صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

منتظر واقعی «امام زمان (عج)» چه ویژگی و وظایفی دارد؟

۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۸۰۲۹۷
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: خودسازی و اصلاح نفس و پاکسازی درونی در صورتی به تکامل و اوج خود خواهد ‌رسید که انسان در آرزوی پاکسازی جهان بوده و تنها به اصلاح خویش نپردازد، در واقع کسی منتظر ظهور می‌باشد که علاوه بر اعتقادبه امید و انتظار، بر اساس این دو ویژگی عمل نماید.

علی محمدی در گفت‌وگو با پیرامون جمعه های انتظار گفت: جمعه یکی از اعیاد مسلمانان است، زمانی که پس از فراغت از فعالیتهای روزانه و معیشتی زمینه را برای نزدیکی به خدا فراهم می‌کند، در این روز عبادت فضیلت فراوانی دارد و به همه مومنان تاکید شده این روز را به عبادت اختصاص دهند.

وی در همین راستا ادامه داد: برگزاری نماز جمعه و خواندن دعای‌های متعددی همانند دعای ندبه، دعای سمات و قرائت قرآن خصوصا سوره جمعه در این روز مورد تاکید قرار گرفته است.

محمدی نامگذاری جمعه به عنوان جمعه‌های انتظار را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: اعتقاد به ظهور حضرت «ولی‌عصر (عج)» یکی از اصول اساسی اعتقادات اسلامی بوده و در روایات اسلامی بر آن تاکیدات فراوانی شده است، مضمون تمامی این روایت‌ها مبتنی بر این امر مهم است که روزی فرا می‌رسد که حضرت «ولی‌عصر (عج)» در حالی که جهان پر از ستم شده است با قیام خود، جهان را از عدل و داد پر می‌کند.

وی پیرامون تاکیدات «پیامبر اکرم(ص)» درباره روز جمعه اشاره و بیان کرد: در روایتی از کتاب «احمد بن حنبل، جلد یک، صفحه نود و نه» بیان شده که «پیامبر اکرم(ص)» در مورد ظهور حضرت «ولی‌عصر (عج)» تاکید فراوان داشتند، ایشان فرمودند: «لو لَمْ یَبْقِ مِن الدَهْرِ الایَومٌ لَبَعَثَ اللهُ رَجُلاً مِنْ اَهْلِ بَیْتی یَمْلاها عَدْلاً کَما مُلِئَتْ جُوراً، اگر از روزگار جز یک روز باقی نماند، خداوند مردی از اهل‌بیت مرا بر می‌انگیزاند تا زمین را زمانی که از ستم پر شده است، از عدل پر کند». همچنین در روایتی دیگر از «پیامبر اکرم(ص)» بیان شده الْقائِمُ المَهْدی مِنْ وُلْدی اِسْمُهُ و کُنْیَتُهُ کُنْیَتی أَشْبَهُ الناسِ بی خَلْقاً و خُلْقاً مهدی قائم از فرزندان من است. اسم او، اسم من و کنیه‌اش، کنیة من، و از نظر طینت و سیرت، شبیه‌ترین مردم به من است».

محمدی اشارات قرآن کریم در مورد «امام زمان(عج)» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: خداوند در آیه پنجاه و پنج سوره نور می‌فرماید: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى‏ لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني‏ لا يُشْرِكُونَ بي‏ شَيْئا» خداوند وعده داده به کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام داده اند، حاکمیت زمین را به آنها دهد. به این وعده الهی در ذیل این آیه و آیات دیگر قرآن کریم اشاره شده است که تحقق کامل آن در عصر ظهور آخرین امام معصوم و منجی بشریت است. این نویدی برای اهل ایمان و تقواست که با دیدن ظلم و فشارها روحیه و امید خود را از دست ندهند و امید به ظهور «امام عصر (عج)» و برپایی عدالت واقعی در گسترده زمین را داشته باشند، ریشه ظلم را از زمین بکنند و همه مردم در سایه عدل و عدالت این حکومت به آرامی زندگی نمایند.

وی به انتظار سازنده و انتظار مخرب اشاره و اظهار کرد: شاخصی کلی که بتوانیم انتظار مخرب و انتظار سازنده را از یکدیگر مجزا کنیم این است که انتظاری مسئولیت آور می‌تواند به عنوان انتظار سازنده محسوب شود، یعنی من بدانم منتظر واقعی «امام عصر (عج)» چه کسی است، چه ویژگی ها و چه وظایفی دارد. اما انتظار مخرب برداشت نادرستی از انتظار است که در ذهن برخی جای گرفته و می گویند ما منتظر هستیم به گونه ای که «دستی از غیب برون آید و کاری بکند».

محمدی به وظیفه منتظران واقعی اشاره و خاطر نشان کرد: خودسازی و اصلاح نفس و پاکسازی درونی در صورتی به تکامل و اوج خود خواهد ‌رسید که انسان در آرزوی پاکسازی جهان بوده و تنها به اصلاح خویش نپردازد، در واقع کسی منتظر ظهور می‌باشد که علاوه بر اعتقادبه امید و انتظار، بر اساس این دو ویژگی عمل نماید، ‌در این زمینه روایتی از «امام صادق(ع)» وجود دارد که می‌فرمایند: هر کس دلشاد است که از یاران حضرت قائم به شمار آید، باید چشم به راه بوده و به پارسایی و نیکوئی رفتار کند چنین کسی منتظر حقیقی است».



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *