صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جهانپور: هیچ داروی شیمیایی و گیاهی برای درمان کرونا وجود ندارد

۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۱۱۱۹
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: چیزی به اسم داروی گیاهی ضد کرونا وجود ندارد، اما دارو‌هایی با منشا گیاهی هستند که می‌تواند کمکی به علایم بیمار مبتلا به کرونا باشند و برخی از آن علائم را کاهش دهند.

- کیانوش جهانپور روز یکشنبه در برنامه زنده تلویزیونی افزود: آزمایش‌هایی که پیش از این بر روی دارو‌هایی با منشا گیاهی انجام‌شده، نشان داده که این دارو‌ها می‌توانند تأثیر نسبی داشته باشند و برخی از آن‌ها بر همین اساس هم مجوز تولید گرفتند.

وی افزود: ضمناً این مجوز‌ها ۶ ماهه است و تنها چهار دارو مجوز موقت دریافت کرده‌اند و تعدادی هم در دست بررسی هستند. اما هیچ داروی شیمیایی و گیاهی قطعی برای کرونا وجود ندارد و همچنان مهم‌ترین راه مقابله با آن همان پیشگیری و رعایت توصیه‌های بهداشتی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو همچنین درباره واکسن ایرانی کرونا چنین گفت: به موازات گسترش ویروس کووید ۱۹ در دنیا، بیش از ۱۷ شرکت دانش‌بنیان و پژوهشی در ایران نیز شروع به مطالعه بر روی واکسن این بیماری کردند که حتی برخی توانستند بعد از تولید آزمایشگاهی، بر روی حیوانات نیز مطالعه کنند و البته این محققین بعد از مطالعه پیش بالینی، در آستانه ورود به مطالعات انسانی قرار می‌گیرند. چنانچه یکی از آن‌ها در هفته گذشته مجوز اخلاق را نیز دریافت کرد.

وی افزود: البته کد اخلاق مجوزی است که اجازه می‌دهد واکسن یا هر داروی دیگر که دو مرحله آزمایشگاهی و حیوانی را طی کرده بتواند در جمعیت محدود بر روی انسان آزمایش شود و ضوابط آن را کمیته اخلاق بررسی می‌کند و اگر مستندات کفایت کند کد اخلاق صادر می‌شود.

جهانپور ادامه داد: همچنین آزمایش بالینی نیز مراحل مختلفی دارد که همه آن‌ها باید انجام و بررسی کارشناسی شوند. در مرحله انسانی بحث بی‌خطری و ایمنی‌زایی و اثربخشی هم هم‌زمان باید مورد بررسی قرار بگیرد و پس از بررسی چند باره نتایج وقتی‌که اثربخشی آن محرز شود، واکسن مجوز تولید و تجویز را دریافت می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *