صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دور تسلسل سیل

۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶:۳۱
کد خبر: ۶۷۹۵۹۷
این روزها که بارش‌ها در کشور افزایش یافته بار دیگر شاهد جاری شدن سیل در برخی استان‌ها و شهرهای کشور هستیم که ساکنان آن را غرق در آب کرده است.
- تصاویری که از جاری شدن سیل در استان خوزستان و شهر‌های این استان پخش می‌شود نشان می‌دهد که مشکل همچنان باقی است و مسئولین و متولیان امر از سال گذشته تاکنون اقدامی برای جلوگیری از وقوع سیل و خسارات ناشی از آن انجام نداده‌اند.

وعده‌های داده شده روی زمین مانده و بودجه‌های اختصای یافته برای مقابله به سیل معلوم نیست کجا خرج شده است.

مردم استان‌های خوزستان، ایلام، لرستان و سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از استان‌هایی که احتمال وقوع سیل در آن‌ها زیاد است، هر سال در زمان بارش‌ها نگران نابودی خانه و کاشانه خود هستند.

اکنون شهر‌های اهواز، ماهشهر و برخی دیگر از شهر‌های استان خوزستان را آب فرا گرفته و آنگونه که از اخبار، گزارش‌ها و تصاویری که از محل وقوع سیل منتشر می‌شود، کمک‌های امدادی ناچیز است.

از سال گذشته تاکنون مردم مناطق سیل زده با کمک‌های مردمی، نهاد‌های متولی و همت خود توانستند بار دیگر وسایل از بین رفته به خاطر سیل سال گذشته و سال‌های گذشته را تأمین کنند، اما بار دیگر باران‌های سیل آسا خانه‌های آن‌ها را فرا گرفت و وسایل زندگی آن‌ها را نابود کرد.

چند سال پشت سر هم باید سیل جاری شود، مردم زیان ببینند، بودجه و هزینه‌های زیادی برای جبران خسارات وارده خرج شود، اما مشکل حل نشود؟

قطعاً حل مشکل سیل یکبار برای همیشه در استان‌ها و شهر‌هایی که سیل در آن‌ها جاری می‌شود، هزینه بسیار کمتری از خسارات وارد شده در طول چند نوبت سیل در استان‌ها و شهر‌های سیل خیز خواهد داشت.

سیل هر سال جاری می‌شود و همه زندگی مردم را آب می‌برد و مسئولین در خواب هستند و آنگاه بیدار می‌شوند که سر و صدای سیل از رسانه‌ها به گوش آن‌ها برسد.

برای مهار سیل راه‌های کارشناسی زیادی وجود دارد که با اجرای هر یک از آن‌ها در کنار هم، نه تنها از وقوع سیل جلوگیری می‌شود بلکه می‌توان آب‌های جاری شده را نیز مهار و ذخیره کرد.

راه‌هایی که کارشناسان برای مهار سیل ارائه داده‌اند فهرست وار اینگونه است؛ سد‌های مخزنی: ذخیره سیلاب در مخزن و کاهش پیک سیلاب

گوره‌ها و سیلبندها: محدود کردن سیلاب
-مخازن تاخیری: کاهش پیک سیلاب و افزایش زمان اوج سیلاب

-اصلاح و بهسازی مسیر: افزایش سرعت جریان و گذردهی رودخانه و حفاظت از کناره‌ها و بستر آن

-انحراف سیلاب: کاهش میزان سیلاب در یک بازه از رودخانه از طریق انحراف بخشی از آن.

این‌ها راهکار‌هایی است که از سوی کارشناسان ارائه شده و اگر در شهری سیل جاری می‌شود باید یقین کنیم که هیچیک از این راهکار‌ها در آن شهر پیاده نشده و به خاطر همین است که همواره شاهد وقوع سیل در استان‌هایی، چون خوزستان، ایلام، لرستان، سیستان و بلوچستان و برخی دیگر از استان‌ها و شهر‌های کشور هستیم.
غافلگیری در وقوع سیل اکنون سال‌ها است که معنایی ندارد چرا که هواشناسی چند روز پیش از بارش‌ها اعلام می‌کند و هشدار‌های لازم را نیز به مسئولین و مردم می‌دهد.

هر چند این هشدار‌ها نیز نمی‌تواند مانع وقوع سیل شود چرا که زیرساخت‌ها و راهکار‌های لازم برای جلوگیری از سیل پیش بینی نشده و به همین خاطر تفاوتی هم در هشدار سازمان هواشناسی ندارد!

اکنون بار دیگر باید نیرو‌های امدادی راهی مناطق سیل زده شوند، مصدومین را نجات داده و مداوا کنند، به خلیه آب از کوچه‌ها و خانه‌های مردم بپردازند و دولت و نهاد‌های متولی هم به فکر تأمین لوازم خانه‌هایی باشند که در سیل از بین رفته است و این دور تسلسل تا زمانی که برای حل دائمی مشکل وقوع سیل وجود نداشته باشد، ادامه خواهد داشت و با بارندگی‌های بعدی نیز شاهد وقوع سیل خواهیم بود.

بیشتر بخوانید:

برچسب ها: سیل بحران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *