صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس: توقف اجرای پروتکل‌الحاقی باعث صیانت از صنعت هسته‌ای کشور می‌شود

۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۲۴
کد خبر: ۶۸۰۱۳۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس «کمیته حقوق بشر» کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: باید با توقف اجرای داوطلبانه پروتکل‌الحاقی، از صنعت هسته‌ای کشورمان صیانت کنیم.
زهره الهیان در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به مصوبه «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» در مجلس اظهار داشت: اکثر نمایندگان مجلس معتقد هستند که باید صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران احیا شود.

وی بیان داشت: با توجه به عدم لغو تحریم‌ها و عدم اجرای کامل تعهدات ۱+۴، قاعدتا باید برای احیای صنعت هسته‌ای کشورمان تلاش کنیم.

عضو کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها گفت: بر اساس این طرح باید غنی سازی اورانیوم بالای ۲۰ در صد البته در مسیر صلح‌آمیز در دستور کار قرار گیرد و همچنین به کارگیری بیشتر ماشین‌های (IR6) از دیگر موارد مندرج در این طرح است.

الهیان ادامه داد: بهینه سازی رآکتور اراک و طراحی و ساخت رآکتور آب سنگین ۴۰ مگاواتی از دیگر محور‌های این طرح است که این بهینه سازی و همچنین راه‌اندازی رآکتور آب سنگین با هدف تولید ایزوتوپ‌های بیمارستانی و برای مصرف بیماران در داخل کشور است.

نماینده مردم «تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر» در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بحث مهم دیگر طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، توقف اجرای داوطلبانه پروتکل‌الحاقی است. از این جهت که دسترسی‌هایی که در قالب پروتکل الحاقی داده شده، باعث ایجاد حفره‌های امنیتی شده است.

وی اظهار داشت: به دنبال این دسترسی‌ها و همچنین بازرسی‌های گسترده، اطلاعات محرمانه کشور به بیرون درز پیدا کرده و تبعات آن را در ترور شهید فخری‌زاده که قاعدتاً خسرانی برای کشور است، مشاهده کردیم.

رئیس «کمیته حقوق بشر» کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: مطالبه مردم و نخبگان این است که راه نفوذ و دسترسی بازرسان به اسناد محرمانه کشور مسدود شود تا ما شاهد از دست‌دادن دانشمندان هسته‌ای و همچنین دسترسی بازرسان به اسناد محرمانه کشورمان نباشیم.

الهیان بیان داشت: در شرایط موجود قاعدتاً تلاش برای لغو تحریم‌ها دیگر تاثیری ندارد و ما باید با توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، به‌دنبال صیانت از صنعت هسته‌ای و حقوق هسته‌ای ملت ایران باشیم.

عضو کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علی رغم همکاری‌های زیادی که جمهوری اسلامی ایران با آژانس داشت تحریم‌ها لغو نشد و بلکه دسترسی‌های گسترده منجر به ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان شد و بنابراین هیچ منطقی در شرایط حاضر قبول نمی‌کند که دسترسی‌ها و امتیازاتی که جمهوری اسلامی ایران به ۱+۴ داده است، استمرار داشته باشد.
 


نظرات بینندگان
محمد سعید زارعی
|
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
خانم زهره الهیان کاملاً درست میفرمایسند مرهبا به شما.
ناشناس
|
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
این کار توقف بایس همون روز شهادت فخری زاده انجام میشد یا حداقل به بهانه حفظ سایر اشخاص مهم اتمی به حالت تعلیق همکاری انجام میشد تا کشورهای دیگه حساب دستشون می آمد که اسرائیل چه اشتباه بزرگی کرده است وبا این کارشون می توانند چه توافق نامه های صلح بین المللی مهم رو آتش بزنند..
ناشناس
|
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
اینکار باید بلافاصله بعد از خروج ترامپ از برجام انجام میشد
ناشناس
|
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
تحریم کننده اصلی امریکاست و کشورهای قید شده در طرح مجلس هیچ توانایی برای رفع تحریم ها ندارند انها حتی از شرکت های خودشان که در ایران فعال بودند نتواستند پشتیبانی کنند حال چگونه می توانند تحریم های وضع شده توسط امریکا را لغو کنند
ناشناس
|
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
در شرایطی که احتمال برگشت بایدن به برجام و رفع تحریم ها وجود داشت
ح
|
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
چرا بعد از سه سال الان که روزنه ای برای احیای برجام ایجاد شده این تصمیم رو گرفتید؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *