صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کرونا و افزایش خشونت علیه زنان در اروپا

۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۷۴۴۴
خشونت علیه زنان در کشور‌های اروپایی به ویژه در زمان شیوع کرونا افزایش یافته است.

- پیش از روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در ۲۵ نوامبر، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این رابطه بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش پایگاه اتحادیه اروپا، «بورل»، در این بیانیه گفت «خشونت علیه زنان و دختران نقض حقوق بشر است و در اتحادیه اروپا جایی ندارد؛ ابعاد این مسئله همچنان نگران کننده است؛ از هر سه زن در اتحادیه اروپا یک نفر خشونت جسمی یا جنسی را تجربه کرده است؛ بیماری همه گیر کووید-۱۹ بار دیگر نشان داده است که حتی خانه هم برای برخی از زنان نیز مکانی امن نیست؛ آمار نشان می‌دهد از زمان شروع اقدامات مقابله‌ای در قبال کووید-۱۹ از جمله قرنطینه و تعطیلی، خشونت علیه زنان و کودکان افزایش یافته است».

وی در ادامه گفت «تغییر امکان پذیر است، اما به عمل، تعهد و عزم راسخ نیاز دارد؛ اتحادیه اروپا متعهد به ادامه کار خستگی ناپذیر با شرکای خود برای بررسی و مجازات اعمال خشونت آمیز، اطمینان از پشتیبانی از قربانیان و در همان زمان برای رسیدگی به علل ریشه‌ای و تقویت چارچوب قانونی است.»

به گزارش یورو نیوز، هفته گذشته در فرانسه با ثبت یکصد و سی و یکمین زنی که بر اثر خشونت خانگی جان خود را از دست داد، موجی از خشم ایجاد شد.

شمار زنانی که در کشور‌های شرق یا جنوب شرق اروپا می‌گویند قربانی خشونت بوده‌اند بالاست به‌طوریکه طبق آمار، ۷۰ درصد زنان در شرق یا جنوب شرق اروپا از ۱۵ سالگی به نوعی خشونت را تجربه کرده‌اند.

۴۵ درصد زنانی که مورد مصاحبه قرار گرفته‌اند، گفته‌اند که دستکم یک نوع آزار جنسی را تجربه کرده‌اند و ۲۱ درصد نیز گفته‌اند آنها تجربه خشونت جسمی، جنسی یا روانی را در دوران کودکی داشته‌اند.

«مارسلین نودی»، رییس کارگروه کارشناسان شورای اروپا برای مقابله با خشونت علیه زنان و خشونت خانگی، می‎گوید «از نظر تعداد، آنچه می‌توانیم بگوییم این است که اگرچه گزارش‌ها در رابطه با خشونت علیه زنان به‌طور کلی در حال افزایش است، اما این به‌طور عادی نشان می‌دهد زنان آمادگی بیشتری برای بیرون آمدن و گفتن این موضوع دارند که آنها سزاوار این نوع رفتار نیستند.»

شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هنوز کنوانسیون استانبول را که در واقع معاهده شورای اروپا برای جلوگیری از خشونت علیه زنان و خشونت خانگی است تصویب نکرده‌اند؛ این کشور‌ها شامل مجارستان، بلغارستان، لتونی، لیتوانی، جمهوری چک، اسلواکی و انگلیس هستند.

«اویلین راینر»، رییس کمیته حقوق زنان و برابری جنسیتی پارلمان اروپا، می‎گوید «تنها ۲۱ کشور عضو اتحادیه اروپا آن را تصویب کرده‌اند؛ بنابراین تعدادی کشور از این موضوع عقب مانده‌اند و به‌نظر می‌رسد که مقاومت زیادی وجود دارد و این واقعا موضوع نگران کننده‌ای است.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *