صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تغییر سهمیه بندی سوخت در راستای اجرای عدالت اجتماعی

۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۹۷۰۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
کارشناس حوزه انرژی تغییر سهمیه بندی سوخت و تخصیص آن از خودرو به فرد را طرحی در راستای عدالت اجتماعی خواند.
محمدرضا شریفی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به طرح مجلس برای تغییر سهمیه بندی بنزین اظهار کرد: اجرای سهمیه بندی بر اساس خودرو نواقص زیادی دارد و بحث عدالت اجتماعی نیز در آن دیده نمی‌شود، در طرح فعلی سهمیه بندی بنزین هر فردی که خودرو بیشتری داشته باشد، از سوخت سهمیه بندی بیشتری که با قیمت ارزانتر نسبت به بنزین آزاد عرضه می‌شود استفاده می‌کند این افزایش استفاده منجر به توزیع ناعادلانه انرژی در کشور می‌شود.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: آزاد سازی قیمت حامل‌های انرژی طرحی صحیح است و باید در آینده‌ای نزدیک اجرایی شود، اما برای اجرای آن باید شرایط اقتصادی را در نظر گرفت، در شرایط فعلی بهترین تصمیم توزیع عادلانه انرژی در کشور است.
وی افزود: رفتار‌های ضربتی مانند افزایش یکباره قیمت حامل‌های انرژی، شوک سنگینی به اقتصاد وارد خواهد کرد، دولت طی سال‌های گذشته می‌توانست قیمت حامل‌های انرژی را به صورت پلکانی افزایش دهد به گونه‌ای که اقتصاد خود را به صورت آران با شرایط فعلی تطبیق دهد.

شریفی ادامه داد: بحث حامل‌های انرژی به دلیل ابعاد فراوان تاثیرگذاری بر اقتصاد، تولید و صنعت نیازمند بررسی دقیق برای نحوه سهمیه بندی و قیمت گذاری آن دارد و تغییرات قیمت آن اثرات بلندمدتی بر اقتصاد کشور دارد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: در طرح مجلس مبنی بر ارائه سهمیه بندی سوخت بر اساس کد ملی، شاهد تصمیمات مناسبی برای از سوی قوه مقننه و در  راستای عدالت اجتماعی هستیم و در این طرح باید سازوکار فروش این سهمیه برای خانوار‌هایی که خودرو ندارند نیز مشخص شود.

وی افزود: تغییر سهمیه بندی سوخت باعث ترغیب مردم به استفاده از سوخت‌های پاک مانند گاز و خودرو‌های هیبردی خواهد شد که این جنبه برنامه اثراث مثبت محیط زیستی خواهد داشت.

شریفی ادامه داد: توزیع عادلانه ثروت و منابع باارزش کشور می‌تواند زمینه بهینه سازی مصرف و تغییر الگوی بی رویه مصرف انرژی در کشور را فراهم کند.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: بحث سهنیه بندی سوخت را می‌توان به سایر حامل‌های انرژی تسری داد و آب و برق که به صورت یارانه‌ای به دست مردم می‌رسد، نیز به این شکل توزیع شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *