صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش ۸۰ درصدی فروش لوازم‌التحریر| حمایت‌های کارگروه اقتصادی کرونا درد اصناف را درمان نمی‌کند

۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱:۳۸
کد خبر: ۶۷۷۵۷۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار با بیان اینکه تصمیمات حمایتی دولت از اصناف در دادن مهلت برای پرداخت مالیات و عوارض تاثیری در حل مشکلات واحد‌های صنفی ندارد گفت: اصناف بیشتر نیازمند تخفیف مالیاتی و تسهیلات هستند.
- حال معیشت جامعه خوب نیست و به قول قدیمی‌ها خرج و دخل‌ها به هم نمی‌خورد؛ و این نبود تعادل بین هزینه‌ها و درآمد‌ها نه فقط برای مصرف‌کننده که تولیدکننده و به دنبال آن عرضه‌کننده کالا را هم دچار چالش کرده است.

بدون شک در زمانی که کشور درگیر محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های تحمیلی است نیاز به سیاست‌های اقتصادی پیچیده‌تر و ویژه‌ای دارد تا با تقویت تولید ملی، و عرضه کالای داخلی با کیفیت و قیمت مناسب، نه تنها از مصرف‌کننده که از تولید کننده هم حمایت کند.

اما متاسفانه شرایط اقتصادی کشور در وضعیتی قرار داشت که با آغاز پاندمی کرونا و محدودیت‌های کرونایی همان نیم رمق بخش تولید را هم گرفت و در این میان برخی حوزه‌ها بیشتر تحت تأثیر شیوع این بیماری قرار گرفتند.

نوشت افزار و لوازم التحریر یکی از بخش‌هایی است که با شیوع کرونا دچار رکود شدیدی شد؛ و درکنار پایین آمدن قدرت خرید مردم و ادارات و نهاد‌های مختلف دولتی و خصوصی، مجازی شدن نظام آموزشی تاثیر زیادی بر این صنف و صنعت گذاشت.

موسی فرزانیان رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی در گفت‌وگو با میزان با اشاره به شیوع کرونا در کشور و محدودیت‌های اعمال شده ناشی از آن گفت: کار صنف نوشت‌افزار فصلی است و در بازه زمانی تیرماه تا پایان مهر ماه شلوغ‌ترین زمان فعالیت این صنف است که متاسفانه به‌خاطر شرایط کرونا و نیز وضع معیشتی مردم، امسال دوره خوبی نداشتیم.
انتقال سیتم آموزشی به فضای مجازی بزرگترین عامل اثرگذار در کاهش مصرف نوشت‌افزار

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی به مجازی شدن نظام آموزشی در دوران کرونا اشاره کرد و افزود: فضای آموزشی فعلی، مجازی است و انتقال سیتم آموزشی به این فضا بزرگترین عامل اثرگذار در کاهش مصرف نوشت‌افزار است.

وی ادامه داد: برخی محصولات علاوه بر مصرف در بخش تحریر در بخش اداری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مصرف در بخش اداری هم کاهش پیدا کرده است و به دلیل شرایط اقتصادی که در کشور حاکم است، بخش اداری دولتی و خصوصی هم حتی الامکان و تا جایی که می‌توانند خریدشان را کم کردند و فروش در این بخش هم کاهش پیدا کرده است.

فرزانیان فروش متوسط لوازم التحریر امسال را ۲۰ تا ۳۰ درصد سال گذشته اعلام کرد و گفت: فروش کم و کاهش شدید درآمد، مشکلات جدی را برای همکاران ما در این حوزه ایجاد کرده است و نه تنها واحد‌های صنفی که واحد‌های تولیدی را هم درگیر کرده است.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار، تولید و عرضه و مصرف یک کالا زنجیره‌وار به هم مرتبط هستند و با کاهش مصرف نوشت‌افزار، کارخانه‌های تولیدی که در این حوزه فعالیت دارند نیز مجبور به کاهش تولید شدند چرا که با نبود فروش و کاهش تقاضا، علاوه بر مشکل نقدینگی برای ادامه تولید، تا حدی می‌توان کالا را در انبار دپو و نگهداری کرد.

فرزانیان با در ادامه تصریح کرد: بخش تولید نوشت افزار که در برخی از کارخانه‌ها تا سه شیفت کاری هم داشت اما در حال حاضر فعالیت خود را به دو یا یک شیفت کاهش دادند ولی با این‌حال تمام سعی خود را می‌کنند تا از تعطیلی و توقف خط تولید جلوگیری کنند، اما شرایط تولید کننده و واحد‌های صنفی را با مشکلات جدی مالی روبرو کرده است.

این در حالی است که معاون اقتصادی رئیس جمهور چند روز پیش از تصمیمات حمایتی کارگروه‌اقتصادی کرونا برای اصناف و به‌طور ویژه از مشاغل به‌شدت آسیب دیده خبر داد.
محمد نهاوندیان با توجه به محدودیت‌های اعمال شده و آثار و تبعات اقتصادی آن، ۱۴ تصمیم اقتصادی که ۹ مورد از این تصمیمات برای عموم کسب و کار‌ها و ۳ مورد برای کسب و کار‌های شدیدا آسیب دیده در نظر گرفته شده است که شامل تمدید مهلت پرداخت هزینه‌های مالیات، عوارض و قبض گاز و یا دادن فرصت برای ارسال اظهارنامه‌هایی مالیاتی و همینطور دادن تنفس برای پرداخت یک قسط تسهیلات و رفع عواقب ناشی از برگشت چک است.

حمایت‌هایی که از نظر اتاق اصناف آنطور که لازم است از واحد‌های صنفی حمایت نمی‌کند و نمی‌تواند کمک موثری در حل مشکلات مالی آن‌ها داشته باشد، قاسم نوده‌فراهانی در گفت‌وگو با میزان ضمن درخواست از بانک مرکزی برای انجام اقداماتی در جهت جلوگیری از برگشت خوردن چک‌های اصناف گفت: علی‌رغم پیگیری‌های اتاق اصناف و درخواست‌های ما، متاسفانه هنوز واحد‌های صنفی حمایت تسهیلاتی و مالی دریافت نکرده‌اند؛ و تصمیمات اخیر کارگروه‌اقتصادی ستاد کرونا نیز بیشتر در زمینه دادن مهلت در پرداخت هزینه بوده است در صورتی‌که واحد‌های صنفی ما درآمدی نداشتند که بتوانند هزینه‌های خود را پرداخت کنند و تفاوتی نمی‌کند این پرداخت الان باشد یا در ماه‌های آینده.
اصناف بیشتر نیازمند تخفیف مالیاتی و دریافت تسهیلات و کمک‌های مالی هستند

این انتقاد در گفته‌های فرزانیان نیز وجود داشت، وی با تاکید بر اینکه برای صنف نوشت‌افزار هیچ نوع کمک و حمایت مالی در نظر گرفته نشده است، بیان کرد: تصمیماتی که گرفته شده بیشتر در راستای دادن فرصت برای پرداخت هزینه‌ها بوده است که آنقدر تاثیری ندارد و اصناف بیشتر نیازمند تخفیف مالیاتی و بیمه‌ای و نیز دریافت کمک‌ها و تسهیلات مالی هستند وگرنه مهلت چند ماهه در پرداخت، دردی را دوا نمی‌کند.

رئیس اتحادیه اتحادیه فروشندگان نوشت افزار در پایان در خصوص تقسیم‌بندی مشاغل در گروه شدیداً آسیب دیده گفت: شیوع کرونا و تعطیلی اصناف و رکود در فروش، اواخر سال گذشته اتفاق افتاد که با توجه به فصلی بودن فعالیت صنف نوشت‌افزار، تاثیر کمی بر واحد‌های صنفی این حوزه داشت؛ برای تقسیم بندی جدید هنوز تصمیمی گرفته نشده است و قرار است رسیدگی جدیدی در این زمینه و با توجه به میزان خسارات و زیان‌هایی که اصناف متوجه شدند، انجام شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *