صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۲
کد خبر: ۶۷۷۹۴۹
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 

سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج سوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

گرامیداشت کامبوزیا پرتوی در شبکه مستند

«پشت پنجره ها» به کارگردانی بیژن اعرابی از سری مجموعه مستند «رخ» و تولید شبکه مستند سیما، پرتره ای از زنده یاد کامبوزیا پرتوی است که به مرور فصل هایی از زندگی شخصی و حرفه ای این هنرمند پرداخته است.

پرتوی کارگردان و فیلمنامه‌نویس سینمای ایران، سه شنبه ۴ آذر  بر اثر عوارض ابتلا به کرونا در تهران درگذشت.

این هنرمند خالق آثار ماندگاری چون «گلنار»، «گربه آوازخوان» و «بازی بزرگان» و ... است از دیگر فعالیت های او می توان به  ساخت فیلم های «افسانه دو خواهر»، «ماهی»، «کافه ترانزیت»، «کامیون» و … و نویسندگی فیلمنامه‌های مختلفی مثل «گل پامچال»، «ایستگاه متروک»، «خیابان های آرام»، «دیشب باباتو دیدم آیدا»، «فراری» و … اشاره کرد.

پرتوی سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم‌های «من ترانه ۱۵ سال دارم»، «کافه ترانزیت»، «فراری» و «کامیون» از جشنواره فیلم فجر دریافت کرده بود.

این مستند امشب چهارشنبه ۵ آذرماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند پخش می شود و بازپخش آن روز بعد ساعت ۹ صبح است.

«اقیانوس پشت پنجره» راهی «گلدن روستر» چین شد

فیلم سینمایی «اقیانوس پشت پنجره» به نویسندگی و کارگردانی بابک نبی‌زاده در بخش چشم‌انداز جایزه «گلدن روستر» چین به نمایش در می‌آید

فیلم سینمایی «اقیانوس پشت پنجره» به نویسندگی و کارگردانی بابک نبی‌زاده در بخش چشم‌انداز فیلم‌های بین‌الملل سی‌وسومین جایزه «گلدن روستر» چین به نمایش در می‌آید.

این فیلم که از تولیدات امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۹۸ است چهارمین حضور بین‌المللی خود را در این رویداد هنری تجربه می‌کند.

قهرمان داستان «اقیانوس پشت پنجره» یک نوجوان است؛ برهان نوجوان باهوش روستایی برای معرفی جزیره و خانواده‌اش تصمیم جالبی می‌گیرد. او گروهی را جمع می‌کند، به نقاط دیدنی و توریستی جزیره می‌ برد و برای گردشگران‌ خارجی موسیقی و نمایش اجرا می‌کند. زندگی رونق می‌گیرد و گردشگران بیشتری به جزیره می‌آیند.

این فیلم بلند به تهیه‌کنندگی سیدجلال چاوشیان تاکنون جایزه فیلم‌های کودک و نوجوان (سپنتا) سیزدهمین جشنواره فیلم‌های ایرانی سان‌فرانسیسکو و پروانه زرین بهترین فیلم نوجوان، جایزه اصلی یونیسف (صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد) و دیپلم افتخار بهترین بازیگر در سی‌ودومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان را از آن خود کرده است.

به دلیل شیوع کرونا سی‌وسومین جایزه «گلدن روستر» با تغییر در زمان برگزاری از ۵ تا ۸ آذر ۱۳۹۹ برابر با ۲۵ تا ۲۸ نوامبر ۲۰۲۰ در شهر بندری شیامن در جنوب شرقی چین به شکلی متفاوت از سال‌های گذشته به صورت فیزیکی و آنلاین برگزار می‌شود.

حضور «داغی» در بخش اصلی جشنواره رومانی

فیلم کوتاه «داغی» ساخته فاطمه محمدی در بخش اصلی جشنواره رومانی به نمایش گذاشته می شود.

فیلم کوتاه «داغی» ساخته فاطمه محمدی در بخش اصلی بیست و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم CineMAiubit در بخارست رومانی به نمایش گذاشته می شود.

این جشنواره که هدف اصلی خود را پیوند میان آثار تولیدی از مدرسه فیلم ها می داند با همکاری دانشگاه ملی موسیقی بخارست در تلاش برای نشان دادن آثاری است که تیم کارگردان و آهنگساز در همکاری با یکدیگر محصول قابل تاملی را خلق کرده اند و فیلم نمایانگر یک موسیقی اصیل و بکر است.

بیست چهارمین دوره این فستیوال پانزدهم تا نوزدهم دسامبر برابر با ۲۵ تا ۲۹ آذر در شهر بخارست رومانی برگزار خواهد شد.

یک ایرانی داور جشنواره هندی شد/ حضور ۲ فیلم ایرانی در جیپور

حامد سلیمان‌زاده مدرس و منتقد بین‌المللی سینما به عنوان داور بخش اصلی سیزدهمین دوره جشنواره جیپور کشور هند برگزیده شد.

حامد سلیمان‌زاده مدرس و منتقد بین‌المللی سینما با دعوت رسمی هانو راج دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم جیپور به عنوان داور بخش اصلی سیزدهمین دوره جشنواره جیپور کشور هند برگزیده شد.

در این دوره از جشنواره ۱۴۸۴ اثر شامل فیلم بلند سینمایی، مستند کوتاه و بلند، فیلم کوتاه داستانی و انیمیشن، موزیک ویدئو، وب سری، فیلم‌های موبایلی و فیلم دانشجویی از ۸۰ کشور جهان به دبیرخانه ارسال شد که از این میان ۱۶۱ اثر انتخاب شده از ۳۸ کشور جهان مورد قضاوت هیات داوران قرار می‌گیرد.

در این دوره فیلم‌های «مُرده خور» به کارگردانی محمد صادق دقیقی و «قطار آن شب» به کارگردانی حمیدرضا قطبی نیز در بخش فیلم‌های بلند سینمایی به نمایندگی از کشور ایران حضور دارند.

سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم جیپور هند از تاریخ ۱۵ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۱ برابر با ۲۶ تا ۳۰ دی ۱۳۹۹ در شهر جیپور معروف به شهر صورتی هندوستان برگزار می‌شود.

وبینار «آینده سینمای ایران» برگزار می‌شود

وبینار «آینده سینمای ایران» با حضور کارگردانان ایرانی و کارشناسان فرانسوی آشنا با سینمای ایران برگزار می‌شود.

به همت مرکز ایران و فرانسه وبینار «آینده سینمای ایران» با حضور کارگردانان ایرانی و کارشناسان فرانسوی آشنا با سینمای ایران برگزار می‌شود.

این وبینار روز چهارشنبه دوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذر ماه ۹۹ ساعت ۱۸ به وقت محلی فرانسه و ساعت ۲۰:۳۰ به وقت ایران برگزار خواهد شد.

در این وبینار حسین نمازی نویسنده، کارگردان و مدرس سینما و برنده جایزه بهترین فیلمنامه از جشنواره مونترال کانادا، رقیه توکلی فیلمساز و مدرس دانشگاه، آلن برونه نویسنده، سینماگر و کارشناس سینمای ایران و کارولین رونارد مدرس سینمای دانشگاه اکس مارسی فرانسه و مدیر دپارتمان هنر این دانشگاه حضور دارند و سخنرانی می‌کنند.

دبیری این وبینار هم به عهده سیدوحید یعقوبی پژوهشگر حوزه فرهنگ و ادبیات فرانسه و عضو هیات مدیره مرکز ایران و فرانسه است.

علاقمندان می‌توانند برای حضور در این وبینار که به زبان فرانسوی برگزار می‌شود تا روز یکشنبه نهم آذرماه فرصت دارند تا از طریق ایمیل contact@france-iran.org ثبت نام کنند.

«رزا» به‌زودی مقابل دوربین می‌رود

فیلمنامه فیلم کوتاه «رزا» به نویسندگی داوود شرافتیان هنرمند حوزه کودک به نگارش درآمده است.

علی موذن جامی تهیه‌کنندگی و کارگردانی این فیلم کوتاه را برعهده دارد که این روزها مراحل پیش تولید را می‌گذراند و از اواخر آذرماه فیلمبرداری آن آغاز خواهد شد.

این فیلم کوتاه در فضایی ملودرام و در حدود ۲۰ دقیقه ساخته می‌شود و داود شرافتیان نویسنده و مشاور پروژه است.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: پدر رزا به ۲۰ سال پیش بازگشته است زمانیکه یک گل رز همسرش را از او گرفت...

عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از؛ تصویر بردار محسن کالجی، دستیار یک و برنامه‌ریز هلن مرسلی، صدا بردار اکبر یعقوبی، طراح صحنه و لباس سما مرسلی.

آزاده بهرامی، علی موذن جامی، رامین اقبال اسکویی، سمانه صدیقی، زهرا مهرجو و ساینا رویس زاده بازیگران این فیلم هستند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *