صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا آمریکا نظامیانش را به خانه بازمی گرداند؟

۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۸۱۳۴۰
تصمیم دونالد ترامپ برای بازگرداندن نظامیان آمریکایی به کشورش تا حد زیادی متاثر از ارقام و آماری است که برای واشنگتن هولناک شده اند.
هزینه سنگین مالی و جانی جنگ‌های آمریکا و حضور نظامی اش در کشور‌های مختلف که مردم این کشور باید آن را پرداخت می‌کردند، در نهایت در کنار عوامل دیگر در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، به اخذ تصمیم بازگرداندن سربازان به خانه منجر شد.
 
به گزارش پایگاه های «عفو بین الملل و ان بی سی»، بررسی جنگ‌های آمریکا در قرن ۲۱ نشان می‌دهد که این کشور هزینه مالی و جانی سنگینی برای بلندپروازی‌ها و جاه طلبی‌های خود پرداخت کرده است؛ هزینه‌ای که به نظر می‌رسد دیگر پرداختش برای مردم این کشور قابل تحمل نیست.
 
شمار تلفات جانی ارتش آمریکا در جنگ افغانستان که از سال ۲۰۰۱ به بهانه مبارزه با تروریسم آغاز شد و همچنان ادامه دارد، ۲ هزار و ۲۱۶ نفر و شمار مجروحان ۲۰ هزار و ۵۰ نفر است.
 
این ارقام برای جنگ عراق که در سال ۲۰۰۳ به بهانه نابودی تسلیحات اتمی این کشور آغاز شد و در سال ۲۰۱۱ پایان یافت به ترتیب ۴ هزار و ۴۹۷ و ۳۲ هزار و ۲۲۲ نفر بوده است و باید توجه داشت که این ارقام شامل کشته‌های پس از سال ۲۰۱۱ که آمریکا به بهانه مبارزه با داعش در عراق ماند، نمی‌شود.
 
تعداد تلفات جانی نظامیان آمریکا در یمن و سوریه نیز ۷۷ نفر و مجروحان ۸۴ نفر گزارش شد.
 
هزینه مالی تنها ۲ جنگ آمریکا در افغانستان و عراق ۱.۶ تریلیون دلار بود؛ ضمن اینکه هزینه جنگ‌های آمریکا در افغانستان، عراق، سوریه و پاکستان از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ نیز ۶.۴ تریلیون دلار برآورد شد.
 
در واقع جنگ‌ها و حضور نظامی آمریکا در ۲۰ سال گذشته محدود به موارد مذکور نبوده و بیش از ۸۰ کشور را در بر می‌گیرد.
از آسیا تا آفریقا، از فیلیپین تا سومالی و ... کشور‌های مختلفی دچار این بلای خانمان سوز هستند.
 
بررسی این ارقام و آمار زمان زیادی می‌برد، اما آن چه مشخص است، تصمیم ترامپ در دوره اردک لنگ (دوره ریاست جمهوری با محدودیت‌های متعدد)، مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، عراق، سومالی و ... ارتباط مستقیمی با آمار و ارقام دارد.
 
به عنوان مثال تصمیم خروج ۷۰۰ نظامی آمریکا از سومالی در پی آن جدی شد که یک افسر سیا در حمله الشباب جان خود را از دست داد.
 
غیر از انگیزه مذکور می‌توان به تلاش با عجله ترامپ برای تحقق وعده پایان دادن به جنگ‌های بی پایان آمریکا و البته نهادن بار پیامد‌های آن بر دوش جانشین خود نیز یاد کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *