پیام یمن برای عربستان؛ جده، ریاض و اهداف استراتژیک در تیررس موشک های بالستیک
عملیات تلافی جویانه اخیر یمنیها علیه عربستان که با موشک های بالستیک از نوع قدس اجرا شد، برای ریاض پیامهای مهمی داشت.
– عملیات علیه تاسیسات نفتی عربستان در شهر «جده» تنها ساعاتی پس از خروج «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا از عربستان و پایان نشست مجازی گروه ۲۰ به میزبانی عربستان، این کشور را در شوکی عمیق فرو برود.
به گزارش پایگاه های «درایو و واشنگتن پست»، عملیات علیه تاسیسات نفتی عربستان در شهر جده، در شرایطی رخ داد که این کشور تلاش میکرد در دو مسیر بهبود تصویر خود در مجامع جهانی و آغاز فرآیند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گامهای جدی و جدیدی بردارد.
اگرچه عملیات مذکور علیه یک مخزن سوخت در ایستگاه توزیع فرآوردههای نفتی جده در ساعت ۳:۵۰ دقیقه صبح بامداد روز دوشنبه، تلفاتی در پی نداشت، اما ضربه سختی به وجهه عربستان بود.
عربستان که تحت فشارهای اقتصادی ناشی از کاهش قیمت نفت و پیامدهای شیوع بیماری کروناست و زیر فشار سیاسی آمریکا برای آغاز علنی روند عادی سازی روابط نیز قرار دارد، از ناامنی فیزیکی و آمشهود شدن آسیب پذیری امنیتی نیز رنج میبرد.
تصاویر ماهوارهای منتشر شده از تاسیسات نفتی هدف قرار گرفته عربستان نشان میدهد، مخزن نفت متعلق به شرکت «آرامکو» دچار خساراتی جدی شده است.
هدف یمنیها از انجام عملیات مذکورعلیه یک مخزن نفت در شهر مهم جده در پی دیدار مخفیانه و شبانه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در شهر جدید «نئوم» را میتوان ارسال پیامی جدی برای عربستان دانست؛ اثبات توانایی نظامی روزافزون یمنیها برای هدف قرار دادن اهداف و زیرساختهای حساس در عمق خاک عربستان و فراتر از پیش بینیهای ریاض و البته نشان دادن توانایی ظرفیت و قابلیت ادامه جنگ با وجود آمادگی برای آتش بس.
عربستان که در قالب ائتلاف سعودی به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی یمن به قدرت از سال ۲۰۱۵ این کشور را تحت محاصره زمینی، هوایی و دریایی قرار داده و با حملات هوایی و زمینی خود علیه یمن این کشور را تا آستانه پرتگاه فاجعه انسانی پیش برده، اکنون به وضوح شاهد هدف قرار گرفتن هسته اصلی اقتصادی خود است.
عربستان تلاش دارد با پیوند زدن این رشته عملیات تلافی جویانه یمنیها که آسیب پذیری اطلاعاتی و دفاعی این کشور را آشکار کرده، به موضوع امنیت انرژی جهانی، حمایتهای بین المللی را برای خود بخرد.
این در حالی است که حمله ۵ ساله اخیر عربستان علیه یمن، جان هزاران یمنی از جمله غیرنظامیان را گرفته، میلیونها نفر را در معرض گرسنگی قرار داده، میلیونها نفر را آواره کرده و بدترین بحران بشردوستانه جهان به زعم سازمان ملل را رقم زده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *