صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۰۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۸۳۳۸
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
- سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 
 
سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.
  • بیشتر بخوانید
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

«ساعت خواب» منتخب جشنواره فیلم سالرنو ایتالیا

فیلم کوتاه «ساعت خواب» به کارگردانی مینا سادات‌حسینی و تهیه‌کنندگی مشترک انجمن سینمای جوانان ایران (دفتر تهران) و مینا سادات‌حسینی به جشنواره بین‌المللی فیلم سالرنو ایتالیا راه یافت.

فیلم کوتاه «ساعت خواب» ساخته مینا سادات‌حسینی به نمایندگی از ایران در هفتاد و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم سالرنو ایتالیا به نمایش در خواهد آمد.

گفتنی است این دهمین حضور جهانی فیلم «ساعت خواب» است.

خلاصه داستان: زنی به نام رویا با شرایطی مواجه می‌شود که همسر، دختر و شغلش را در حال از دست دادن می‌بیند…

عوامل تولید این فیلم عبارتند از: کارگردان: مینا سادات‌حسینی، نویسنده و مشاور کارگردان: بهمن عبداللهی، برنامه‌ریز: الهه شاه‌حسینی، مدیر تصویربرداری: علی محرابی، دستیاران تصویربرداری: سجاد بذری و سجاد نورالهی، صدابردار: میثم حسنلو، تدوین، صداگذاری و تصحیح رنگ: محمود نجفی، مدیر تولید: احمد مرادی، طراح صحنه و لباس: الهه ذکایی، بازیگران: سولماز قاسمی، آرمان عزیزی، نیک‌ناز ظفرنیا، آیدا ابراهیم‌زاده، حجت‌الاسلام محمد میرزایی، حسین جداری فروغی، حامد جیرودی و…، عکاس: بهمن عبداللهی، طراح و گرافیست: مینا سادات‌حسینی، تیزر: مهتاب ابراهیمی، تهیه کننده: مینا سادات‌حسینی و انجمن سینمای جوانان ایران، دفتر تهران

هفتاد و چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم سالرنو ایتالیا ۳۰نوامبر تا ۵دسامبر ۲۰۲۰ برگزار می‌شود و در این دوره به خاطر شیوع ویروس کرونا برگزاری جشنواره به‌صورت آنلاین خواهد بود.

«زمین آبی پرتقالی» در سینما حقیقت

مستند بلند «زمین آبی پرتقالی» تولید سال ۲۰۲۰ کشور اوکراین به کارگردانی «ایرینا تسیلیک»، در بخش بهترین‌های جهان مستند چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت به نمایش گذاشته می‌شود.

در خلاصه موضوع این فیلم مستند ۷۳ دقیقه‌ای آمده است: "آنا" مادر تنها و چهار فرزندش در خط مقدم منطقه جنگی «دونباس» اوکراین زندگی می‌کنند. در حالی که دنیای خارج از محیط زندگی آنها، از هرج‌ومرج و بمب‌گذاری شکل گرفته است، این خانواده موفق شده‌اند خانه‌ی خود را به عنوان یک پناهگاه امن، پُر از زندگی و پُر از نور نگه دارند. هر یک از اعضای خانواده‌ی "آنا" به سینما علاقه‌مند هستند و این به آن‌ها انگیزه می‌دهد تا مستندی را با الهام از زندگی خود در زمان جنگ فیلمبرداری کنند...

مستند «زمین آبی پرتقالی» the earth is blue as an orange یکی از آثار منتخب بخش بهترین‌های جهان مستند این دوره‌ی سینماحقیقت است که بصورت غیررقابتی و در قالب نمایش‌های برخط (آنلاین) برگزار می‌شود.

این فیلم پیشتر در جشنواره‌های معتبر ساندنس، برلین و زوریخ به نمایش گذاشته شده و از دو جشنواره در کشور‌های اوکراین و پرو، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم مستند شده است.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

برگزیدگان «ایدفا ۲۰۲۰» معرفی شدند

جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) شب پیش برندگانش را معرفی کرد و جایزه بهترین فیلم مستند بلند و بهترین مستند کودکان را به فیلمسازان ایرانی اهدا کرد.

در مراسمی که شب پیش در آمستردام برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، برندگان جوایز ایدفا ۲۰۲۰ معرفی شدند.

در این مراسم فیلم «رادیوگرافی یک خانواده» برنده ۲ جایزه ایدفا شد و هم به عنوان بهترین فیلم بلند انتخاب شد و هم جایزه صدا و تصویر ایدفا را برای بهترین استفاده از آرشیو از آن خود کرد.

جایزه بهترین فیلم بخش کودکان و مستند نیز به «شادگان» ساخته آکو سالمی رسید.

اعلام شد که تا دیروز بیش از ۶۲ هزار فیلم این جشنواره به صورت آنلاین تماشا شده که تقریباً برابر با کارشناسان سال پیش است.

این جشنواره به صورت آنلاین کار خودش را در هلند تا ۶ دسامبر ادامه می‌دهد.

فهرست کامل برندگان به این ترتیب اعلام شده است:

جایزه ایدفا در بخش رقابتی برای مستند بلند

بهترین مستند بلند: «رادیوگرافی یک خانواده» از نروژ، ایران، سوییس ساخته فیروزه خسروانی (برنده جایزه ۲۰ هزار یورویی)

بهترین کارگردانی: ویتالی مانسکی برای «بهشت گورباچف» از لیتوانی و جمهوری چک (۵ هزار یورو)

بهترین تدوین: فیلمسازان مستند هنگ کنک برای فیلم «درون دیوار آجر قرمز» (۲۵۰۰ یورور)

بهترین فیلمبرداری: برای «نمسیس» از سوییس ساخته توماس ایمباخ (۲۵۰۰ یورو)

جایزه ایدفا در بخش رقابتی برای اولین حضور

بهترین نمایش اول: آلینا گورلووا برای «این باران هرگز متوقف نمی‌شود» از اوکراین، لیتوانی، آلمان و قطر (۱۰ هزار یورو)

جایزه فیپرشی: احمد عبد برای «داستان پنجم» از قطر و عراق (۵ هزار یورو)

جایزه ایدفا برای مستند نیمه بلند

بهترین مستند نیمه بلند: نومین لخاگواسورن بر ای «چرخ» از مغولستان (۷۵۰۰ یورو)

تقدیر ویژه: فیلم «خانه آبی» ساخته حامدین کانی از بلژیک، سنگال، کامرون

جایزه ایدفا برای مستند هلندی

بهترین مستند هلندی: پل سین نام ریگتر برای «معامله با مرگ» از هلند (۷۵۰۰ یورو)

تقدیر ویژه از پیتر-ریم دی کرون برای «سکوت جزر و مد» از هلند

جایزه ایدفا برای مستند کوتاه

بهترین مستند کوتاه: «غیرقابل بخشش» ساخته مارلین وینویاوون از السالوادور (۵ هزار یورر)

جایزه ایدفا برای مستند دانشجویی

بهترین مستند دانشجویی: «بویی-بیو» ساخته آن برتیل ووپیانده محصول آفریقای مرکزی و فرانسه (۲۵۰۰ یورو)

تقدیر ویژه از «حس بودن در خانه را هیچ جا هیچ وقت ندارم» ساخته ویو لی از بلژیک و چین

جایزه ایدفا در بخش کودکان و مستند

بهترین مستند کودکان: آکو سالمی برای «شادگان» از ایران (۵ هزار یورو)

تقدیر ویژه از «واسطه» ساخته ادوین مینگارد از انگلستان

جایزه ایدفا برای استفاده خلاقانه از آرشیو

این جایزه که برای دومین بار اهدا می‌شود به فیروزه خسروانی برای «رادیوگرافی یک خانواده» از ایران، نروژ و سوییس رسید (۵ هزار یورو)

معرفی نامزدهای مهم ترین جوایز سینمای مستند جهان

انجمن بین المللی مستند فهرست نامزدهای جوایز سالانه خود را برای تجلیل از برترین آثار مستند یک سال گذشته سینما منتشر کرد و مستندهای «زمان» ساخته «گرت بردلی» (آمریکا)، «جمعی» به کارگردانی «الکساندر نانو» (رومانی)، «کمپ کریپ» ساخته «نیکل نیونهام» (آمریکا)، «گوندا» به کارگردانی «ویکتور کاساکوفسکی» (نروژ، آمریکا)، «MLK/FBI» به کارگردانی «سم پولارد» (آمریکا)، «دلیلی که پریدم» ساخته «جری راثوِل» (آمریکا، انگلیس)، «اتحاد دوباره» ساخته «میرا یرژیل» (دانمارک)، «سافتی» به کارگردانی «سم سوکو» (کنیا)، «شکارچیان ترافل» ساخته «مایک دوئک» (آمریکا، ایتالیا، یونان) و «به چچن خوش آمدید» از «دیوید فرانس» (آمریکا)، ۱۰ اثری هستند که برای کسب جایزه بهترین مستند بلند رقابت می کنند.

نامزدهای شاخه بهترین مستنند کوتاه نیز شامل «راهنمای سقط جنین، لیزا هستم» به کارگردانی «باربارا آتی»، «مایک آتی» و «جنت گلدواتر» (آمریکا)، «همه آنچه در لبه سرزمین از بین می رود» ساخته «هیرا نابی» (پاکستان)، «ایستگاه هانتسویل» ساخته «جیمی مالتزر» و «کریس فیلیپونه» (آمریکا)، «دختر هیستیریک» به کارگردانی «کیت نواک» (آمریکا)، «جان در تلاش برای ارتباط با بیگانگان بود» از «متئو کیلیپ» (آمریکا)، «فضانورد گم شده» به کارگردانی «بن پراودفوت» (آمریکا)، «میزوکو» ساخته «کایرا دان» و «کاتلین رابلو» (آمریکا، ژاپن)، «زندگی در اینجا» به کارگردانی «ملانی هو» (آمریکا)، «طوفان درون را آرام کن» ساخته «ژوانا واسکز آرونگ» (فیلیپین) و «نابخشودنی» به کارگردانی «مارلین وینایو» (ال سالوادور) می شود.

اعضای انجمن بین المللی مستند از تاریخ ۷ دسامبر تا ۸ ژانویه (۱۷ آذر تا ۱۹ دی) فرصت دارند آثار برگزیده خود در دو شاخه بهتربن مستند بلند و مستند کوتاه را برای معرفی برندگان نهایی انتخاب کنند.

برندگان نهایی سی و ششمین دوره جوایز انجمن بین المللی مستند (IDA) روز ۱۶ ژانویه (۲۷ دی ماه) به صورت مجازی معرفی می شوند.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *