اولین جلسه امور پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد
- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اولین جلسه مربوط به مدیریت فضاهای نقاهتگاهی به منظور ایزولاسیون بیماران و قرنطینه افراد مواجهه یافته با آنان در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی (مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ به شیوه محله و خانواده محور) با ریاست دکتر پیرحسین کولیوند برگزار شد.
در این جلسه پیر حسین کولیوند مسئول امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا (طرح حاج قاسم سلیمانی)، با اشاره به اینکه یکی از علتهای افزایش بیماران مبتلا به کرونا نبود توان رعایت قرنطینه در خانوادهها است، گفت: این طرح بر مبنای شناسایی محیطهایی برای ایجاد نقاهتگاه شروع شده و به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ خواهد شد که از آن محیطها برای قرنطینه افراد مبتلا به کرونا استفاده کنند.
وی افزود: برای اجرای این طرح دستورالعملهایی طراحی و تجهیزات و امکانات مناسب جهت استفاده در آن نقاهتگاهها پیش بینی خواهد شد.
کولیوند ضمن اشاره به همکاری با سازمانهای دیگر در اجرای این طرح گفت: از ظرفیت نیروهای مسلح، سازمان حج و زیارت، آموزش و پرورش، گردشگری و همچنین خیرین استفاده و از تجربیات دستگاههایی که از قبل در بحث قرنطینه سوابقی داشتند بهرهمند خواهیم کرد.
مسئول امور پشتیبانی طرح حاج قاسم سلیمانی گفت: در راستای اجرای این طرح قبل و بعد از بیمارستان استانداردهایی تنطیم خواهد شد که افرادی که داوطلب قرنطینه در نقاهتگاه هستند و توان مالی ندارند از این طرح استفاده کنند.
کولیوند با اشاره به استقبال وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با اجرای این طرح گفت: دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در نامهای به وزیر بهداشت آمادگی آن وزارت خانه در راستای اجرای هرچه بهتر طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با استفاده از ظرفیت هتلها و مهمانسراها، هتلهای ایران گردی و جهان گردی در سراسر کشور را اعلام کرد.
وى اضافه کرد: پس از بازدید نمایندگان سازمان گردشگری و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از محلهای مورد نظر برای ایجاد نقاهتگاه، لیستی از هتلها و مهانسراها که ظرفیت ایجاد محل مناسبی برای قرنطینه دارند، آماده و برای استفاده هموطنان به روسای دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
کولیوند با اشاره به استفاده از ظرفیت مدارس و خوابگاههای دانشجویی در اجرای این طرح افزود: ابعاد مختلف استفاده از این محلها بررسی خواهد شد و حتی از مساجد و حسینیهها و ظرفیت نیروهای مسلح نیز بر اساس استانداردهای تعریف شده میتوان استفاده کرد.
وى اضافه کرد: پس از تنظیم سند این طرح و تایید توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور مکلف به اجرای این طرح خواهند شد.
در ادامه این جلسه، دکتر کولیوند با تاکید بر این که اجرای این طرح باید در قالب الزامات قانون باشد گفت: در تنظیم سند این طرح به چگونگی شناسایی بیماران مبتلا به کرونا، انتقال افراد به نقاهتگاه، تامین دارو و خدمات پرستاری از شناسایی تا بهبودی کامل پرداخته خواهد شد.
هدف از اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ از طریق مشارکت مردمی، هماهنگی بین بخشی و بهره گیری از کمک نیروهای بسیجی و داوطلب مردمی است.
در این طرح با ارائه مراقبتها و خدمات ضروری بهداشتی، شناسایی زود هنگام کووید-۱۹ درافراد در معرض تماس نزدیک در خانوار و محل کار مبتلایان، قرنطینه خانگی و غیر خانگی و مراقبت از گروههای در معرض خطر، توسعه درمان سرپایی و ارتقاء کیفیت مراقبتهای بستری سیاست گذاری شده است و به راهبردهایی از جمله قطع زنجیره انتقال با افزایش رعایت شیوه نامههای بهداشتی، انجام تست گسترده هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هوشمند، آموزش و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، حفاظت از گروههای آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای، تعیین و اعلام هوشمند و هدفمند محدودیتها و تقویت فرآیند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری توجه شده است.
در طرح شهید قاسم سلیمانى افراد بیمار و مواجهه یافته با آنان شناسایی، ردیابی و رهگیری میشوند و بسته به شرایط افراد در نقاهتگاههای از پیش تعیین شده ایزوله و یا قرنطینه خواهند شد.