ترور شهید فخری زاده و سکوت جو بایدن
ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری زاده با سکوت جو بایدن و حلقه نزدیکان وی همراه شده است.
- هنگامی که سردار سپهبد قاسم سلیمانی از سوی نیروهای تروریستی آمریکایی مستقر در خاک عراق، ترور شد و به شهادت رسید، جو بایدن، از اقدام دونالد ترامپ حمایت کرد.
اگر بایدن موضعی غیر موضعی که در تایید اقدام تروریستی ترامپ گرفته بود جای تعجب داشت.
همراهی و حمایت جو بایدن از تصمیم دونالد ترامپ که در آن زمان در جایگاه رقیب رییس جمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری قرار داشت، موضعی عجیب و غیر قابل باور نبود.
در نظام سیاسی حاکم در آمریکا کسی حق آن را ندارد که بخواهد خلاف آنچه که حاکمیت درباره آن تصمیم گیری کرده است نظر بدهد.
خوشبینانهترین حالت آن است که جو بایدن از سر ناچاری از اقدام تروریستی دونالد ترامپ حمایت کرده است که البته باز هم اینگونه نیست و او با اعتقاد قلبی و ایدئولوژیکی که دارد چنین نظری داده است.
اکنون جو بایدن، رییس جمهور منتخب آمریکا شده و قرار است تا کمتر از ۵۰ روز دیگر وارد کاخ سفید شود و رسما دوران ریاست جمهوری خود را آغاز کند.
ترور شهید محسن فخری زاده، دانشمند برجسته ایرانی در روز جمعه گذشته، اکنون باعث شده است که رسانهها و محافل سیاسی آمریکایی نگرانی خود را از واکنش ایران نسبت به این اقدام تروریستی بروز دهند.
در گزارشها و تحلیلهایی که رسانههای آمریکایی در این باره ارائه میدهند به وضوح دیده میشود که خواهان خویشتنداری ایران هستند.
تحلیلگران آمریکایی معتقدند که ترور دانشمند برجسته ایران شروع مجدد دیپلماسی بین واشنگتن و تهران را توسط جو بایدن، دشوارتر میکند.
بایدن که از ۲۰ ژانویه روی کار خواهد آمد، گفته که میخواهد به توافق بین المللی سال ۲۰۱۵، بازگردد.
اینگونه تحلیلها که بر مبنای درخواست خویشتنداری از ایران ارائه میشود نشان از آن دارد که درون آمریکا یک نگرانی شدید نسبت به واکنش ایران به ترور شهید فخری زاده وجود دارد.
محافل سیاسی و رسانهای غربی نگران آینده دیپلماسی زپمیان ایران و آمریکا نیستند بلکه نگران شرایطی هستند که با انتقام ایران از عاملان و آمران ترور دانشمند برجسته کشور شکل خواهد گرفت.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودیها که نقش آنها در ترور شهید فخری زاده مسجل است، از کیفیت و کمیت واکنش ایران آگاه نیستند و این مسئله آنها را آزار میدهد.
رهبر انقلاب اسلامی در پیام تسلیتی که به مناسبت شهادت محسن فخری زاده منتشر کردند، صراحتاً بر انتقام قطعی از عاملان و آمران این ترور تأکید کردند.
موضع جو بایدن در زمان ترور سردار حاج قاسم سلیمانی روشن میکند که سیاست او زمانی که وارد کاخ سفید شود چه خواهد بود.
اکنون نیز با ترور شهید محسن فخری زاده، دانشمند برجسته ایران که در زمینههای هستهای، دفاعی و پزشکی دستاوردهای درخشانی را داشته است، جو بایدن، تاکنون هیچ واکنشی نسبت به آن از خود نشان نداده است.
از آنجا که در ضرب المثلهای ایرانیها سکوت علامت رضایت است، سکوت بایدن نیز نشان از رضایت او از اقدام تروریستی در به شهادت رساندن شهید فخری زاده دارد.
بایدن و تیم رسانهای و مشاوران او اگر در پی دیپلماسی و مذاکره بودند حتی در ظاهر میتوانستند ترور شهید محسن فخری زاده را محکوم کنند در حالی که میبینیم بایدن در این زمینه سکوت کرده، اما رسانههای آمریکایی و منطقهای نگرانی واشنگتن را از نوع واکنش ایران نسبت به این ترور منتشر میکنند.
اگر قرار بر این است که با واکنش ایران به ترور دانشمند خود، فرصت دیپلماسی و مذاکره آمریکا با ایران از بین برود و واشنگتن نتواند تبعات ترور شهید فخری زاده را تحمل کند، در حالی که از منظر قوانین بینالمللی نیز این حق ایران است که مقابله به مثل کند، چنین دیپلماسی به کار نخواهد آمد چرا که ترورها پایان نخواهد یافت و علیه ایران ادامه خواهد داشت.
در همین حال نمایندگی روسیه در سازمان ملل با محکوم کردن اقدام تروریستی علیه دانشمند ایرانی گفت؛ ترور فخری زاده با چراغ سبز آمریکا انجام شد.
عضو شورای روابط بین اقوام روسیه نیز که زیر نظر ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری این کشور فعالیت میکند، در واکنش به ترور شهید محسن فخریزاده گفت «این ترور ناجوانمردانه در خاک ایران نشان میدهد که توسعه علم و تکنولوژی در ایران بسیاری از کشورها را بشدت نگران کرده است.»
سناتورهای روسیه نیز شهادت محسن فخری زاده را اقدامی تروریستی دانستند و آن را محکوم کردند.
با این وجود آمریکا در ترور شهید فخری زاده نقش داشته و بدون هماهنگی سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی سیا و موساد چنین تروری ممکن نبوده است.
ایران در انتقام مصمم است و اگر قرار است که این انتقام تصمیم جو بایدن را در سیاست خود نسبت به ایران تغییر دهد، تنها یک بهانه است و نشان میدهد و اثبات میکند که آمریکای جو بایدن نیز هیچ علاقهای به بازگشت به توافق هستهای نداشته و ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *