صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۱۵۴۴
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 
 
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

یک موفقیت جهانی دیگر برای انیمیشن «خورده شده»

انیمیشن کوتاه «خورده شده» موفق به کسب نشان بخش مسابقه‌ انیمیشن کوتاه جشنواره بین‌المللی «آتن» یونان شد.

انیمیشن کوتاه «خورده شده» ساخته محسن رضاپور، موفق به کسب نشان Distinction در بخش مسابقه‌ انیمیشن کوتاه جشنواره بین‌المللی «آتن» یونان شد.

سینمای انیمیشن ایران در پانزدهمین دوره‌ جشنواره انیمیشن «آتن» یونان «آتِنز انیمافست» حضور پُررنگی داشت و با پنج انیمیشن کوتاه «خورده شده» ساخته محسن رضاپور، «ملکوت» ساخته فرنوش عابدی، «افسانه کوه اژدها» ساخته عباس جلالی‌یکتا و اصغر صفار، «جسم خاکستری» ساخته سمانه شجاعی و «یکدیگر» ساخته سارا طبیب‌زاده در این رویداد حضور داشتند که در آیین پایانی جشنواره، انیمیشن «خورده شده» موفق به کسب نشان Distinction در بخش مسابقه‌ انیمیشن کوتاه شد.

این فیلم از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است و در جیبی‌استودیو ساخته شده است.

انیمیشن کوتاه «خورده شده» پیش از این به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های ۲ جشنواره اُسکار کوآلیفایِ «فیلم کودکان نیویورک» آمریکا و «اشتوتگارت» آلمان برگزیده شده، نشان افتخار بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم Golden Beggar اسلواکی را کسب کرده و در اسفند ۱۳۹۷ نیز برنده جایزه ویژه هیات داوران از یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران شده بود.

«خورده شده» تاکنون در بخش مسابقه ده‌ها جشنواره جهانی نظیر سیکاف، انیبار، استاپ‌موشن مونترال و ... به رقابت پرداخته است.

داستان این انیمیشن کوتاه در دنیایی رُخ می‌دهد که همه در حالِ خوردن یکدیگر هستند اما در این بین، یکی از موجودات راهی برای بقا پیدا کرده و پس از خورده شدن، درون شکم گرگی به زندگی‌اش ادامه می‌دهد

پوستر جایزه شهید آوینی رونمایی شد/ حضور برنده «مارسی» در جشنواره

امروز دوشنبه ۱۷ آذر پوستر یازدهمین جایزه شهید آوینی در صفحه مرتضی شعبانی تهیه‌کننده حوزه مستند رونمایی شد.

فیلم مستند «هرگز از کوه پروینسیا بالا نرفته‌ام» به کارگردانی ایگناسیو آگوئرو که سال ۲۰۱۹ برنده جایزه بزرگ جشنواره بین‌المللی فیلم مستند مارسی شده است، در بخش چشم‌انداز سینمای مستند شیلی چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به نمایش گذاشته می‌شود.

در خلاصه موضوع این فیلم مستند ۹۱ دقیقه‌ای می‌خوانیم: «این فیلم در مورد رابطه یک فیلمساز با گوشه بلوکی است که در آن زندگی می‌کند و یک ساختمان جدید علاوه بر اینکه چشم‌انداز او به کوه پروونسیا و رشته کوه‌های آند را مسدود کرده، زندگی‌اش را نیز تغییر داده است! این موقعیت با نامه‌ای به فیلمساز جوانی که قصد دارد فیلم اول خود را بسازد، روایت می‌شود...»

مستند بلند «هرگز از کوه پروینسیا بالا نرفته‌ام» سال ۲۰۱۹ در جشنواره «ایدفا» هم به نمایش درآمده است.

در کارنامه فیلمسازی ایگناسیو آگوئرو مستندساز باتجربه شیلیایی، آثاری چون «فراموش نکن» (۱۹۸۲)، «چه حسی دارم» (۱۹۸۵)، «صد کودک در انتظار قطار» (۱۹۸۸)، «رویاهای یخی» (۱۹۹۳)، «اینجا ساخته شده است» (۲۰۰۰)، «مادر مادربزرگم به مادربزرگم گفت» (۲۰۰۴)، «دفترچه خاطرات آگوستین» (۲۰۰۸)، «روز دیگر» (۲۰۱۲)، «با شکوه بمیر» (۲۰۱۶)، «چه حسی دارم» (۲۰۱۶)، «من هرگز بالا نرفتم» (۲۰۱۹) به چشم می‌خورد.

رونمایی از پوستر بخش جایزه شهید آوینی «سینماحقیقت»

امروز دوشنبه ۱۷ آذر پوستر یازدهمین جایزه شهید آوینی به صورت مجازی و در صفحه مرتضی شعبانی تهیه‌کننده حوزه مستند رونمایی شد.

یازدهمین جایزه شهید آوینی بخشی از چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» است که امسال به صورت آنلاین (برخط) برگزار می شود.

مرتضی شعبانی از اعضای گروه «روایت فتح» است که تصویربرداری مستندهای متعددی در سال‌های دفاع مقدس را بر عهده داشته و تهیه کننده فعال سینما و حوزه مستند است. او هم اکنون مدیر مرکز مستند حقیقت است.

شعبانی امروز در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام پوستر این دوره از جایزه شهید آوینی را که توسط رضا عابدینی طراحی شده است، رونمایی کرد.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۲۵ آذر تا ۲ دی‌ماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

اعلام فیلم‌های بخش «نمایش‌های ویژه» جشنواره «سینماحقیقت»

اسامی فیلم‌های بخش «نمایش‌های ویژه» جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» اعلام شد.

اسامی فیلم‌های بخش «نمایش‌های ویژه» چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» اعلام شد.

در بخش نمایش‌های ویژه این دوره جشنواره، ۸ فیلم به صورت غیررقابتی به نمایش گذاشته می‌شوند.

اسامی فیلم‌ها و کارگردانان بخش «نمایش‌های ویژه» جشنواره «سینماحقیقت» به این شرح است:

۱) اتودهای قرنطینگی (فرشاد فدائیان)

۲) کودتای ۵۳ (تقی امیرانی)

۳) برف می‌نامد (مرجان خسروی)

۴) فراموشخانه (سهند سرحدی، سیدفرهاد قدسی)

۵) روزگار بلور (امیر فرض‌اللهی)

۶) سینه‌ما رکس (میترا مهتریان، صادق دهقان)

۷) قهرمان (الهام آقالری)

۸) دیوانگی (صدرا علی‌بک)

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۲۵ آذر تا ۲ دی‌ماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

فیلمبرداری «زمستان بود» به پایان رسید

فیلمبرداری فیلم سینمایی «زمستان بود» به کارگردانی وحید پرشاد در تهران به پایان رسید.

در این فیلم سینمایی که تهیه آن را کامبیز بابایی و بهمن کامیار بر عهده دارند، نازنین بیاتی، الهام کردا، محمد امین، داود ونداده با حضور افتخاری رضا کیانیان و با معرفی شارمین علیمحمدی به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان اولین ساخته سینمایی وحید پرشاد آمده است: «کاش قصه همه‌مون تهش خوب باشه. قشنگ باشه. نه مثل جمعه. دلگیر و تلخ. امروز برای من عین غروب جمعه بود، انگار زمستون بود.»

همچنین شهاب مهربان در مقام نویسنده، آرمان فیاض مدیر فیلمبرداری، محمدرضا قومی طراح گریم، حسین بشاش صدابردار، رضا بابایی مجری طرح، سید مهدی نریمانی مدیر تولید، گلاره دربندی طراح لباس و مجید یوسفی طراح صحنه با این پروژه سینمایی همکاری دارند.

مستند پشت صحنه انیمیشن «آخرین داستان» عرضه اینترنتی می‌شود

عرضه اینترنتی مستند پشت‌ صحنه ساخت انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» از امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه از طریق پلتفرم‌های آنلاین آغاز می‌شود.

مستند پشت صحنه ساخت انیمیشن «آخرین داستان» با عنوان «داستانِ آخرین داستان» به کارگردانی پردیس پرمون و تهیه‌کنندگی آرمان رهگذر از امروز از طریق پلتفرم‌های آنلاین آپرا و نماوا در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

مستند «داستانِ آخرین داستان» به مدت ۶۰ دقیقه به روایت ساخت انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر از سال ۱۳۸۷ می‌پردازد و در مورد ساخت بخش‌های مختلف آن با عوامل سازنده گفتگو می‌کند.

«آخرین داستان» اولین انیمیشن بلند سینمایی تولید شده در استودیو هورخش است که تاکنون موفق به دریافت ۱۵ جایزه ملی و بین‌المللی شده است. همچنین این انیمیشن به‌عنوان نماینده سینمای ایران در فهرست اولیه اسکار ۲۰۲۰ قرار داشت و برای اولین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن انسی فرانسه به نمایش درآمد.

عوامل مستند «داستانِ آخرین داستان» عبارتند از کارگردان: پردیس پرمون، تهیه‌کننده: آرمان رهگذر، مشاور پروژه: اشکان رهگذر، تصویربرداران: پردیس پرمون، مهدی عبدلی، آبان فاضل، احسان حمیدیان، ثمین قیطاسی و سامیار همتی نژاد، تدوین: پردیس پرمون، گرافیست: صادق غلامپور، موشن آرتیست: مهسا امیری، مشاور رسانه‌ای: زهرا نجفی، تهیه‌شده در استودیو هورخش.

«مصلحت نظام» آماده حضور در جشنواره فیلم فجر می‌شود

فیلم سینمایی «مصلحت نظام» به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه و کارگردانی حسین دارابی آماده حضور در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر می‌شود.

این فیلم نخستین تجربه کارگردانی سینمایی حسین دارابی به حساب می‌آید و داستان آن در دهه ۶۰ می‌گذرد.

«مصلحت نظام» سومین فیلم تولیدشده در باشگاه فیلم سوره است که با بازی فرهاد قائمیان، وحید رهبانی، مهدی حسینی‌نیا، مجید نوروزی، امیر نوروزی و نازنین فراهانی در سکوت خبری جلوی دوربین رفت و هم‌اکنون مراحل فنی را برای حضور در جشنواره فیلم فجر طی می کند.

باشگاه فیلم سوره پیش از این فیلم های «بیست و یک روز بعد» و فیلم جنجالی «دیدن این فیلم جرم است» را تولید کرده است.

سایر عوامل فیلم عبارتند از مجری طرح و مدیر تولید: کامران حجازی، نویسنده: رضا زهتابچیان، بازنویسی فیلمنامه: حسین دارابی، احمد حیدریان، مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، طراح صحنه و لباس: بهزاد جعفری طادی، طراح گریم: شهرام خلج، صدابردار: امیر عاشق حسینی، تدوین: سیاوش کردجان، برنامه‌ریز: افشین رضایی، دستیار اول کارگردان: صالح غربی جوان، جانشین تولید: پیمان حجازی، منشی صحنه: پوریا کاظمی فرد، فرحناز خسروآبادی، مدیران تدارکات: فرامرز رضایی، حسین لنجابی، عکاس: امید صالحی، مشاور رسانه‌ای: علی مرادخانی، تولیدشده در باشگاه فیلم سوره.

حضور ۲ مستند برگزیده بین المللی در جشنواره «سینماحقیقت»

مستند بلند «ساختمان شیلیایی» به کارگردانی ماکارنا آگویلو که تولید مشترک کشورهای شیلی، کوبا، هلند و فرانسه است در بخش چشم‌انداز سینمای مستند شیلی چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به نمایش گذاشته می‌شود.

در خلاصه موضوع این فیلم مستند ۹۵ دقیقه‌ای آمده است: در اواخر دهه ۷۰ میلادی، نظامیان انقلابی جنبش چپ شیلی (MIR) که به اروپا تبعید شده بودند، تصمیم می‌گیرند به کشور خود بازگشته و علیه دیکتاتوری پینوشه بجنگند. بسیاری از آنها فرزندانی داشتند که نمی‌توانستند با خود به آنجا ببرند. به همین دلیل و برای نگهداری از این کودکان، انجمنی به نام پروژه خانگی تشکیل می‌شود و حدود ۶۰ کودک تحت سرپرستی این انجمن قرار می‌گیرد. سال‌ها بعد یکی از این دختران در مورد این واقعه تحقیق می‌کند و به اطلاعاتی که در یک صندوقچه نگهداری شده دسترسی پیدا می‌کند. هر چند سال که می‌گذرد، گویی او به یک گنجینه پنهانی دست یافته است ...»

در این دوره جشنواره «سینماحقیقت» که بخش بین‌الملل آن به صورت غیررقابتی و در قالب نمایش‌های برخط (آنلاین) برگزار می‌شود، منتخبی از بهترین آثار مستندسازان برجسته شیلیایی به نمایش درمی‌آید.

«ساختمان شیلیایی» The chilean building را ماکارنا آگویلو» Macarena Aguiló در سال ۲۰۱۰ فیلمبرداری و کارگردانی کرده و یکی از تهیه‌کنندگان این فیلم هم بوده است. «واکنش بازیگرانه» (۲۰۱۸) و «شلیک شبانه» (۲۰۱۹) از جدیدترین آثار این مستندساز شیلیایی است.

«ساختمان شیلیایی» در جشنواره‌های بسیاری نظیر ایدفا، لایپزیگ، تسالونیکی به نمایش درآمده و جوایزی چون دیپلم افتخار جشنواره هاوانا، جایزه جوانان جشنواره بارسلون، بهترین مستند جشنواره حقوق بشر، جایزه سالوادور آلنده و ... را به دست آورده است.

«رویای کنفوسیوس»؛ مستند برگزیده «کارلوویواری» در «سینماحقیقت»

مستند بلند «رویای کنفوسیوس» تولید سال ۲۰۱۹ کشور چین به کارگردانی می جی لی که برنده جایزه ویژه هیات داوران جشنواره معتبر «کارلوویواری» جمهوری چک شده است، در بخش «بهترین‌های جهان مستند» چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به نمایش گذاشته می‌شود.

در خلاصه موضوع این فیلم مستند ۸۵ دقیقه‌ای آمده است: چائو یان مادر و همسری جوان است که شغل ثابتی دارد و در شهری بزرگ در چین زندگی می‌کند. او در زندگی خود احساس خلائی روزافزون می‌کند، به ویژه وقتی که به آموزه‌های قدیمی کنفسیوس که بیشتر هم‌نسلانش آن را فراموش کرده‌اند، پی می‌برد. چائو یان پافشاری می‌کند که پسرش نیز در مسیر این شناخت با او همراه شود، اما شوهرش مخالف این کار است. این کنش در پایان به بن‌بست می‌رسد ...

مستند «رویای کنفوسیوس» Confucian Dream در جشنواره‌های هات‌داکس کانادا، مینسک بلاروس، دوبلین ایرلند، حقوق بشر و مستند چین نیز به نمایش درآمده است.

در کارنامه فیلمسازی می جی لی بانوی مستندساز چینی، ساخت آثاری چون «رویای پدربزرگ من» (۲۰۱۰)، «مادر شانگهای» (۲۰۱۱)، «سیب‌زمینی کوچک» (۲۰۱۱)، «باب هالیوود» (۲۰۱۳)، «حرکت به سوی سنت» (۲۰۱۷) و «شادی سازماندهی شده» (۲۰۱۸) به چشم می‌خورد.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۲۵ آذر تا ۲ دی‌ماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

اعلام گزارش عملکرد مالی موزه سینما در ۶ ماهه اول سال ۹۹

در راستای سیاست شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات عملکرد مالی موزه سینما از موسسات تابعه سازمان سینمایی در ۶ ماهه اول سال ۹۹ منتشر شد.

اطلاعات گزارش عملکرد موزه سینما بر اساس کمک به گسترش فعالیت های فرهنگی و ارتقای کیفیت خدمات موزه ای، کمک به تکمیل پروژه تاریخ شفاهی سینمای ایران و تکمیل آرشیو موزه، کمک به برگزاری بزرگداشت و معرفی پیشکسوتان سینمای ایران، کمک به تبادل آثار و مدارک سینمایی با سایر موزه ها و حضور در مجامع داخلی و بین المللی، کمک به اجرای نشست های فرهنگی سینما، مرور و نقد آثار تاریخ سینمای ایران با همکاری فیلمخانه ملی ایران، هزینه ثابت نیروی انسانی (حقوق و مزایای قانونی و بیمه) و نگهداری مجموعه ساختمان و تاسیسات موزه و سینما تنظیم شده است.

بسته پیشنهادی «عمار» برای روز دانشجو

با توجه به فرارسیدن ۱۶ آذر و روز دانشجو، سامانه «عماریار»، مجموعه فیلم‌هایی را تحت عنوان «مؤذن»، با موضوع دانشجو ارائه کرد که در زیر به‌ صورت اجمالی معرفی می‌شوند.

مستند «آذرخش»، ماجرای مخالفت دانشجویان با استکبار جهانی، از آثاری است که واقعه ۱۶ آذر ۳۲ را روایت می‌کند، فیلمی به کارگردانی سیامک مختاری در ۳۵ دقیقه که در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهیه و تولید شده است.

مستند «مغزهای یخ‌زده» به کارگردانی محمد مختوای و نویسندگی سیدمیثم حسینی، در مدرسه اندیشه و هنر (ماه) تهیه شده است که در ۴۰ دقیقه، رابطه دانشگاه با مسائل اصلی و مشکلات جامعه را بررسی می‌کند. این مستند مقایسه نسبتاً جامعی بین مفهوم و جایگاه دانشگاه در ایران با آنچه که در آمریکا است، انجام می‌دهد.

فیلم دیگری که می‌توان در روز دانشجو به تماشای آن نشست، مستند «راه غریب» است. این اثر، داستان ماشینی‌شدن تدریجی دانشجویان پزشکی طی گذر سال‌ها در بیمارستان‌ها است، دانشجویانی که به آرزوی دکتر قریب شدن وارد رشته پزشکی می‌شوند ولی به مرور این آرزو برایشان غریب و غریب‌تر می‌شود. این مستند را که در جشنواره‌هایی نظیر «سلامت» و «عمار» برگزیده شده است، علیرضا کاظمیان در ۷۴ دقیقه تهیه و کارگردانی کرده است.

«غزال ایرانی»، مستندی با موضوع طراحی و ساخت خودروی خورشیدی با همین نام توسط دانشجویان دانشگاه تهران و شرکت آنها در مسابقات جهانی استرالیا است و تلاش دارد ماجرای پر فراز و نشیب مسیر ۳ هزار کیلومتری این دانشجویان در این مسابقات را روایت کند.این مستند ۶۰ دقیقه‌ای توسط وحید فرجی کارگردانی و در مرکز مستند سوره تهیه شده است.

«یونیورسیتی»، مستندی ۳۸ دقیقه‌ای درباره دانشگاه جندی‌شاپور؛ نخستین دانشگاه جهان است. این فیلم که روایتی متفاوت از میراث اولین دانشگاه جهان دارد، می‌کوشد با گریزی به جندی‌شاپور باستان، حکایتی بدون واسطه از این دانشگاه را که افتخارات علمی بسیاری را کسب کرده، ارائه دهد.

مستند «بی‌کارآفرین» با موضوع بررسی فاصله بین صنعت و دانشگاه، مستند «دو تا کافی نیست» با موضوع ازدواج دانشجویی و ازدیاد نسل، مستند «سد در سد» با موضوع بررسی نقش مافیای کنکور در مشکلات سیستم آموزشی کشور و فیلم کوتاه «حضرت مهندس» با موضوع یک روز زندگی دانشجویی، از دیگر آثار بسته «مؤذن» هستند.

مخاطبان می‌توانند برای دانلود و تماشای این فیلم‌ها و آثار بیشتر درباره دانشگاه و دانشجو به سایت «عماریار» به نشانی Ammaryar.ir مراجعه کنند.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *