استعداد کارآفرینانی که کور شد/ 200هزار میلیاردتومان در مسیری غیر از تولید
خبرگزاری میزان: بوروکراسی اداری کاذب، بالا بودن هزینه های تولید، نبود سیاست های تشویقی و حمایتی، هدفمند نبودن اعتبارات تخصیص یافته، ناتوانی در جذب سرمایه و طولانی بودن فرآیند راه اندازی کسب و کار سبب شده تا کارآفرین و سرمایه گذار عطای این کار را به لقایش ببخشد.
محمدرضا کارگر مدیر کل سیاست گذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی گفت وگویی در خصوص برنامه های دولت در حمایت از کارآفرینی در بخش خصوصی، گفت: وزارت تعاون سعی دارد به سمت حوزه هایی که منابع مالی نیاز ندارد پیش رود، حوزه هایی که با اصلاح ساز و کار می توان بخشی از موانع را از پیش روی بخش خصوصی برداشت تا بخش خصوصی آسانتر فعال کند.
مدیر کل سیاست گذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در این حوزه دو سر فصل دنبال می شود که کاهش هزینه های تولید یکی از موارد است، ضمن اینکه تلاش این است هزینه مبادله ناشی ازآن کاهش و به طور کلی هزینه تولید کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه ضعف های اساسی در نظام آماری وجود دارد، اضافه کرد: باید به سمت نظام آمارهای ثبتی حرکت کنیم که زمان و هزینه دارد اما اگر این فرآیند زودتر آغاز شود در سیاست بازار کار نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت.
مدیر کل سیاست گذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در حوزه اشتغال روستایی دستگاه های مختلف به صورت موردی و جزیره ای کار را دنبال می کنند اما تلاش ما این بوده است که تمام کارها در یک مسیر قرار گیرد.
نتوانسته ایم به جایگاه مطلوب دست یابیم
علی محمد احمدی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه گفت: بحث اشتغال و کارآفرینی جزو دغدغه های اصلی مجلس است اما تاکنون نتوانسته ایم به اهداف مطلوب در برنامه ریزی دست یابیم. البته نگاه ها به این موضوع مطلوب نبوده است.
وی افزود: در بحث یارانه ها حدود 200 هزار میلیارد تومان هزینه شده است تا مشکل نقدینگی بنگاه های تولیدی و واحدها حل شود اما متاسفانه تا پایان سال 93 این اتفاق رخ نداد و همچنان موضوع کارآفرینی و اشتغال بحث و مشکل اصلی است.
4 هزار میلیارد تومان برای اشتغال
وی تصریح کرد: در بودجه 94 مجلس بندی را اضافه کرد که دولت را مکلف کرد تا 4 هزار میلیارد تومان از منابع یارانه ها را برای اشتغال اختصاص دهد.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که بعد از سال ها از اجرای هدفمندی یارانه ها، تخصیص منابع بین خانواده و بخش های مختلف، و رسیدن به هدف ها به شکل مطلوب تر دنبال می شد.
اعتبارات به درستی اختصاص پیدا نکرده است
وی گفت: در سال های گذشته منابع و اعتبارات مناسب و کافی برای بخش های مختلف به منظور اشتغال زایی بیشتر و رسیدن به اهداف تعیین شده اختصاص پیدا نکرده است.
معضل ناتوانی در جذب سرمایه
پویا کندوری معاون اجرایی کانون کارآفرینان نیز در ادامه گفت: جذب سرمایه یکی از مشکلات اساسی است اما مشکلات دیگر نیز در این راه دخیل است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی در حوزه های مختلف ، قبل از شکل گیری شرکت هاست که مدت ثبت آن بسیار طولانی است و بیمه و مالیات و هزینه های جاری از دیگر مشکلات است.
معاون اجرایی کانون کارآفرینان افزود: مهارت کارآفرینی نیز ضعف هایی وجود دارد که فرهنگ کارآفرینی در کشور ما نسبت به منطقه و جهان بسیار پایین است بنابراین باید مشکلات اساسی شناسایی و رفع شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *