قفل کردن سیاست خارجی آمریکا، هدف ترامپ قبل از رفتن
_ روزنامه کیهان نوشت: تنشهای انتخاباتی در آمریکا ظاهراً پایانی ندارد. ترامپ و تیم حقوقی وی به شدت به دنبال اثبات تقلب در انتخابات هستند و بر اساس گزارشها، آماده میشوند که پرونده را به دیوان عالی آمریکا ببرند. بر اساس گزارش بیبی سی، ترامپ از زمان اعلام نتایج انتخابات آمریکا تا کنون ۷۰ بار ادعای تقلب در انتخابات را مطرح کرده است و هر روز نیز ادعاهای جدیدی درباره تقلب مطرح میکند. همزمان، «باراک اوباما» رییسجمهور اسبق آمریکا، عدم پذیرش شکست از سوی ترامپ را به سخره گرفته و گفته است که اگر ترامپ در روز انتصاب رییسجمهوری منتخب در ۲۰ ژانویه (اول بهمن)، کاخ سفید را ترک نکند، میتوان با کمک نیروی دریایی و با استفاده از زور، وی را از کاخ سفید بیرونانداخت. همزمان، رسانههای آمریکا گمانهزنیهای مختلفی را درباره تلاش ترامپ برای قفل کردن سیاست خارجی آمریکا قبل از خروج از کاخ سفید مطرح میکنند.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در همین راستا، در یادداشتی به قلم «متیو لی»، به بررسی تصویب قوانین، مقررات و دستورات جدید در روزهای احتمالاً پایانی دولت رییسجمهور آمریکا پرداخته و نوشت، او قصد دارد بایدن، پیروز احتمالی انتخابات، را در حوزه سیاست خارجی محدود کند. آسوشیتدپرس با بیان اینکه تصمیم ترامپ برای گرفتن آزادی عمل از بایدن شاید عملی نشود، توضیح داد: «زیرا رییسجمهور جدیدی که در بیستم ژانویه قدرت را به دست میگیرد، میتواند از آن (تصمیمات) عقبنشینی کرده یا به طرز چشمگیری آنها را اصلاح کند».
نویسنده این یادداشت ضمن اشاره به تلاشهای اخیر کاخ سفید، وزارت خارجه و دیگر سازمانهای آمریکا برای تولید سیاستهای جدید خارجی مخصوصا درباره ایران، چین و رژیم صهیونیستی، نوشت: «با اینکه بایدن میتواند با یک امضا، بسیاری از آنها را خنثی کند، ولی برخی از آنها نیاز به زمان و توجه بیشتری دارند». به گزارش فارس، در ادامه این یادداشت آمده است: «پامپئو و دیگر مقامات آمریکایی درباره تحریمهای جدیدی علیه ایران صحبت کردند، اما حقیقت این است که دولت کنونی از زمان خارج شدن ترامپ از توافق هستهای ۲۰۱۵ در دو سال پیش، مشغول افزایش چنین تنبیههایی بوده است».
شکست را بپذیر
فرماندار جمهوریخواه ایالت مریلند نیز با انتشار پیامی در توییتر، ضمن انتقاد از رییسجمهور آمریکا، از وی خواسته بازی گلف را رها کند و شکست در انتخابات را بپذیرد. به نوشته وبگاه خبری- تحلیلی «هیل»، «لری هوگان» با انتشار این پیام توییتری در واکنش به پیام ترامپ مبنی بر اینکه فرماندار مریلند ادوات تست کرونا را از کره جنوبی وارد میکند نوشت: «اگر تو وظیفه خود را انجام داده بودی، فرمانداران آمریکا مجبور نبودند برای محافظت از خود، به دنبال تجهیزات تست کرونا در بحبوحه یک بیماری همهگیر باشند، کاری که ما با موفقیت در مریلند انجام دادیم».
پاکسازی در پنتاگون
شبکه خبری بلومبرگ نیز در گزارشی، از پاکسازی پنتاگون از سوی ترامپ خبر داده و نوشته است:برنامه ترامپ برای حذف عمده مقامهای ارشد غیرنظامی در وزارت دفاع آمریکا، قطعا آن کودتای در دست انجامی که برخی منتقدان او مدعی شدهاند، نیست. با این حال، این پاکسازی تهدید تحمیل ویرانی پایدار روی امنیت ملی آمریکا میگذارد، مگر اینکه کنگره برای کنترل رییسجمهور، وارد عمل شود.
این رسانه آمریکایی میافزاید: در حالی که انگیزههای اصلی پشت این پاکسازی ترامپ در پنتاگون همچنان نامشخص است، رهبرانی از دو حزب باید با احتیاط پیش بروند. جمهوریخواهان عضو کنگره باید به کاخ سفید هشدار دهند که بیش از این در بیثبات سازی امنیت ملی کشور اقدام نکند. آنها همچنین باید خواستار اطمینانبخشی علنی ترامپ با «رابرت اوبراین»، مشاور امنیت ملی او، شوند که این دولت قصد اخراج ژنرال میلی، رؤسای قوای نظامی یا سران فرماندهی جنگی را ندارد. تا همین تابستان، وزارت دفاع آمریکا عمدتا از لطماتی که حمله چهار ساله ترامپ به نهادهای دولتی موجب شد، در امان مانده بود. رییسجمهوری آمریکا اکنون این پیام را ارسال کرده که پنتاگون هم در معرض دمدمیمزاجی او قرار دارد. کنگره نباید چنین چیزی را تحمل کند.
مافیا در خدمت بایدن
یک رسانه آمریکایی نیز مدعی شد «جویی مرلینو» رییسمافیای شهر فیلادلفیا، به سود بایدن پیروز احتمالی انتخابات آمریکا، رأی جعل کرده است. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، رسانه آمریکایی «بوفالو کرونیکلز» مدعی است این رییسمافیای معروف به «جویی اسکینی» چیزی حدود ۳۰۰ هزار رأی به نفع بایدن جعل کرده است. به ادعای این رسانه، افراد زیر دست این رییسمافیا، ساعتی هزار دلار دستمزد دریافت کردهاند تا ظرف نزدیک به ۶۰ ساعت، این تعداد برگه رأی پستی را پر کنند. با این حال گفته شده ممکن است مرلینو به نفع رییسجمهور آمریکا در جلسه کنگره ادای شهادت کرده و به این جعل رأی اعتراف کند. تاکنون دو شرکت بررسی صحت ادعاهای انتخاباتی به نامهای «اسنوپس» و «پولیتیفَکت»، این ادعا را نادرست تشخیص دادهاند. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «بیبیسی»، مقامات انتخاباتی فیلادلفیا نیز این ادعا را «داستانسرایی» توصیف کردهاند. صاحبان رسانه محلی بوفالو کرونیکلز به بیبیسی گفتند، اعتقاد دارند این ادعا صحت دارد و پای حرف خود خواهند ایستاد. با این حال به نوشته بیبیسی، این رسانه محلی که گرایش به راستگرایی افراطی دارد، ادعاهای نادرست و اخبار جعلی متعددی در کارنامه خود دارد.