صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احمدی: کودکان کار در فضای مجازی/ خانواده‌ها به بیراهه می‌روند!

۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵:۳۴
کد خبر: ۶۷۹۶۸۷
برنامه شکلات تلخ با موضوع کودکان کار در محیط‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی به آسیب‌های حاصل از انتشار عکس‌ها و فیلم‌های کودکان در این فضا می‌پردازد و با حضور خانم روشنک زمان پور روانشناس و سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا این موضوع را بررسی می‌کند.
مجتبی احمدی در گفت‌وگو با ، پیرامون کودکان کار در محیط‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی گفت: برنامه شکلات تلخ در ادامه‌ی پرداختن به آسیب‌های مختلف اجتماعی به خصوص کودکان کار به موضوع کودکان کار فضای مجازی رسید.

کارگردان و تهیه کننده برنامه‌ی شکلات تلخ ادامه داد: شاید به این موضوع خیلی توجه نشود که بخشی از کودکان ما نا خواسته و درواقع با مدیریت والدینشان آسیبی چند برابر نسبت به کودکان کار در محیط واقعی می‌بینند، در حقیقت خانواده‌ها بدون این که متوجه بشوند فرزندانشان را در فضای مجازی به کار می‌گمارند و این اتفاق نه تنها انتخاب فرزندانشان نیست بلکه ممکن است عامل موثر  بر آسیبی بزرگ‌تر   در روز‌های آینده باشد و قطعا این شرایط آن گونه‌ای نیست که از سوی والدین ندانسته صورت گرفته باشد.

احمدی در همین راستا تاکید کرد: داستان کودکان کار در فضای مجازی به این ترتیب است که والدین گاهی برای افزایش فالور و برای دیده شدن بهتر از چهره و فیزیک فرزندانشان بر خلاف خواسته و بدون رضایت آن‌ها تصاویری را در حالت‌های مختلف در شبکه‌های مختلف اجتماعی به اشتراک می‌گذارند تا با افزایش فالور و معروف شدن صفحه به یک موقعیت اقتصادی تبلیغاتی دست پیدا کنند. این در حالی است که فرزندان ما شاید از این مسئله دچار آسیب بشوند چرا که دیده شدن کودکان در فضای مجازی از آن جا که یک دیده شدن و معروفیت کاذب است که ممکن است در آینده با تغییر چهره، فیزیک و. به دلیل تغیر سن و سال جذابیتی دیگر و جود نداشته باشد و عملا این مسئله باعث سرخوردگی بچه‌ها می‌شود چرا که مسیر زندگی شان درواقع بر اساس اتفاقی که در کودکی شان رخ داده چیده نمی‌شود و کودکانی که در زمان کودکی معروفیت و محبوبیت داشتند حالا این مسئله زندگی آن‌ها را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

کارگردان شکلات تلخ در ادامه اذعان کرد: در برنامه شکلات تلخ با توجه به انواع و اقسام آسیب‌هایی که در شکل و شمایل مختلف مد نظر است این مورد نیز بررسی می‌شود. ما در حوزه‌ی کودکان کار؛ زندگی و معاش و آسیب‌های پیش روی کودکان کار سخت، کودکان کار در کوره، کودکان کار در کارگاه‌های زیر زمینی، کودکان زباله گرد و کودکان اتباع زباله گرد و ... را در گفتگو با کارشناسان، مسئولین و حتی آسیب دیدگان مختلف بررسی کردیم و حالا به کودکان کار در فضای مجازی رسیدیم؛ کودکانی که در کنار خانواده زندگی می‌کنند و از لحاظ مالی شرایط قابل قبولی دارند، کودکانی که قطعا شب در محیط گرم می‌خوابند و از طریق والدینشان تحت نظارت هستند، اما به بلایی دچار می‌شوند که شاید کودکان کار در محیط‌های فیزیکی هم درواقع به نوعی دیگر این مسئله را تحمل می‌کنند.

مجتبی احمدی خاطرنشان کرد: نکته مهم در بحث کودکان کار در فضای مجاز‌ی این است که جدا از بحث آینده شان ممکن است این بچه‌ها درواقع به خاطر این تصمیم والدین از آن‌ها ناراحت باشند، این رفتار و تصمیم درواقع از سوی والدین یک اتفاق حساب کتاب نشده و فکر نشده است و معمولا صدمه و لطمه‌ای که به فرزندان وارد می‌شود خواسته والدینشان نیست و از ندانم کاری اتفاق می‌افتد در برنامه‌ای که با همین موضوع ترتیب دادیم سعی کردیم از چند زاویه ماجرا را بررسی کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *