صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حواستان باشد «جمعه سیاه» برایتان سیاه‌تر نشود

۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۸۰۵۶
چند سالی است فروشگاه‌های اینترنتی به وسیله فضای مجازی اقدام به حراج محصولات خود در آخرین جمعه ماه نوامبر به عنوان جمعه سیاه می‌کنند. رییس پلیس فتای تهران بزرگ در این خصوص به شهروندان جهت اعتبار این فروشگاه‌ها هشدار داده  است.
_ ایسنا نوشت: سرهنگ داوود معظمی گودرزی با اشاره به رویداد حراج جمعه سیاه در فضای مجازی گفت: چندسالی است که برخی از فروشگاه‌ها اقدام به حراجی محصولات خود در این تاریخ می‌کنند، این موضوع در کشور ما بیشتر در فضای مجازی و فروشگاه‌های آنلاین دیده می‌شود و به همین دلیل نیز لازم است که شهروندان هنگام خرید از این فروشگاه‌ها مواردی را مدنظر قرار دهند.
 
رییس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه مهم‌ترین اصل در خرید‌های اینترنتی، انجام خرید از فروشگاه‌های دارای مجوز و تایید شده است، گفت: بهترین شیوه برای شناسایی فروشگاه‌های دارای مجوز خرید، نشان ای-نماد است. این نشان حتما باید در سایت‌ها درج شده و کاربران هنگام خرید باید توجه داشته باشند که پس از کلیک بر روی این نشان، آدرس درج شده در لینک مذکور را با آدرس اصلی سایت تطبیق داده  و مشخصات فروشنده را نیز بررسی کنند.
 
وی ادامه داد: در این روز افرادسودجو و فرصت طلب ممکن است اقدام به تبلیغات گسترده در فضای مجازی کرده و رقم‌ها و تخفیف‌های باورنکردنی و اغفال‌کننده را برای محصولات خود پیشنهاد دهند. متاسفانه ممکن است کاربران نیز با این تصور که مبلغ یا تخفیف اعلام شده متعلق به حراج است و فرصتی کم تکرار را به دست آورده‌اند به سرعت وارد این سایت شده  وسفارش خود را ثبت کنند، درحالی که همانطور که تاکید شد قبل از هرگونه خرید باید ای-نماد را چک و بررسی کنند.
 
رییس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: افراد کلاهبردار پس از جذب کاربران به چند طریق می‌توانند از آنان کلاهبرداری کنند. نخست فروش اقلام تقلبی معیوب به جای کالای سفارش داده شده است. دیگری هم دریافت پول و عدم ارائه محصول و کالاست و سومی هم خالی کردن حساب کاربران از طریق ایجاد صفحات فیشینگ است.
 
وی با بیان اینکه برخی از افراد سودجو نیز در فضای اینستاگرام و تلگرام و ... اقدام به فروش محصولات خود می‌کنند گفت: توصیه پلیس این است که شهروندان برای خرید اینگونه اقلام اولا حتما فروشنده را شناخته و از سابقه او در این حوزه با خبر باشند. دوم اینکه از پرداخت بیعانه یا تمام مبلغ قبل از تحویل گرفتن کالا خودداری کنند و مبلغ را در هنگام تحویل کالا و بررسی اصالت آن، پرداخت کنند.
 
معظمی گودرزی در پایان با تاکید بر اینکه حراج جمعه سیاه به این معنا نیست که شهروندان حتما باید دست به خرید بزنند، گفت: شهروندان توجه داشته باشند که باید فقط اقلام و لوازم مورد نیاز خود را و حتما از فروشگاه‌های آنلاین مجاز خریداری کنند.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *