صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راستینه: توضیحات سلطانی‌فر در مجلس قانع‌کننده نبود/ حال ورزش کشور خوب نیست

۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹:۰۷
کد خبر: ۶۷۹۶۴۶
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
رییس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مباحث خوبی در این جلسه مطرح شد و بخشی از توضیحات سلطانی‌فر قانع‌کننده بود و در برخی از مسائل پاسخ‌های وزیر قانع‌کننده نبود.
- احمد راستینه، رییس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره برگزاری جلسه با مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: نفس حضور وزیر ورزش در کمیسیون و اینکه مسئولان خودشان را پاسخگوی نمایندگان ملت بدانند اقدام خوبی بود. وفق قانون وی مسئولیت داشت که در کمیسیون حضور پیدا کند و به سوالات پاسخ دهد. مباحث خوبی مطرح شد و در بخشی از سوالات توضیحات وزیر ورزش قانع‌کننده بود و پاسخ‌های سلطانی‌فر در برخی از سوالات دیگر قانع‌کننده نبود. پاسخ‌های وزیر در خصوص بحث قراردادها، نقش وزارت ورزش در توسعه ورزش همگانی و استمرار خط قهرمانی قانع‌کننده نبود و با توجه به اینکه توسط کمیسیون سوال در سطح ملی شناسایی شد سوال باید به صحن برود.

وی ادامه داد: مباحثی که امروز به صورت ویژه با وزیر ورزش مطرح شد در این خصوص بود که در حال حاضر ۷۱ درصد از مردم ما فعالیت بدنی ندارند و فقط ۱۴ درصد فعالیت بدنی بسیار کم دارند. امروز ۱۰ درصد از جامعه ما دچار دیابت هستند و ۲۵ درصد در مرحله پیش دیابت هستند و سوال ما از وزیر ورزش این بود که به جای اینکه هزینه‌های سرسام‌آور و تمرکز برای برخی از رشته‌های ورزشی می‌کنیم و خروجی آن هم با رشد مواجه نیستیم چرا در توسعه ورزش همگانی که به عنوان یک اصل قانون باید رایگان در اختیار مردم باشد و همه دستگاه‌ها را به خط کنیم تا قدم‌های مهمی در توسعه ورزش همگانی برداریم، وزارت ورزش اقدامات کافی نداشته است.

رییس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: براساس قانونی که در خصوص شرح وظایف وزارت ورزش در ورزش همگانی تصویب شده است، وزارت ورزش مسئولیتی که در هدایت همه دستگاه‌ها به سمت ورزش همگانی دارد را به خوبی انجام نداده است و اساسا حال ورزش کشور خوب نیست. موضوع دوم ما بحث قرارداد‌ها بود. تا امروز یک عدد بزرگی را فیفا به عنوان جریمه علیه کشور ما صادر کرده است، فارغ از اینکه برخی از این احکام سیاسی است و ما نمی‌خواهیم راجع به آن صحبت کنیم، ولی برخی از قرارداد‌ها به خاطر نوع انعقاد قرارداد و خلأ‌های قانونی است که هنگام قرارداد در متن قرارداد‌ها دیده شده است که مهمترین این پرونده‌ها، پرونده ویلموتس است.

راستینه افزود: سوالی ما از وزیر ورزش این است که چرا وزارت ورزش از همه ظرفیت‌های نظارتی و حقوقی‌اش در قرارداد‌ها استفاده نمی‌کند؟ وزیر ورزش پاسخ دادند که در حال تلاش هستیم تا با استفاده از ظرفیت‌هایمان از برخی پرونده‌های ایران در فیفا دفاع کنیم. حرف ما هم همین بود که همه ظرفیت‌ها باید در زمان انعقاد قرارداد‌ها به کار گرفته می‌شد و قرارداد‌هایی وضع نشود که در آن قرارداد‌ها بستر سوءاستفاده برای طرف مقابل شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: الان هم که مربیان خارجی یاد گرفته‌اند حساب‌هایی را به ما اعلام می‌کنند و زمانی که قرار است پول به حساب‌شان واریز شود حساب آن‌ها مسدود است و آسیب‌هایی شکل می‌گیرد. در این خصوص وزیر ورزش گفتند که ما در شرایط تحریم هستیم. ما هم به وی اعلام کردیم که در زمان تحریم قرارداد نبستید؟ به وزیر ورزش گفتیم که شما می‌دانید که دشمنان چه شرایط خصمانه‌ای علیه ما ایجاد کردند و تنظیم قرارداد‌های ما باید مبتنی با شرایط می‌بود.

رییس کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: بحث دیگر ما در جلسه با وزیر ورزش، موضوع ورزش قهرمانی بود. آقایان در بحث ورزش قهرمانی مدعی هستند که اتفاقات خوبی افتاده است در حالی که تحلیل ما از ورزش قهرمانی امروز این موضوع را نشان نمی‌دهد. در مسابقات گوانگژو ۲۰۱۰ ما با ۳۵۹ ورزشکار ۲۰ مدال طلا گرفتیم و مجموعا ۵۹ مدال گرفتیم و به ازای هر ۶ نفر ۴ مدال کسب کردیم. در حالی که در مسابقات جاکارتا ۲۰۱۸ ما با ۳۷۸ نفر حدود ۲۰ ورزشکار بیشتر ۶۲ مدال و ۲۰ مدال طلا کسب کردیم و به ازای هر ۶ نفر ۳ مدال کسب کردیم و این کارنامه را کارنامه موفقی در ورزش قهرمانی نمی‌دانیم که قطعا مورد قبول نیست.

راستینه ادامه داد: سوال ما این است که این بخش زیاد هزینه که در قرارداد‌های باشگاه‌ها از بین می‌رود و بخش زیادی از آن از بیت‌المال خرج می‌شود، چرا این هزینه‌ها و تمرکز روی رشته‌های مدال‌آور ما صورت نمی‌گیرد. بحث مهاجرت برخی قهرمانان ملی ما هم مطرح است. وزارت ورزش و جوانان وظیفه‌اش حمایت از ورزشکاران و مدال‌آوران است. امروز اگر به ورزشکار و مدال‌آوری قول پرداخت سکه داده‌ایم، وظیفه‌مان است که نسبت به تعهد‌مان عمل کنیم، تازه زمانی هم که می‌خواهیم پرداخت کنیم می‌گوییم به قیمت همان روزی که تعهد کردیم پرداخت می‌کنیم. مدال‌آور ما با این شرایط آینده روشنی برای خودش نمی‌بیند. انتظار ما از وزارت ورزش این است که یک برنامه جامع برای حفظ سرمایه‌ها، قهرمانان و مدال‌آوران کشورمان ارائه دهد که این برنامه هم ارائه نشد.

وی تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که وزیر ورزش در صحن مجلس به سوالات نمایندگان پاسخ دهد. مجلس عزمش جزم است که با دفاع و حمایت از مدال‌آوران و رشته‌های مدال‌آور و توسعه ورزش همگانی از جامعه ورزش کشور صیانت و دفاع کند. ما طرح حمایت از ورزشکاران را آماده کردیم و نظام جامع باشگاهداری را آماده کردیم و به یاری خدا ساختاری را طراحی کردیم که ورزشکاران و مدال‌آوران کشور ما دغدغه‌ای نداشته باشند. یک مدال آور المپیکی ما مشاغلی را انتخاب می‌کند که در شأن او نیست و این خیانت است که در حوزه ملی از یک قهرمانی که از عمر و زندگی‌اش هزینه کرده است حمایت نمی‌کنیم.

راستینه خاطر نشان کرد: جالب است که اکثر حمایت‌ها از باشگاه‌های ما از مدار‌های دولتی اتفاق می‌افتد. به اسم فلان صنایع و اسپانسر استفاده می‌کنیم، اما آن‌ها از خدمات دولتی استفاده می‌کنند. در حالی که حمایت ما در ورزش قهرمانی بسیار ضعیف است. امیدواریم که وزیر ورزش در صحن مجلس توضیحات قانع‌کننده‌ای ارائه کنند هرچند که ما در جلسه‌ای که با وی داشتیم برخی توضیحات او قانع‌کننده نبود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *