صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تمایل چین به افزایش ارتباط با ایران| گرفتاری‌های داخلی آمریکا مانع رقابت با دیگر کشور‌ها

۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۷:۰۹
کد خبر: ۶۷۷۶۹۰
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در چین گفت: دولت چین تا حدود زیادی سیاست‌های خودش را مستقل از سیاست دولت‌های دیگر انتخاب می‌کند و همچنان علاقمند است که روابط خودش را با ما ادامه بدهد.
جواد منصوری در گفت‌وگو با میزان، درباره سیاست‌های چین با تغییر رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران گفت: دولت چین تا حدود زیادی سیاست‌های خودش را مستقل از سیاست دولت‌های دیگر انتخاب می‌کند؛ زیرا که به اندازه کافی این دولت از اقتدار، نفوذ و اعتبار، چه در سطح منطقه‌ای شرق آسیا و چه در سطح بین‌المللی برخوردار است و نیاز نیست خودش را با سیاست دولت‌های دیگر هماهنگ کند.

سفیر پیشین ایران در چین با بیان اینکه در واقع به نوعی رقابت بین آمریکا و چین به هرحال جریان دارد، اظهار داشت: به دلیل اینکه چین دیر یا زود به‌صورت قدرت اول دنیا در خواهد آمد و آمریکایی‌ها نسبت به این مسئله بسیار مشکل دارند. به همین دلیل به نوعی تضاد منافع را با چین احساس می‌کنند.

وی اضافه کرد: اگرچه آمریکایی‌ها ممکن است در رفتار و ظاهر با چین یک مقداری متفاوت عمل کنند، ولی به هر ترتیب مسئله رقابت و مسئله تاخیر در قدرت اول دنیا شدن چین را به طور جدی پیگیری می‌کنند.

دیپلمات پیشین کشورمان افزود: دیروز بایدن در سخنرانی خود گفت که ما می‌خواهیم دنیا را اداره کنیم و این جمله کنایه‌ای خواهد داشت به نوعی با روسیه و چین.
 

منصوری تصریح کرد: در هر حال نکته‌ای که حائز اهمیت است این بود که آمریکا گرفتاری‌های داخلی زیادی دارد و این خودش مانع این می‌شود که مانند گذشته با دولت‌های دیگر به رقابت شدید بپردازد.

وی با اشاره به اینکه سیاست ثابت چین این است که حدالمقدور با همه دولت‌های دنیا کار کنند و روابطش را در حدی که سایر منافعش لطمه نبیند باشد، تاکید کرد: البته نوع برخورد ایران هم در این زمینه بی‌تاثیر نخواهد بود. ایران به گونه‌ای با چین رفتار کند که طرف چین احساس کند که ایران به دلیل این که با طرف اروپا و آمریکا قطع رابطه کرده و به اجبار سمت چین آمده است. این طبیعتاً برای ما جالب نیست.

سفیر پیشین کشورمان در چین در پایان خاطرنشان کرد: در هر حال چین علاقمند است که روابط خودش را با ما ادامه بدهد و اتفاقات روز گذشته هم یک وبینار فرهنگی با تعدادی از مسئولین دو کشور از جمله انجمن دوستی ایران و چین و انجمن دوستی چین و ایران برگزار شد. در این وبینار بر توسعه همکاری‌های دو کشور و بخصوص پیگیری اجرای طرح بزرگ یک جاده تاکید شد.
 

برچسب ها: ایران چین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *