نماینده مجلس: یارانه حق همه مردم نیست
خبرگزاری میزان: عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یارانه حق همه مردم نیست، گفت: تصور مردم از یارانه به مثابه حقوق ماهیانه است که باید سر موعد پرداخت شود در صورتی که دولت موظف به پرداخت یارانه نیست.
این در حالی است که مسئولان دولتی نیز کاهش درآمدهای نفتی و کمبود منابع را عامل حذف یارانه بگیران می دانند که اخیراً طیب نیا وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران گفته است واریز یارانه نقدی برای دولت مصیبت است، ضمن اینکه علی ربیعی وزیر کار نیز از حذف دو میلیون نفر در آینده ای نزدیک خبر داده است.
به اعتقاد برخی از نمایندگان مجلس، دولت باید افراد بیشتری از لیست یارانه بگیران حذف کند که ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی نیز در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان عنوان کرده است که پرداخت یارانه نقدی به همه افراد جامعه توقع ایجاد کرده است در صورتی که یارانه حق همه مردم نیست.
عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یارانه حق همه مردم نیست، گفت: تصور مردم از یارانه به مثابه حقوق ماهیانه است که باید سر موعد پرداخت شود در صورتی که دولت موظف به پرداخت یارانه نیست.
نکو درباره تأخیر دولت در پرداخت یارانه اظهار کرد: بررسی برنامه اقتصادی سایر کشورها نشان می دهد دولت ها معمولاً پولی تحت عنوان یارانه نقدی پرداخت نمی کنند.
یارانه حقوق کارمندی نیست
وی افزود: پرداخت ماهانه این یارانه باعث شده تصور عموم از آن شبیه حقوق کارمندی است که باید سر موعد پرداخت شود در حالی که حجم مبالغ یارانه بالاست نباید انتظار داشت دولت با شرایط فعلی بتواند سر وقت پرداخت کند.
نماینده رباط کریم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به دلایل تأخیر در پرداخت یارانه ها بیان کرد: پرداخت به موقع یارانه در ماه های قبل در مردم توقع ایجاد کرده است، با این حال دولت با کمبود اعتبارات مواجه است.
نکو افزود: این یارانه در شرایط فعلی اقتصاد کشور عنصر پرریسک و خطرناکی است که در جریان نقدینگی کشور تزریق شده و روز به روز کشنده تر می شود و در صورتی که راه حل برای تأین منابع آن نشود دردسر ساز خواهد شد.
این عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی گفت: ادامه این روند باعث خواهد شد زندگی مردم کاملا به یارانه وابسته به این یارانه دولتی شده است.
پرداخت یارانه نقدی برای دولت مصیبت است
وزیر اقتصاد با اشاره به تاخیر واریز یارانه نقدی، گفت: تامین و پرداخت 3400 میلیارد تومان برای دولت مصیبت است.
علی طیب نیا شامگاه یکشنبه در ضیافتی با خبرنگاران به تاخیر واریز یارانه نقدی اشاره کرد و گفت: دولت در شب های قبل از واریز یارانه نقدی با مصیبت بزرگی روبه رو است.
وی در ادامه به بیماری هلندی اشاره کرد و افزود: رکود، تورم و اصلاح سیاست های اشتباه نیازمند مدیریت صحیح است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در سال های گذشته با کاهش شدید درآمدهای نفتی روبرو بوده ایم با این شرایط تورم را مهار کردیم و از سوی دیگر رشد اقتصادی مثبت شد.
هدایت پول یارانه به سمت صنعت
سعید اربابی دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان گفت: اگر دو میلیون نفر از لیست حذف شود ماهانه 90 میلیارد تومان اعتبار آزاد می شود که این اعتبار را می توان به سمت واحدهای تولیدی و صنعت هدایت کرد.
اربابی، اظهار کرد: دولت باید در وهله نخست واحدهای تولیدی نیمه فعال را شناسایی کرده و سپس منابع صرف این واحدها کند. دولت در گام بعدی می تواند واحدهای تولیدی تعطیل شده را احیا کند تا مقداری به رونق اقتصادی کشور کمک شود.
موسیالرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان گفت: کوتاهی دولت در حذف ثروتمندان تا حدی پیش رفته که در بین این حذف شدگان می توان افراد کم درآمدی را مشاهده کرد که معیشت آنها به یارانه وابسته است ولی مسئولان به دلیل ضعف سیستم نمی توانند مجدداً این افراد را به لیست اضافه کنند.
عضو کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی در رابطه با حذف افراد گفت: دولت باید با مراجعه به اطلاعات معیشت مردم، افراد با درآمد بالای سه میلیون تومان، دارای خودروهای به ارزش 200میلیون تومان، مالکان چند واحد آپارتمان و زمین های حاصلخیز با مساحت بالای 200هکتار، هدف حذف 6میلیون ثروتمند از دریافت یارنه را محقق کند.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *