صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترکیه و اوج گیری اختلافات با اروپا؛ حرکت به سمت رویارویی نظامی یا مذاکره؟

۰۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۸۳۳۷
مناقشه ترکیه و یونان در مسائل مربوط به قبرس و شرق مدیترانه همچنان با واکنش ها و تحلیل های مختلفی روبرو است.

- ترکیه در شرایط کنونی سیاسی حاکم بر جهان به ویژه در منطقه غرب آسیا و اروپا دست به اقدامات خطرناکی زده است که احتمال واکنش از سوی اروپا نیز می‌رود.

ترکیه در ماجرای اختلافات بر سر قبرس با یونان از سوی اتحادیه اروپا، بار‌ها با تهدید روبرو شده است.

اتحادیه اروپا در مناقشه میان ترکیه و یونان طرف یونان را گرفته است، هر چه باشد یونان اروپایی‌تر از ترکیه است.

ترکیه که هدف نهایی خود را پیوستن به اتحادیه اروپا قرار داده بود اکنون با رفتار‌های خود این اتحادیه را رنجانده چرا که بر اساس خواسته اروپا گام برنداشته است.

یکجانبه گرایی‌های ترکیه بدون توجه به سیاست‌های اتحادیه اروپا باعث شده تا آنها نه تنها برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اقدامی انجام دهند بلکه راه را برای این کشور مسدود کنند.

ترکیه اکنون تنها عضوی از ناتو است که البته در این مقوله نیز اتحادیه اروپا و آمریکا از آن بهره می‌برند و پایگاه‌های نظامی ناتو و آمریکا با استقرار در خاک ترکیه، به مداخله نظامی در دیگر کشور‌های منطقه مشغولند.

اما در این میان اتحادیه اروپا بر سر مناقشه قبرس برای چندمین بار ترکیه را تهدید به تحریم‌های اقتصادی کرده است.

ترکیه توانسته بود پس از روی کار آمدن دولت اردوغان اوضاع اقتصادی را سامان دهد؛ رونق گردشگری و صادرات محصولات تولید داخلی در ترکیه، رونق اقتصادی را به کشور وارد کرد.

اما سیاست‌های اقتصادی اردوغان اکنون با سیاست‌های مداخله گرانه و نظامی ترکیه زیان دیده است و این زیان‌ها در طول سال‌های طولانی باعث شده تا اقتصاد ترکیه افول کند.

دخالت در امور داخلی سوریه و حمایت از تروریست‌ها در این کشور سبب گسترش تروریسم در منطقه شد و حتی اقدامات تروریستی در خاک ترکیه باعث ناامنی و ضربه به صنعت توریسم این کشور گشت.

سهم درآمد‌های ترکیه از گردشگری به خاطر عملیات تروریستی در این کشور کاهش زیادی پیدا کرد.

همچنین اختلافات ترکیه با اتحادیه اروپا و آمریکا نیز باعث محدودیت‌های زیادی برای آنکارا شد.

گردشگران اروپایی که ترکیه را برای سفر انتخاب می‌کردند کاهش پیدا کرد و حتی بر مناسبات اقتصادی ترکیه با اروپا و آمریکا نیز تاثیر منفی گذاشت.

هزینه‌های حضور و مداخله در جنگ‌هایی، چون سوریه، لیبی و تنش با یونان بودجه زیادی از کشور را صرف این امور کرد؛ اکنون نیز ویروس کرونا باعث کاهش شدید سفر‌های توریستی به این کشور شده است که منبع درآمد اصلی ترکیه است.

ترکیه اگر همینگونه تخت گاز پیش برود و همچنان به سیاست‌های خود ادمه دهد، باید در انتظار اتفاقات ناخوشایند باشد که قطعا دود آن به چشم مردم این کشور خواهد رفت.

اکنون نیز بار دیگر پارلمان اتحادیه اروپا خواهان تحریم ترکیه به خاطر مسئله قبرس شده است.

اگر تحریم‌ها از سوی اتحادیه اروپا علیه ترکیه اعمال شود، تأثیر این تحریم‌ها باعث وخامت حال اقتصاد ترکیه خواهد شد.

در قطعنامه پارلمان اتحادیه اروپا نوشته شده «نمایندگان مجلس شورای اروپا خواستار مقابله با اقدامات یک جانبه و غیرقانونی ترکیه و اعمال تحریم سخت‌گیرانه علیه ترکیه شدند.»

این قطعنامه با ۶۳۱ رای مثبت، سه مخالف و ۵۹ رای ممتنع تصویب شد.

رأی اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا نشان می‌دهد که آنها در تصمیم خود مصمم هستند و با این هشدار در انتظار واکنش ترکیه باقی مانده‌اند که اگر آنکارا در مقوله قبرس به خواست اتحادیه اروپا تن ندهد، با تحریم‌های اقتصادی آن‌ها روبرو خواهد شد.

سران کشور‌ها و دولت‌های اتحادیه اروپا در نشست آینده خود در تاریخ ۱۰ تا ۱۱ دسامبر موضوع روابط با آنکارا را بررسی خواهند کرد و در این نشست درباره تحریم‌ها نیز تصمیم خواهند گرفت.

ترکیه با رفتار‌های خود در شرایط سخت کرونایی که بیشترین تأثیر منفی را بر اقتصاد جهانی گذاشته است، به خاطر مناقشه و اختلافاتی که می‌تواند با گفت وگو و مذاکره سیاسی آن را حل کند، به خاطر یک دستمال در حال آتش زدن قیصریه است!

اگر ترکیه در مناقشه‌ای، چون قره باغ ورود پیدا کرد و با حمایت محض خود از یک طرف درگیری و با تهدید نظامی به خواسته خود رسید، اما در مناقشه قبرس مقابل خود اتحادیه اروپا را دارد.

اگر اردوغان اعتقاد به مذاکره و گفت وگو دارد باید بر سر مناقشه قبرس نیز به مذاکره بنشیند حتی اگر در این مذاکرات به ظن خود زیان هم ببیند، صلاح است که دست از اقدامات فراتر از توان خود بردارد.


برچسب ها: ترکیه اردوغان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *