صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۸۰۳۸۳
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 
 
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

اکران فیلم‌های «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» ادامه دارد

دبیر «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» از ادامه اکران آنلاین فیلم‌های حاضر در این دوره از جشنواره خبر داد.

به دلیل شرایط ویژه و محدودیت‌های کرونایی حاکم بر جامعه، اکران آنلاین فیلم‌های حاضر در «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» همچنان ادامه دارد.

شهرام اسدزاده دبیر «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» گفت: از آنجا که این روزها سینماها و مراکز فرهنگی تعطیل است و به واسطه محدودیت‌های اعمال شده و نیمه‌فعال بودن ادارات، بخش زیادی از افراد جامعه در منزل هستند، تصمیم گرفتیم اکران آنلاین فیلم‌های حاضر در این دوره از جشنواره را ادامه دهیم. این آثار روی سامانه های از پیش تعیین شده به صورت آنلاین در حال اکران است و علاقه‌مندان می‌توانند برای تماشای فیلم‌های جشنواره به این پلتفرم ها مراجعه کنند.

اسدزاده تصریح کرد: به منظور تسهیل تماشای فیلم‌ها برای علاقه‌مندان، اشتراک یک ماهه‌ای ویژه جشنواره با تخفیف ۴۰ درصد در نظر گرفته شده و مخاطبان جشنواره با خرید این اشتراک می‌توانند علاوه بر آثار جشنواره دیگر فیلم‌های سایت ودیو را نیز تماشا کنند.

مراسم اختتامیه اولین «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» جمعه ۳۰ آبان ماه به صورت آنلاین پخش شد و برگزیدگان بخش مسابقه فیلم کوتاه اولین «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» معرفی شدند.

پوران درخشنده، مهتاب کرامتی، آتیلا پسیانی، جواد طوسی و سیروس الوند اعضای هیئت داوری نخستین دوره از «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» به دبیری شهرام اسدزاده هستند.

برگزیدگان بخش کشف استعداد در بخش جداگانه‌ای معرفی خواهند شد که در آینده اطلاع‌رسانی می‌شود.

فیلم ۴۰ دقیقه ای «مادر» اکران می شود

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی معلولان یکی از تولیدات سینمایی خود را به صورت آنلاین نمایش می دهد.

فیلم کوتاه «مادر» به کارگردانی لیلا میرهادی به مناسبت روز جهانی معلولان بر روی پایگاه اینترنتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای علاقه‌مندان اکران می‌شود.

فیلم ۴۰ دقیقه‌ای «مادر» از جمله آثار امور سینمایی کانون پرورش فکری است که هنرمندانی همچون رویا نونهالی، بامداد انصاریان، علی مدرسی، رزا عرفانیان و حمید دانشفر در آن ایفای نقش کرده‌اند. ‌

این فیلم از روز ۱۳ آذر ۱۳۹۹ به مدت سه روز در پرتال اینترنتی کانون برای علاقه‌مندان به سینما اکران می‌شود.

با توجه به فراگیری بیماری کرونا ویژه‌برنامه روز جهانی ‌معلولان امور سینمایی و تئاتر کانون در فضای مجازی برگزار خواهد شد و یک فیلم و ۲ تئاتر با محتوای‌ مرتبط با این روز در سایت کانون در ادامه‌ طرح‌نمایش‌نما، پخش می‌شود.

فیلم «مادر» که از تولیدات امور سینمایی کانون در سال ۱۳۷۹ است، درباره حس مادری است که به واسطه آگاهی از عمق وجود انسان متبلور می‌شود. ‌شخصیت اصلی «امیر» تلاش می‌کند تا تفاوت مادر خود را با بقیه درک ‌کند. او می‌خواهد بداند که سیمین کیست؟

لیلا میرهادی فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی سینماست که از سال ۱۳۶۰ فعالیت سینمایی خود را با کانون پرورش فکری آغاز کرده است.

از دیگر آثار لیلا میرهادی به تهیه کنندگی کانون پرورش فکری می‌توان به فیلم‌های «آینه‌ی خیال»، «بشنو از گل»، «درس سحر»، «زنگ آخر زلزله» و «لالایی» اشاره کرد.

دبیر جشنواره «سینماحقیقت» به «نردبان» می‌رود

جدیدترین قسمت از برنامه «نردبان» در مصاحبه با دبیر چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» جزئیات برگزاری این جشنواره را بررسی کرده و به استقبال این رویداد سینمایی می‌رود.

بیست و یکمین قسمت از فصل جدید برنامه تلویزیونی «نردبان» جمعه روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

در این قسمت از «نردبان»، ویژه‌برنامه‌ای برای چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» روی آنتن می‌رود و محمد حمیدی‌مقدم دبیر این جشنواره جرئیات برگزاری این جشنواره را برای مخاطبان رسانه ملی تشریح خواهد کرد.

حمیدی‌مقدم در این ویژه برنامه به چالش‌های برگزاری این دوره از جشنواره که همزمان با پاندمی کرونا شده است اشاره و ناگفته‌هایی از برگزاری آنلاین جشنواره را اعلام کرد. وی همچنین درباره بلیت فروشی مردمی توضیح داد و قیمت بلیت‌ها برای تماشای مستندها را اعلام کرد. او با اشاره به کارگاه‌های این دوره از جشنواره که با حضور استادان برجسته سینمای مستند ایران و جهان برگزار می‌شود، مهمان ویژه این دوره از جشنواره «سینماحقیقت»، پاتریشیو گوسمان، مستندساز شیلیایی را معرفی کرد و درباره غیررقابتی‌شدن بخش بین‌الملل توضیحاتی داد.

«نردبان» در ویژه برنامه خود به مناسبت جشنواره «سینماحقیقت»، با تعدادی از مستندسازانی که به این دوره از جشنواره راه پیدا کردند صحبت کرده و درباره فیلمشان از آنان توضیحاتی می‌گیرد.

همچنین در بخش دیگر برنامه، حامد شکیبانیا و امید بلاغتی مروری بر انتخاب مستندها در این دوره از جشنواره و دوره‌های قبلی داشته و درباره چرایی مستندهایی که نتوانستند به جشنواره راه پیدا کنند بحث و بررسی خواهند داشت.

«نردبان» مجموعه برنامه تلویزیونی شبکه مستند است که تلاش می‌کند به فیلم و عکس مستند با نگاهی تخصصی توجه کند. این برنامه با اجرای محمد (حامد) شکیبانیا، کارگردانی و تهیه‌کنندگی اصغر احمدپور و فاطمه بوربور با آیتم‌هایی متنوع جمعه‌ها ساعت ۱۸ روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

این قسمت از نردبان در حال و هوایی نزدیک به جشنواره در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ضبط شده است.

«نقد سینما» تصویر ترور در سینمای ایران را واکاوی می‌کند

برنامه «نقد سینما» این هفته به مناسبت ترور دانشمند هسته ای شهید محسن فخری زاده، تصویر ترور در سینمای ایران را واکاوی و بررسی خواهد کرد.

برنامه «نقدسینما» این هفته با یک پرونده و یک گفتگوی ویژه روی آنتن می‌رود.

«نقد سینما» این هفته جمعه ۱۴ آذرماه ساعت ۲۲ به مناسبت ترور دانشمند هسته ای، شهید محسن فخری زاده، تصویر ترور و جنایات دشمن را واکاوی و بررسی خواهد کرد. در بخش ابتدایی این برنامه با میزبانی امیررضا مافی، بهروز افخمی و علی اصغر شیرازکی به مناسبت ترور دانشمند هسته ای شهید محسن فخری زاده، تصویر ترور و جنایات دشمن در سینمای ایران بررسی خواهند کرد.

در ادامه برنامه و به بهانه سال پایانی دهه نود و نزدیک شدن به آخرین جشنواره فیلم فجر در این دهه، آزیتا موگویی کارگردان و تهیه کننده سینما درباره حضور زنان سینماگر در سینمای دهه نود ایران گفتگو خواهد کرد.

«نقد سینما» همچنین در بخش رویدادها با حضور علیرضا مرادی روزنامه نگار سینمایی و محمد صادق دهنادی کارشناس رسانه، موضوع بررسی وی او دی ها از منظر گردش مالی تحلیل خواهد شد.

در نهایت بهروز افخمی نیز در میز آموزش فیلمسازی به موضوع اقتباس در سینما خواهد پرداخت. «نقد سینما» به تهیه‌کنندگی یوسف بچاری جمعه ها ساعت ۲۲ از شبکه پنج سیما روی‌ آنتن می‌رود.

«آنجا سپیده دم» روایتی بدون واسطه از بخش بیماران کرونا دارد

مستند «آنجا سپیده دم» به کارگردانی محسن جهانی و هاشم مسعودی، تازه ترین اثر مرکز مستند سوره با موضوع کرونا است که در ۲ بخش مسابقه ملی و ویژه کرونا چهاردهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» پذیرفته شده است.
 
هاشم مسعودی، کارگردان دوم این مستند در رابطه با تولید اثر گفت: «اینجا سپیده دم» روایتی مستند از روزهایی است که محسن جهانی در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد مقدس سپری می کند. در واقع او که خود مستندساز و پرستار  بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد است، در زمان اوج گیری کرونا، وقتی نیاز به حضور کادر درمان بیشتر شده بود، درخواست انتقال به بخش بیماران کرونایی بیمارستان را می دهد، یعنی خط مقدم جبهه سلامت و ماجرا دقیقا از همین جا آغاز می شود.
 
وی تصریح کرد: هر هنرمند و فیلمسازی باید فرزند زمانه خودش باشد و نسبت به اتفاقات زمانه اش عکس العمل نشان دهد. اگر در زمان جنگ تحمیلی، مستندسازان و عکاسان از اتفاقاتی که آن دوره رخ می داد، مستندسازی نمی کردند نسل امروز با دفاع مقدس بیگانه بود. کرونا و هر اتفاقاتی که در زمانه ما می افتد باید روایت‌گرانی برای ثبت و ضبط اتفاقات روز داشته باشد.
 
مسعودی در رابطه با مدت زمان تولید اثر توضیح داد: این پروژه ۱۰ ماه پیش کلید خورد، درست در روزهای آغازین اوج فراگیری ویروس کرونا؛ ما برای تولید این مستند، بیش از ۷۰ جلسه ضبط داشتیم چون قرار بود که مستندی با کیفیت و تاثیرگذار بسازیم که امیدوارم با تلاش هایی که تیم ما داشته است این اتفاق رخ داده باشد.
 
این کارگردان جوان در رابطه با چگونگی تصویربرداری در بخش کرونا بیمارستان گفت: تصویربرداری در بخش کرونایی بیمارستان هم با چالش هایی همراه بود و به دلیل استریل بودن فضا، نمی توانستیم هربار تجهیزات کامل فیلمبرداری به داخل بخش ببریم بنابراین فرم روایت «سلفی گرافی» شد و مستند را با دوربین موبایل ضبط کردیم.
 
مسعودی افزود: فرم «سلفی گرایی» اگرچه مستندساز را در ایجاد جذابیت های سمعی و بصری محدود می کند ولی به ذات مستند، نزدیک تر است چون روایت بدون واسطه ای دارد، هرچند وقتی تولید پروژه آغاز شد، روند سختی را طی کردیم مثلا برای گرفتن یک پلان که محسن قرار بود خوابش ببرد، ۵ ساعت با گوشی موبایل فیلم ضبط کردیم و بازبینی راش ها، ساعت های بیشتری زمان برد.
 
این مستندساز با اشاره به اینکه «آنجا سپیده دم» توسط مرکز مستند سوره حوزه هنری تولید شده است گفت: طرح اولیه پروژه را به مرکز مستند سوره حوزه هنری ارائه کردیم و بعد از تایید، قرار شد که این پروژه در سطح الف ساخته شود، به همین دلیل افرادی حرفه ای به گروه اضافه شدند. اعضای اتاق فکر اولیه پروژه متشکل از بنده، محسن جهانی، محمدصادق رمضانی مقدم، مجتبی احسانی و علی محمد خانیکی بودند و بعد از تصویب پروژه در حوزه هنری، اسماعیل علیزاده که سال گذشته جایزه بهترین تدوین جشنواره فیلم فجر را برای فیلم «شنای پروانه» کسب کرده بود به عنوان تدوینگر به گروه اضافه شد. همزمان با ضبط، کار تدوین هم شروع شد یعنی اسماعیل علیزاده حجم زیادی از راش ها را می دید و برای گرفتن تصاویر مورد نظر به ما کمک می کرد.
 
مسعودی افزود: با توجه به اینکه پلان های مستند با موبایل ضبط شده بود لازم بود که اصلاح رنگ در سطحی استاندارد باشد، یحیی محمدعلی اصلاح رنگ پروژه را برعهده گرفت و محمدحسین ابراهیمی، صداگذاری و افشین عزیزی، آهنگسازی پروژه را انجام دادند.
 
وی با بیان اینکه «آنجا سپیده دم» در بخش های مسابقه ملی و ویژه کرونا جشنواره «سینماحقیقت» پذیرفته شده است، گفت: از این اتفاق بسیار خرسندیم، اما آنچه اهمیت دارد یادآوری اجر و ارزش خانواده های کادر درمان است همان قدر که مدافعان سلامت در خط مقدم جبهه مبارزه با این ویروس منحوس تا پای جان تلاش کردند، خانواده آن‌ها نیز صبوری کردند. بسیاری از خانواده ها تا ماه ها از همسران، والدین یا فرزندانشان دور بودند و نمی دانستند که عزیزشان را چه زمانی می بینند یا خطر ابتلای به ویروس تا چه حدی آن‌ها را تهدید می کند، صبوری و فداکاری این عزیزان قابل ستایش و احترام است.
 
چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۹۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار می شود و مستند «آنجا سپیده دم» کاری از محسن جهانی و هاشم مسعودی در ۲ بخش مسابقه ملی و ویژه کرونا حضور خواهد داشت.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *