صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکای پسا ترامپ؛ بایدن توانایی حل چالش ها را دارد؟

۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۸۱۱۷
چشم انداز تحولات آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری، آشوب و دودستگی در این کشور را نشان می دهد.

- انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا برگزار شد، اما نه تنها درگیری و آشوب در این کشور وجود دارد بلکه یک سرخوردگی در میان مردم آمریکا دیده می‌شود؟!

جو بایدن، بالاترین میزان رای را در طول تاریخ آمریکا به خود اخصاص داده است و البته دونالد ترامپ، رییس جمهور مستقر، نیز بیشتر از دوره پیشین رای به دست آورد اما می‌بینیم که هم مردم و هم حاکمیت مغموم و سرخورده در انتظار آینده آمریکا هستند.

دو قطبی در جامعه آمریکا سال‌هاست که شکل گرفته است و اکنون خود را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به قدرت نشان داده است، دو قطبی که می‌تواند آینده آمریکا را تغییر بدهد.

مردم به دو دسته تقسیم شده‌اند و حتی سیاستمداران آمریکایی نیز در این دو دسته جای می‌گیرند.

این دو دستگی باعث اتفاقات و تحولاتی درون آمریکا خواهد شد که برای این کشور که زمانی در آرزوی «جهان آمریکایی» به سر می‌برد و تلاش می‌کرد تا همه کشور‌ها را تابع خود کند، یک نتیجه در پی خواهد داشت و آن افول قدرت در دنیا.

بخش زیادی از مردم آمریکا از سیاست‌های جهانی دولتمردان و حاکمیت خود خسته شده‌اند چرا که این سیاست‌ها را برای کشور هزینه ساز و دردسرساز می‌دانند.

مداخلات مستقیم و غیر مستقیم نظام حاکم آمریکا در امور دیگر کشورها، جنگ‌هایی که دولت‌های گوناگون این کشور در دنیا به راه انداخته‌اند، کودتا‌هایی که بپا کرده‌اند و کشتار‌هایی که انجام داده‌اند از دید مردم آمریکا پنهان نیست و اکنون نتیجه همه آن خباثت‌ها، مخالفت مردم با سیاست‌ها جهان آمریکایی است.

حتی بسیاری از آن‌هایی که به جو بایدن رای داده‌اند، خواهان پایان سیاست‌هایی هستند که آمریکا در طول سال‌های گذشته تاکنون در دنیا پیاده کرده است و هر چند برای این کشور منافع اقتصادی و سیاسی داشته است، اما هزینه‌های این سیاست‌ها بسیار سنگین‌تر و بیشتر بوده است.

آمریکا دیگر نمی‌تواند قدرت برتر و اول جهان باشد چرا که قدرت‌های دیگری ظهور کرده‌اند که سیاست‌های واشنگتن را بر نمی‌تابند و خواهان استقلال سیاسی در عرصه جهانی هستند.

ظهور قدرت‌های دیگر در جهان موازنه‌ها را تغییر داده است، تا جایی که حتی اکنون آمریکا از پس حل مشکلات داخلی خود بر نمی‌آید و در پی این ضعف شدید، اکنون برای کشور‌های دنیا و حتی دوستان و همپیمانانش جذابیتی ندارد.

آمریکا مقبولیت و جذابیت خود را از دست داده است و دیگر نمی‌تواند خود را سرآمد دنیا بداند.

آینده نه چندان دور آمریکا را دو تفکر تشکیل خواهند داد که احتمال درگیری و تنش میان آنها نیز وجود دارد؛ حامیان کشور آمریکا و حامیان جهان آمریکایی که تنش و درگیری میان این دو تفکر می‌تواند به تضعیف آمریکا بینجامد تا جایی که حتی ایالات به سمت استقلال بروند و هر یک کشوری مستقل را تشکیل بدهند.

جو بایدن، نیز برای برون رفت از این بحران توانایی لازم را نخواهد داشت چرا که اگر او بخواهد بر سیاست جهان آمریکایی اصرار داشته باشد روند افول قدرت آمریکا را سرعت می‌بخشد.

بایدن اگر خواهان ماندگاری آمریکاست باید سیاست کشور آمریکا را در پیش بگیرد؛ در این صورت است که شاید بتواند آمریکا را از فروپاشی و اضمحلال درونی نجات دهد.

بایدن، باید به سیاست مداخله گرانه آمریکا در دنیا پایان بدهد و آمریکا را تبدیل به یک کشور عادی و پایبند به قوانین بین‌المللی کند.

اما اگر او همچنان بر تفکرات پیشین خود در زمانی که یک سناتور بود و در دولت اوباما نیز مسئولیت مهمی داشت پافشاری کند، نمی‌توان امیدی به آینده آمریکا داشت.

جو بایدن هم می‌تواند نجات دهنده آمریکا باشد و هم می‌تواند ویران کننده آن؛ همه چیز بستگی به آن دارد که او تا چه اندازه انگیزه و توان داشته باشد که در مسیر درست قرار بگیرد.

مسیری که حتی می‌تواند دنیا را نیز از دست شرارت‌های نظام آمریکا نجات دهد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *