنای رد اختلاف بین قیمت پیش بینی شده و قیمت واقعی است.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: سهامداران بازار سرمایه همچون سایر سرمایه گذاران پیش از سرمایه گذاری باید مجموعه‌ای از آموزش‌ها را فرا بگیرند. این روز‌ها فعالیت در بورس بیش از هر زمان دیگری به دغدغه گروهی از افراد تبدیل شده است، به همین دلیل قصد داریم شما را با یکی از مفاهیم بازار سرمایه آشنا کنیم.

لغزش Slippage یکی از لحظات به ظاهر هولناک معامله هست که قیمت به یک اردر از قبل تعیین شده می‌رسد. منظور از اردر از قبل تعیین شده همون اردر‌های stop و limit هستند.

نکته حائز اهمیت آن است این امر در زمان‌هایی که بازار دچار نوسان می‌شود نیز بوجود می‌آید به همین منظور می‌توان به لحظه‌هایی اشاره کرد که یک خبر بر بازار سرمایه به شدت تاثیر می‌گذارد.

لغزش در بازار بورس

تعریفی که می‌شود برای لغزش Slippage بیان کرد در اصل اختلاف بین قیمت پیش بینی شده و قیمت واقعی است. در بازار سهام slippage اکثرا در مواقع گپ‌ها اتفاق می‌افتد.

مثلا شما قصد دارین در یک قیمت معینی خریدی داشته باشید، ولی با گپ بزرگی که ایجاد می‌شود، قیمت خرید شما در گپ قرار گرفته و بازار بالاتر باز می‌شود و آنجا خرید صورت می‌گیرد و ریسک به ریوارد معامله را نابود می‌کند.

لغزش می‌تواند خوب باشد وقتی که هدف و یا تارگت ترید در یه قیمت بهتری قرار بگیرد نسبت به اون هدفی که قرار بوده در آن معامله به کار خودش پایان بدهد.

شکل بالا لغزش بوجود اومده در گپ رو نشون می‌دهد.

انواع لغزش را بشناسید

لغزش به دو دسته مثبت و منفی تقسیم بندی میشه که در اینجا این تقسیم بندی رو با مثال توضیح می‌دهم. فرض کنین شما اردر خرید قرار دادین در ۱.۳۱۵۰

لغزش مثبت این هست که اردر buy یا خرید شما در ۱.۳۱۲۰ باز بشود که خب ۳۰ پیپ در صورت موفقیت معامله به سود شما اضافه کرده. البته در صورت موفقیت معامله!

لغزش منفی: اگه اردر خرید شما به جای ۱.۳۱۵۰ در ۱.۳۱۸۰ باز بشود.

آیا می‌شود کاری کرد که از لغزش جلوگیری کنیم؟

متاسفانه باید عرض کنم که جواب منفیه! بدون توجه به بروکری که معامله گر با اون کار می‌کند، slippage چیزی هست که گهگاه تریدر اون رو ممکن است تجربه کند.

عده زیادی باور دارند که وقتی این اتفاق می‌افتد بروکر داره کلاه سرشون میگذارد. البته نمی‌خواهیم این رو رد کنیم، ولی خیلی مواقع هم بروکر تقصیری ندارد بلکه تقصیر خود لغزش slippage بی معرفت هست!

باید بپذیریم که slippage جزء بازار هست، ولی توصیه می‌شود در مواقع خبر‌های خیلی مهم وارد بازار نشوید و صبر کنین خبر اثرش رو بر بازار بگذارد بعد ورود کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *