صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خروج مسئولانه نیرو‌های خارجی از افغانستان؛ گامی در جهت صلح پایدار

۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲:۴۷
کد خبر: ۶۷۷۴۸۹
دسته بندی‌: سیاست
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: رویکرد نظامی برای ایجاد صلح شکست خورده است و حضور نیرو‌های خارجی به معضلی دیرپا بدل شده است. خروج مسئولانه نیرو‌های خارجی از افغانستان، گامی در جهت صلح پایدار خواهد بود.
- محمد جواد ظریف در سخنرانی خود در کنفرانس ژنو برای افغانستان که به دلیل همه گیری ویروس کرونا امسال به صورت مجازی برگزاری می‌شود، اظهار داشت: این تراژدی عظیمی است که بیست سال بعد از کنفرانس بن ما هنوز در حال صحبت در مورد جنگ در افغانستان هستیم. برای بیش از ۴۰ سال، مردم افغانستان متحمل خونریزی‌هایی بوده‌اند که عمدتا از خارج نشأت گرفته است.

ظریف ادامه داد: رویکرد نظامی برای ایجاد صلح شکست خورده است و حضور نیرو‌های خارجی به معضلی دیرپا بدل شده است. خروج مسئولانه نیرو‌های خارجی از افغانستان - همراه با انتقال روان و مؤثر وظایف آن‌ها به نیرو‌های امنیتی افغانستان - گامی در جهت صلح پایدار خواهد بود.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران همواره از گفت‌وگو‌های بین‌الاافغانی که تحت اختیار و رهبری خود افغان‌ها انجام شود، حمایت کرده است، تصریح کرد: این گفت‌وگو‌ها باید طالبان را نیز شامل شده و ضمنا دستاورد‌های پس از ۲۰۰۱ را که شامل قانون اساسی دموکراتیک، حق مردم برای تعیین سرنوشت خود، حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی، حقوق زنان و مبارزه با تروریسم است را حفظ کند. سازمان ملل متحد باید در تسهیل گفت‌وگو‌های بین‌الاافغانی نقشی محوری داشته باشد و ایران برای همکاری آمادگی دارد.

وی افزود: همه ما می‌دانیم که فقر و بیکاری زمینی حاصلخیز برای افراط‌گرایی، تروریسم و قاچاق مواد مخدر مهیا کرده است. مادامی که افغان‌ها برای ادامه حیات خود با دشواری روبرو باشند، صلح پایدار نخواهد ماند.

ظریف اضافه کرد: ما به نوبه خود، با وجود جنگ اقتصادی سبوعانه ایالات متحده علیه مردم‌مان، از بیش از سه میلیون افغان میزبانی کرده‌ایم و آن‌ها از اقلام غذایی، حمل و نقل و خدمات درمانی یارانه‌ای برخوردار هستند. ۴۷ هزار دانش‌آموز افغان در مدارس ما درس می‌خوانند و ۲۲ هزار دانشجوی افغان در دانشگاه‌های ما مشغول تحصیل هستند.
 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: ما از طریق چابهار افغانستان را به جهان خارج متصل می‌کنیم. خط آهن خاف - هرات در روز‌های آتی افتتاح می‌شود. نیروگاه‌های ما برای مردم افغانستان برق تأمین می‌کنند و ما قادریم در زمینه انرژی اقدامات بسیار بیشتری انجام دهیم.
 
 
وی اضافه کرد: اما ایالات متحده، به جای تسهیل این امر، با تروریسم اقتصادی‌ای که هم ایرانی‌ها و هم افغان‌ها را هدف قرار داده است، برای چنین همکاری‌هایی مانع‌تراشی می‌کند.
 
ظریف در پایان سخنرانی خود تاکید کرد: اهداکنندگان کمک‌های بین‌المللی هم رویکردی جداً معیوب دارند؛ که بازخورد ساده آن در ترتیب سخنرانان این جلسه نمایان است، که همسایگان را در نوبت آخر قرار داده است. جهان باید مردم افغانستان را بالاتر از ملاحظات دیگر قرار دهد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *