روحانی: راه اندازی سامانه جامع تجارت جزو آرزوهای بزرگ در زمینه دولت الکترونیک بود
- حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شامگاه دوشنبه در هجدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات (دولت الکترونیک) و بهره برداری از مرحله اول و مهم سامانه جامع تجارت، اظهارداشت: بهره برداری از این سامانه جزو آرزوهای مهم دولت و تاکیدات مقام معظم رهبری بود و میتواند کار را برای مبارزه با قاچاق تسهیل و جلوی سوء استفادههای احتمالی را بگیرد.
رییس جمهور با برشمردن اهمیت ویژه این سامانهها بویژه سامانه جامع تجارت و ارائه خدمات به تجار با پنجرهای واحد، گفت: ۷۰ درصد این سامانه جامع قابل دسترسی است و ۳۰ درصد که مربوط به سامانه انبارهای دولتی، گمرکات و بنادر است تصمیم گرفته شد که همه اقدامات لازم برای اتصال این انبارها ۱۱ بهمن ۹۹ انجام و سامانه به طور کامل تکمیل شود.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز وعده چند ماه قبل دولت درخصوص افتتاح سامانه تجارت در تاریخ ۹/۹/۹۹ عملی شد و شاهد افتتاح مرحله اول و مهم این سامانه بودیم، افزود: با آغاز فعالیت این سامانه جامع برای فعالیت تجار و بازرگانان همه مراحل تجارت کالا از ثبت سفارش و خرید کالا تا توزیع آن در کشور ثبت و قابل رهگیری خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه هدف ما از این سامانه جامع جلوگیری از سوء استفادهها و شفاف شدن فعالیتهای اقتصادی بوده است، افزود: با تلاشهای انجام شده ۷۰ درصد این سامانه در اختیار و قابل استفاده است و ۳۰ درصد باقیمانده که مربوط به انبارها، بخش گمرکات و بنادر است که با پیگیری و انجام اقدامات لازم و اتصال کامل این مراکز به سامانه امیدواریم تا ۱۱ بهمن ماه سال جاری شاهد تکمیل سامانه باشیم.
رییس جمهور همچین با اشاره به افتتاح سامانه تایید مدارک دیپلم وزارت آموزش و پرورش و اتصال آن به سامانه جامع، اظهار داشت: با افتتاح این سامانه که بعد از افتتاح و اتصال سامانه تایید مدارک وزارت علوم انجام شده است، زنجیره اصالت بخشی مدارک تحصیلی در سامانه جامع تکمیل شد که گام مهمی در زمینه جلوگیری از سوء استفاده و جعل مدارک تحصیلی است.
روحانی همچنین افتتاح سه سامانه وزارت امور اقتصادی و دارایی، سامانه واریز سود سهام، سامانه مجامع الکترونیکی و همچنین سامانه خزانه داری الکترونیکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: با بهره برداری و اتصال این سامانهها به سامانه جامع، اقدامات این سه حوزه به صورت الکترونیکی بهتر و سریعتر انجام خواهد شد.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: دولت الکترونیکی از ابتدا از اولویتها و ضروریات دولت یازدهم و دوازدهم بود، اما از یکسال قبل با شیوع ویروس کرونا، این ضرورت دو چندان شد، زیرا دولت الکترونیکی و ارائه خدمات به صورت الکترونیک یکی از راههای مقابله با ویروس کرونا است.
روحانی با بیان اینکه درحال حاضر از ۵۷۰۰ خدمت دولتی، ۳۰۰۷ خدمت به صورت الکترونیکی به مردم ارائه میشود، ابراز امیدواری کرد که با ادامه تلاشها و تکمیل دولت الکترونیکی به زودی شاهد ارائه همه خدمات دولتی به صورت الکترونیک به مردم باشیم.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود امن بودن سامانه جامع را یک اصل مهم عنوان کرد و بر ضرورت جلوگیری از سوء استفاده از این سامانه و همچنین حفاظت از این سامانه در برابر حملات احتمالی و حفظ حریم خصوصی مردم در سامانه جامع تاکید کرد.
روحانی همچنین به تصویب راه اندازی سامانه جامع رفاه ایرانیان در این جلسه اشاره کرد و گفت: انشالله به زودی شاهد تکمیل و بهره برداری از این سامانه که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است نیز خواهیم بود.
رییس جمهور همچنین ابراز امیدواری کرد با تلاش شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رفع موانع موجود بخشهای مهم دیگری همچون سامانه سلامت و سامانه مالیات نیز تکمیل و به سامانه جامع متصل شود.