پاسداشت مدافعان سلامت در بخش «رادیوتئاتر» جشنواره تئاتر فجر/تعویق جشنواره آنلاین «نمایش تک نفره»
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
بخشی از تماشاخانه «هامون» طعمه حریق شد
تماشاخانه «هامون» به مدیریت هادی حجازی فر که از زمان بحران کرونا در تعطیلی به سر میبرد بامداد امروز شنبه ۸ آذرماه دچار حریق شد. به دلیل آتش سوزی در ساختمان مجاور این ملک، بخشی از تماشاخانه هامون نیز دچار حریق و آسیبدیدگی شده است.
هادی حجازیفر با انتشار عکسهایی از آسیبهایی که به تماشاخانه وارد شده در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که بخشی از سالن هامون به علت آتشسوزی ساختمان کناری از بین رفته است.
به گفته حجازیفر با تلاش ماموران آتش نشانی و سرعت عمل به موقع آنها این آتش سوزی مهار شده است و تماشاخانه همچنان به حیات خودش ادامه میدهد.
معرفی داوران بخش مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره «سردار آسمانی»
شهرام کرمی، سینا دلشادی و رضا گشتاسب داوری و ارزیابی آثار بخش مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره «سردار آسمانی» را برعهده خواهند داشت.
طبق برنامهریزیهای انجام شده شهرام کرمی، سینا دلشادی و رضا گشتاسب قرار است ۷۴ نمایشنامه را که به دبیرخانه جشنواره «سردار آسمانی» برای شرکت در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی ارائه شده، مورد بررسی و داوری قرار دهند.
شهرام کرمی فارغ التحصیل رشته هنرهای نمایشی در مقطع کارشناسی ادبیات نمایشی و کارشناسی ارشد کارگردانی و همچنین دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که تاکنون آثار مختلفی را به عنوان نویسنده و کارگردان منتشر و اجرا کرده است.
سینا دلشادی در طول سه دهه فعالیت مستمر در حوزه هنرهای نمایشی بیش از بیست نمایشنامه به نگارش در آورده و شش جلد نمایشنامه و مجموعه نمایشنامه را به چاپ رسانده است.
رضا گشتاسب نیز که دیگر داور مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره «سردار آسمانی» است به واسطه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته ادبیات نمایشی، تا امروز در کارنامه هنری خود به عنوان نویسنده اول جشنواره ملی تولیدات حوزه هنری ۱۳۸۷، نویسنده اول جشنواره ملی فتح خرمشهر ۱۳۹۰، نویسنده برگزیده جشنواره ملی ماه در هفتمین دوره سال ۱۳۸۹، نویسنده اول نخستین جشنواره ملی جوان ایرانی، نویسنده برگزیده جشنواره ملی مقاومت در سال۱۳۹۰ و نویسنده اول ششمین جشنواره ملی تئاتر ایثار سال ۹۷ شناخته شده است.
دومین دوره جشنواره ملی تئاتر «سردار آسمانی» به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و به دبیری امیرحسین شفیعی از نیمه اول دیماه سال جاری در سه بخش صحنهای، خیابانی و نمایشنامهنویسی در استان کرمان برگزار خواهد شد.
تئاتر «مقاومت» درپی ترور شهید محسن فخریزاده پیام تسلیت داد
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» در پی ترور ناجوانمردانه دانشمندِ شهید محسن فخریزاده پیام تسلیتی صادر کرد.
بیرخانه و ستاد برگزاری هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» ضمن محکومیت ترور ناجوانمردانه دانشمند شهید محسن فخریزاده، پیام تسلیتی صادر کرد.
در پیام تسلیت جشنواره تئاتر «مقاومت» آمده است:
«مِنَالْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُواللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَیٰ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا
حرکت رو به تعالی و پیشرفتهای روز افزون نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصههای علمی و دستیابی به فناوریهای روز دنیا که به برکت مجاهدتها و تلاشهای شبانهروزی جوانان این مرز و بوم صورت گرفتهاست، بار دیگر موجبات خشم و انزجار نظام سلطه و ایادی استکبار جهانی را پدید آورد.
شهادت دانشمند برجسته شهید محسن فخریزاده توسط مزدوران و جیرهخواران رژیم غاصب و ضدبشری صهیونیستی برگ دیگری به کتاب جنایات این دولت ضدانسانی افزود.
بیشک ریختن خون پاک این جوانان که دل در گرو سعادت و پیشرفت و آبادانی ایران عزیز داشته و دارند، آیندهای روشن و پرامید را برای ملت سرافراز و قهرمان ایران رقم خواهد زد.
دبیرخانه و ستاد برگزاری جشنواره تئاتر «مقاومت» به نمایندگی از سوی فعالان حوزه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، ضمن تقبیح و انزجار شدید از این حرکت تروریستی و تبریک و تسلیت به مقام معظم رهبری، خانواده و بازماندگان آن شهید والامقام و همکاران و همرزمان ایشان در سنگر علم و پژوهش، بر ضرورت ادامه راه این شهید در عرصه فرهنگ و هنر مقاومت تاکید مینماید.»
پاسداشت مدافعان سلامت در بخش «رادیوتئاتر» جشنواره تئاتر فجر
از جمله رویکردها و محورهای بخش «رادیوتئاتر» سیونهمین جشنواره تئاتر فجر که مهلت حضور در آن تا ۲۵ آذرماه تمدید شد، پرداختن به مدافعان سلامت و بحرانهای ناشی از کرونا است.
بخش «رادیوتئاتر» سیونهمین جشنواره تئاتر فجر به مدیریت امین رهبر در ۲ بخشِ «اصلی» و «ویژه» برگزار میشود. موضوعات بخش «اصلی» شامل جهش تولید ملی، مدافعان سلامت، بحران ناشی از کرونا، صلح جهانی و اخلاق ایرانی است. همچنین موضوعات بخش «ویژه» عبارت است از گرامیداشت چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس و معرفی زندگی شهدای دفاع مقدس و مقاومت به ویژه شهید سردار سلیمانی.
سیونهمین جشنواره تئاتر فجر از بین آثار متقاضی، پذیرای ۱۰ اثر برای شرکت در بخش «رادیوتئاتر» خواهد بود و بنا بر درخواست متقاضیان مهلت ارسال آثار برای حضور در این بخش تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۹ تمدید شده است.
متقاضیان میبایست تا تاریخ مشخصشده فایل صوتی نمایش خود را با فرمت MP۳ روی سه نسخه CD یا DVD از طریق پست یا به صورت حضوری به دبیرخانه سیونهمین جشنواره تئاتر فجر ارائه دهند و کد رهگیری دریافت کنند. ادامه مراحل ثبت تقاضا با درج کد رهگیری در سایت جشنواره به آدرس https://fitf.theater.ir/ صورت میگیرد. درج نام اثر، نام و نامخانوادگی صاحب اثر و شماره تلفن همراه او روی لوح فشرده ضروری است.
دبیرخانه سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در تهران، چهارراه ولیعصر، خیابان رازی، کوچه مهبد، پلاک ۱۰، طبقه دوم با کدپستی ۱۱۳۳۷۱۳۵۱۴ قرار دارد و شماره تماس آن ۶۶۷۰۰۸۲۰ و ۶۶۷۱۵۰۵۹ است.
سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در سال جاری به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار خواهد شد.
تعویق جشنواره آنلاین «نمایش تک نفره»
زمان برگزاری جشنواره آنلاین «نمایش تک نفره» به دلیل تعطیلات و شرایط دشوار موجود در زمان شیوع کرونا به ۲۰ تا ۲۶ دی ماه (نهم تا پانزدهم ژانویه) موکول شد. پیش از این قرار بود این جشنواره از اول تا دهم دی ماه برگزار شود. همچنین امکان فرستادن متن به همراه ویدئو به منظور شرکت در جشنواره تا ۲۰ آذرماه ۱۳۹۹ تمدید شده است با این تفاوت که ویدئو کارهایی که پس از این به دفتر جشنواره ارسال می شود به عنوان ویدئوی اجرای کار در مرحله بازبینی شرکت داده خواهند شد.
تاکید می شود متقاضیانی که قصد ارسال اثر خود را از اکنون تا تاریخ ۲۰ آذرماه دارند، متن را در فرمت pdf، ویدئو با کیفیت ۱۰۸۰p، کدک x۲۶۴ و با فرمت Mp۴ به آدرس divartheater۲۰۲۰@gmail.com و یا روی دی وی دی به آدرس خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه طالقانی، جنب بانک پارسیان، پلاک ۱۵۸۵ خانه هنر دیوار ارسال کنند.
لیست اسامی نمایشنامه های پذیرفته شده در این مرحله عبارتند از:
بخش فارسی
به وقت یک جرعه چای/ رایا نصیری/ تهران
مدرسه ای به نام هاویشام/ حامد مبردی/ تهران
افسانه کیوشین/ سلمان مشیرپناهی/ نیلوفرمحمدی/ تهران
هابیل و قابیل/ علیرضاکوشک جلالی/ علی بچه سقا/ شیراز
پس از برخورد جسم سخت به سر/ سجاد داغستانی/ مهرداد طهماسبی/ تهران
رویا/ نعیم فرمانده/ تهران
مرگ را بلعیدم/ آنه بویر/ مونا گلپایگانی/ تهران
من/ سلمان جاویدان/ سحرباقرآبادی/ قزوین
فریاد درد/ میلاد اکبری/ کرمانشاهمرا
حل رشد و نمو قورباغه/ علیرضا اجلی/ آرمان خضرآقا/ بوکان
پیش از صبحانه/ یوجین اونیل/ ملیحه آقائی/ تهران
آواره/ ماتئی ویسنی یک/ یاسر اصغری/ تهران
شیلی/ سامان باب الحوائجی/ تهران
مردی درآینه/ ماتئی ویسنی یک/ نیما میرزابیگی/ تهران
تاریکی همچون رویا/ دان نیگرو/ معصومه ایرانشاهی/ تهران
دیوانه آرام / ماتئی ویسنی یک/ ندا اسدی/ تهران
هذیان های زنی مرده که شوهر داشت/ شبنم راعی/ تهران
مهمان/ اقتباس از نمایشنامه پیکر زن اثر ماتئی ویسنی یک/ لاله هوشنگی/ تهران
حسین آباد/ علی زیستی/ کرمانشاه
قویتر/ آگوست استریندبرگ/ سارا ابراهیمی نوید/ تهران
خواب می بینم/ سهیلا گلستانی/ معین ضرابی/ تهران
مضرات دخانیات/ آنتون چخوف/ محمد شامی/ تهران
پابرهنه، لخت با قلبی درمشت/ علیرضا کوشک جلالی/ احسان صادقی/ تهران
تو/ نیلوفر دربندی/ تهران
دختر قزی/ مهدی روزبهانی / ملایر
خوان خون/ مهدی خدایی/سعیدچگینی/ قزوین