صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روند کاهشی تولید نفت ادامه خواهد یافت؟

۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۷:۵۳
کد خبر: ۶۸۰۱۲۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی اختلاف روسیه و عربستان در خصوص ادامه کاهش تولید را یکی از مهمترین دلایل عدم توافق در نشست اخیر اوپک پلاس عنوان کرد.
امیر خانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به نشست اخیر اوپک پلاس اظهار کرد: نشست اوپک پلاس در سایه اختلاف میان روسیه وعربستان در خصوص میزان تولید برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ به نتیجه نرسیده  و روسیه به دنبال افزایش پلکانی تولید نفت است در حالی که عربستان به دنبال ادامه روند کاهشی تولید نفت است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: تصمیم کاهش تولید نفت در ابتدای شیوع بیماری کرونا باعث افزایش قیمت و جلوگیری از ادامه روند کاهشی آن شد و باعث خروج بیش از ۱.۵ میلیارد بشکه نفت از بازار‌های جهانی شده، اما شرابط شکننده بازار احتیاج به حفظ روند این کاهش تولید دارد.
وی افزود: کشور‌های مخالف ادامه کاهش تولید نفت، عدم اجرایی تعهدات در خصوص کاهش سهمیه تولید از سوی برخی از کشور‌ها مانند عراق و مکزیک را مانع اصلی به توافق رسیدن کشور‌های برای ادامه کاهش تولید است.

خانی بیان کرد: کاهش تولید نفت به پارامتر‌های فنی نیز مربوط است به گونه‌ای که در برخی از مواقع به دلیل جلوگیری از خسارت به میدان نفتی، نمی‌توانند مانع افزایش تولید شوند، از سوی دیگر رقابت برای جذب بازار‌های فروش ادامه روند کاهش تولید را با، اما و اگر‌های فراوانی مواجه کرده است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: کشف واکنس کرونا می‌تواند منجر به تقویت بازار‌های جهانی شود، اما هنوز این واکسن به توزیع سراسری نرسیده است و پوشش جهانی این واکسن حداقل به ۶ ماه تا یک سال زمان احتیاج دارد.

وی افزود: علاوه بر بیماری کرونا وضعیت اقتصادی کشورها، مانع جدی برای افزایش تقاضا و قیمت خواهد بود، در شرایط فعلی بازار کششش افزایش تولید را نخواهد داشت و این افزایش را می‌توان به ریزش قیمت‌ها شود.

خانی ادامه داد: علاوه بر شرایط اقتصادی بازار با مازاد نفتی فراوانی مواجه است و بسیاری از نفت کش با عدم تخلیه محموله نفتی خود به دلیل نبود مشتری بر روی دریا سرگردان هستند و معمولا به سختی و با قیمت پایین تری به فروش خواهند رسید.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: به نظر می‌رسد در صورت حمایت و اجرای تعهدات برخی از کشور‌های که تولید نفت خود را مطابق برنامه کاهش ندادند، می‌توان به توافق اعضای اوپک پلاس برای حفظ کاهش تولید امیدوار بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *