انتشار فراخوان رویداد نمایشنامهنویسی «راه روشن»/«سرایدار» طراحان خود را شناخت
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
فراخوان رویداد نمایشنامهنویسی «راه روشن» منتشر شد
رویداد نمایشنامهنویسی «راه روشن» با محوریت کتاب شریف «نهجالبلاغه» به منظور ترویج اندیشههای بلند علوی و آموزههای گرانقدر امام علی(ع) در آیینه هنرهای نمایشی به همت این ادارهکل و انجمن هنرهای نمایشی ایران برگزار میشود.
متقاضیان باید در مرحله نخست، طرح و ایده نمایشنامه خود را به صورت مبسوط و با در نظر داشتن ضوابط نگارش در بخش ویژه رویداد «راه روشن» روی تارنمای ایرانتئاتر به نشانی http//:theater.ir بارگذاری کرده، فرم ویژه تقاضای حضور را تکمیل کرده و کد رهگیری دریافت کنند.
هیات انتخاب پس از مطالعه و ارزیابی طرحهای رسیده، آن دسته از طرحهای نمایشی را که در راستای اهداف برگزاری، مطابق با مضامین و رویکردهای این رویداد هنری و برخوردار از ظرفیت تبدیل شدن به نمایشنامه باشد انتخاب و معرفی میکند.
سپس صاحبان طرحهای معرفی شده فرآیند تبدیل طرح به نمایشنامه را طی کرده و اثر کامل خود را جهت ارزیابی نهایی مجددا روی تارنمای ایرانتئاتر بارگذاری خواهند کرد و در انتها آثار برگزیده در قالب مجموعه نمایشنامه توسط انتشارات نمایش منتشر خواهد شد.
در این رویداد آثاری پذیرفته میشوند که تولید جدید محسوب شوند و تا پیش از این اجرایی از آنها به صحنه نرفته باشد و در مسابقه نمایشنامهنویسی دیگری برگزیده نشده یا به چاپ نرسیده باشند.
مهلت تکمیل فرم تقاضا و بارگذاری طرح روی تارنمای ایرانتئاتر تا ۲۰ دی ۱۳۹۹ و زمان معرفی طرحهای برگزیده ۱۱ بهمن سال جاری است و برگزیدگان تا اول اردیبهشت ۱۴۰۰ فرصت دارند اثر کامل خود را ارائه دهند.
دبیرخانه رویداد نمایشنامهنویسی «راه روشن» در تهران، خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، جنب تالار وحدت، ادارهکل هنرهای نمایشی، ساختمان شماره ۲، دبیرخانه دائمی جشنوارهها با شماره تماس ۶۶۷۱۰۷۰۲-۰۲۱ قرار دارد.
تصمیم جدید دبیر جشنواره تئاتر فجر با توجه به شیوع ویروس کرونا
دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با توجه به شیوع ویروس کرونا برای آن دسته از کارگردانهای متقاضی که به دلیل تعطیلی تئاتر در شرایط کرونایی از اجرا بازماندند، شرایط متفاوتی را در نظر گرفت.
حسین مسافرآستانه دبیر جشنواره سی و نهم تئاتر فجر با در نظر گرفتن تعطیلی تئاتر برای گروههای نمایشی که طبق فراخوان میتوانستند تقاضای خود برای حضور در بخش صحنهای جشنواره تئاتر فجر ارائه دهند، شرایط متفاوتی را در نظر گرفت.
طبق اعلام دبیر جشنواره سی و نهم تئاتر فجر گروه های نمایشی که در جدول برنامههای تماشاخانههای تهران و شهرستانها قرار داشتند ولی به اجرای عمومی نرسیدهاند میتوانند ضمن هماهنگی با شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی و دریافت مجوز، تا ۱۵ آذر فرایند ثبت نام در سایت را مطابق فراخوان اعلام شده انجام دهند.
در فراخوان اعلامی از سوی دبیرخانه سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر آثاری که در فاصله زمانی اول آبان ۹۸ تا پایان شهریور ۹۹ اجرا شده باشند، میتوانستند حداکثر تا تاریخ پایان مهر ۱۳۹۹ فرآیند ثبتنام در سایت جشنواره را انجام دهند.
همینطور آثاری که در فاصله زمانی اول مهر ۹۹ تا ۳۰ آبان سال جاری قرار اجرا داشتند، میتوانستند حداکثر تا تاریخ ۵ آذر ۱۳۹۹ فرآیند ثبتنام در سایت جشنواره را انجام دهند که بر اساس تصمیم دبیر جشنواره هر اثر نمایشی که در این دو بازه زمانی قرار اجرا داشته و به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا امکان اجرا پیدا نکرده است میتواند تا زمان در نظر گرفته شده (۱۵ آذر) نسبت به ارائه درخواست خود و ثبت نام در سایت جشنواره مطابق با فراخوان اقدام کند.
این تصمیم با توجه به محدودیتهای ستاد مقابله با کرونا برای فعالیت مراکز هنری در سال جاری در نظر گرفته شده است. سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار میشود.
«سرایدار» طراحان خود را شناخت
نمایشنامه «سرایدار» نوشته هارولد پینتر توسط رضا دادویی ترجمه شده و قرار است بعد از پایان محدودیت های کرونایی تئاتر با کارگردانی مهدیس زارع نژاد روی صحنه برود.
در این اثر نمایشی امیرحسین دوانی به عنوان طراح صحنه، ندا نصر به عنوان طراح لباس، فرشاد فزونی به عنوان طراح موسیقی و محمدصادق زرجویان به عنوان طراح گرافیک و عکس حضور دارند.
نورالدین حیدری ماهر نیز مجری طرح نمایش «سرایدار» است.
پیشکسوت نمایشنامه نویسی انزلی درگذشت
انزلی- «غلامحسین منیر زاد» پیشکسوت نمایشنامه نویسی بندرانزلی بعد از تحمل یک دوره بیماری در سن ۸۲ سالگی درگذشت.
«غلامحسین منیر زاد» پیشکسوت نمایشنامه نویسی بندرانزلی بعد از تحمل یک دوره بیماری در سن ۸۲ سالگی درگذشت.
کسب رتبه برتر جشنواره بین المللی فجر توسط مرحوم منیرزاد
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندرانزلی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت درگذشت این هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر و نمایشنامه نویسی، اظهار کرد: این نمایشنامه نویس ارزنده، نویسندگی را از سن هشت سالگی آغاز کرده بود و گویندگی در رادیو گیلان و نویسندگی تعداد زیادی نمایشنامه رادیویی را در برنامه ارتش به عهده داشت.
فرهاد رحمان زاده افزود: از این هنرمند پیشکسوت آثار بسیاری چاپ و به روی صحنه رفته که از آن میان میتوان به نمایشنامه «گوهر آفرینش» اشاره کرد که در سال ۱۳۶۸ مقام نخست نمایشنامه نویسی کشور را به خود اختصاص داد و در جشنواره بین المللی فجر حائز رتبه برتر شد.
وی ادامه داد: نمایشنامههای داس جنگ، اسیر، پس از واقعه، نظم نوین، تراژدی مرداب، دام صیاد، رقص ماهی، سواران سرنوشت، عصیانگر، قفس، زنجیرها، مرگ ارزانی برخی از آثار به جا مانده از این هنرمند گیلانی است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بندرانزلی همچنین اضافه کرد: مجموعههای تلویزیونی عکس رخ یار، سلام دکتر، و این باز آمده گوید راز، از فیلمنامههایی است که از این نویسنده به صورت فیلم در تلویزیون به نمایش در آمده است.
معرفی هیات علمی فصل پنجم پروژه آموزشی چهارفصل تئاتر ایران
ایوب آقاخانی مؤسس و مدیر پروژه جامع آموزشی نمایشنامهنویسی سراسری چهارفصل تئاتر ایران، هیات علمی فصل پنجم این پروژه را با عنوان «مدافعان سلامت» معرفی کرد.
شهرام کرمی و سعید اسدی اعضای هیات علمی این فصل به بررسی طرحهای اولیه رسیده از سرتاسر کشور (به جز تهران) به دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به عنوان دبیرخانه این پروژه خواهند پرداخت و با معرفی ایدههای منتخب، صاحبانِ ایدهها فرایند نگارش نسخه کامل نمایشنامه خود را آغاز خواهند کرد تا پس از آن به صورت حضوری و به میزبانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مشاورههای نهایی را دریافت کنند.
هیات علمی فصل چهارم از دور نوین این پروژه، با عنوان «شهدای مقاومت» ۲ اثر منتخب نهایی خود را با نامهای «ایرج» نوشته محمدعلی دستان از استان فارس (به صورت قطعی) و «درد مدام» نوشته زهرا محمودی از استان قم (به صورت مشروط) به انتشارات سوره مهر معرفی کردند تا در صورت توافقهای اصولی به دست چاپ سپرده شوند.