صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آهسته غذا خوردن راهی برای جلوگیری از چاقی و دیابت

۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۸۱۴۱
تند غذا خوردن یک عادت بسیار بد غذایی است که موجب ایجاد دیابت، چاقی و مشکلات قلبی می‌شود.

_ بیتوته نوشت: تند تند غذا خوردن یک عادت بسیار نامناسب غذایی است، که علاوه بر افزایش احتمال خفگی افراد، موجب ایجاد امراض بسیاری در بدن می‌شود. در این روش غذا به خوبی جویده نشده و باعث افزایش فشار به دستگاه گوارش انسان می‌شود.

اغلب افرادی که تند تند غذا می‌خوردند، از غذای خود به هیچ وجه لذت نمی‌برند و بیشتر در معرض چاقی قرار دارند.

زمانی که به آرامی غذا می‌خورید، بهتر هم هضم می‌کنید. شما به راحتی وزن خود را از دست می‌دهید یا حفظ می‌کنید. با این حال، شما هم از هر وعده غذایی احساس رضایت بیشتری می‌کنید. در مقابل چنانچه اگر غذای خود را سریع بخورید، گوارش شما آسیب می‌بیند. با عجله غذا خوردن استرس زا است و ممکن است به نظر برسد که هر وعده غذایی خیلی زود به پایان می‌رسد، با عجله غذا خوردن که اغلب باعث می‌شود شما بخواهید بیشتر غذا بخورید یا غذا را قبل از این که سیگنال‌های طبیعی سیری به مغزتان برسد را به پایان می‌رسانید و ناگهان بیش از حد غذا می‌خورید.

چگونه بفهمیم که سریع غذا می‌خوریم؟

اگر غذایتان را در کمتر از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میل می‌کنید این یعنی خیلی سریع غذا خورده اید. اگر بعد از غذا خوردن، بیش از حد احساس پری داشته باشید یعنی خیلی سریع غذا خورده اید. آهسته غذا خوردن کمک می‌کند بدن به سیگنال‌های سیری بیشتر حساسیت نشان دهد و علاوه بر لذت بیشتری که از غذا می‌برید، پس از غذا هم حس بدی نخواهید داشت.

یک قانون کلی وجود دارد که می‌گوید برای خوردن یک وعده غذایی، باید ۲۰ دقیقه زمان بگذارید. این تقریبا همان مدت زمانی است که دستگاه گوارش برای ارسال هورمون‌هایی به مغز جهت اعلام سیری و توقف غذا خوردن نیاز دارد. اگر در کمتر از ۲۰ دقیقه غذا خوردید، فرصت کافی برای ارسال پیام سیری به مغز را نداده اید.

نکاتی برای آرام‌تر غذا خوردن: 

اگر خیلی سریع غذا می‌خورید از این نکات برای کاهش سرعت استفاده کنید. شاید در ابتدا به تلاش زیادی نیاز باشد، اما پس از مدتی آهسته غذا خوردن برایتان ساده خواهد شد.

هنگام غذا خوردن چند کار را با هم انجام ندهید: بسیاری از افراد هنگام غذا خوردن در حال تماشای تلویزیون، کار کردن و یا نگاه به صفحه نمایش کامپیوتر هستند. هنگام غذا خوردن، آنچه باعث می‌شود حواستان پرت شود را خاموش کنید تا بتوانید تمرکز بیشتری روی غذا بگذارید. این کار کمک می‌کند بیشتر از غذا لذت ببرید و آرام‌تر هم آن را میل کنید.

گاز‌های کوچک بزنید: به جای اینکه مقدار زیادی غذا را یکجا وارد دهانتان کنید، به لقمه‌ها یا گاز‌های کوچک تبدیلش کنید. خوردن قسمت‌های کوچک غذا می‌تواند کمک کند که آرام‌تر غذا میل کنید. اگر ممکن است می‌توانید از قاشق‌های کوچک‌تر استفاده کنید تا روند غذا خوردنتان کند شود.

غذا را کامل بجوید: سریع غذا خوردن معمولا به این معناست که آنچه می‌خورید را خوب نمی‌جوید. بیشتر از قبل روی جویدن غذا تمرکز کنید. این کار حتی به گوارش بهتر غذا هم کمک می‌کند.

بین لقمه‌ها قاشق و چنگال را زمین بگذارید: برای کمک به کاهش سرعت غذا خوردن، یک توصیه کاربردی این است که بعد از هر لقمه قاشق و چنگال خود را پایین بگذارید. این کار باعث می‌شود خودتان را مجبور به آهسته غذا خوردن کنید. برخی برنامه‌های موبایل هم هستند که می‌توانند در این مسیر کمکتان کنند

بیماری‌هایی که با تند غذا خوردن به سراغتان می‌آید: 

مشکلات قلبی

دکتر یاماجی در مطالعه خود به مدت ۵ سال به بررسی بیش از ۱۰۰۰ شرکت کننده پرداخت. شرکت کنندگان براساس سرعت غذاخوردن به سه گروه تقسیم شدند: آهسته، عادی و سریع. نتایج نشان داد گروهی که سریع غذا می‌خوردند در بالاترین رده ابتلا به سندروم متابولیک قرار داشتند که آن‌ها را در معرض خطر جدی بیماری قلبی و سکته قرار می‌داد.

سندروم متابولیک می‌تواند شامل فاکتور‌های پرخطری نظیر فشارخون بالا، کمبود کلسترول خوب یا HDL و اضافه وزن باشد. در آینده سندروم متابولیک بر سیگار کشیدن پیشی گرفته و تبدیل به فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی خواهد شد.

چاقی: 

تندخور‌ها دو برابر شانس چاقی مفرط در سنین بالاتر را خواهند داشت.  اگر این عادت تندخوری را در کنار غذا خوردن تا احساس سیری کامل قرار دهیم، شانس چاقی مفرط به سه برابر نسبت به افرادی که با سرعت عادی غذا می‌خورند افزایش می‌یابد.

البته در حین این تحقیق مشخص شده تندخوری می‌تواند انرژی بیشتری از فرد بگیرد، ولی میزان تهدید چاق شدن ناشی از آن، این مصرف انرژی اضافه را بی اثر می‌کند.

دیابت: 

دیابت می‌تواند نتیجه احتمالی تند غذا خوردن باشد. دیابت نوع۲ می‌تواند ناشی از مقاومت انسولین باشد، شرایطی که در آن سلول‌های بدن نمی‌توانند به درستی به هورمون انسولین واکنش نشان دهند.

زمانیکه افراد به سرعت غذا می‌خوردند زود احساس سیری نمی‌کنند و در نتیجه بیش از اندازه غذا می‌خورند. تند غذا خوردن موجب نوساناتی در گلوکز شده که می‌تواند منجر به مقاومت انسولین شود.

مشکلات گوارش: 

فردی که به سرعت لقمه‌های غذا را بر می‌دارد و در دهان می‌گذارد، با هر لقمه مقداری هوا نیز می‌بلعد (Aerophagia) که این هوای اضافی در معده تولید گاز کرده و نهایتا یکی از ناراحتی‌های گوارشی یعنی نفخ را که می‌تواند مزمن هم باشد به وجود می‌آورد.

تند غذا خوردن موجب تحریک بیشتر اسید معده می‌شود، زیرا اولا قطعات غذای خورده شده درشت بوده و موجب انقباضات قوی و بعضا دردناک مری می‌گردد و به همین دلیل مدت زمانی که غذا به منظور عمل هضم توسط آنزیم‌های معده و شیره‌های گوارشی در معده می‌ماند نیز افزایش پیدا می‌کند و ثانیا در اثر ترشح بیشتر اسید و آنزیم‌های گوارشی در طولانی مدت مخاط داخلی معده دچار آسیب می‌شود. درشتی قطعات غذای بلعیده شده حتی می‌تواند موجب دیسفاژی (dysphagia) شود.

 


برچسب ها: سلامت غذا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *