صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جریمه‌ای که کار ساز شد؛ شب‌های خلوت شهر، روز‌های شلوغ

۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰:۰۲
کد خبر: ۶۷۶۹۱۶
با شروع قرنطینه ساعتی در شهر‌های قرمز کرونایی از روز شنبه بررسی‌ها نشان می‌دهد خیابان‌ها با منع تردد شبانه و اعمال جریمه ۲۰۰ هزار تومانی خلوت‌ترین ساعات خود را تجربه می‌کنند، اما در مقابل محدودیت‌های کرونایی چهره شهر‌ها را در روز نتوانسته است تغییر دهد.

_ روزنامه وطن امروز نوشت: شنبه‌شب نخستین شب اجرای محدودیت‌های کرونایی و منع تردد شبانه بود و منجر به خلوت شدن خیابان شهر‌های قرمز کرونایی شد. خیابان‌های پایتخت شنبه شب از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح دیروز خلوت‌ترین ساعات خود را تجربه کرد و با توجه به اعمال جریمه ۲۰۰ هزار تومانی، کمتر خودرویی در سطح شهر تردد می‌کرد. این اتفاق موجب شد قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در اطلاعیه‌ای از مردم تشکر کند.  

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: اکنون که کمتر از ۳۶ ساعت از اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها برای مبارزه با کرونا می‌گذرد و پس از بررسی گزارش‌های ارزیابی ۳۱ استاندار کشور از وضعیت اجرای طرح و همچنین مرور گزارش‌های میدانی و عملیاتی ۴۵۰ فرماندار و رؤسای شبکه‌های بهداشت و درمان در شهرستان‌های مختلف کشور و وضعیت تخصصی ارایهشده از سوی دستگاه‌های عضو در بازدید فرمانده قرارگاه از مرکز کنترل قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، به استحضار ملت شریف ایران می‌رساند روند اجرای طرح جدید محدودیت‌ها با موفقیت آغاز شده و حرکت در جهت تحقق اهداف موردنظر از اجرای محدودیت‌ها، شکل گرفته که مستوجب تقدیر و سپاسگزاری فراوان از عموم مردم شریف در اقصی نقاط میهن پهناور اسلامی از جمله صاحبان مشاغل است. مهم‌ترین عامل خلوت بودن خیابان شهر‌ها و جاده‌های کشور موضوع جریمه خودرو‌های متخلف بوده است. تردد در خیابان‌ها از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح ۲۰۰ هزار تومان و سفر به شهر‌های غیربومی یک میلیون تومان جریمه دارد.

دیروز رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در این باره گفت: با توجه به تصاویر دوربین‌ها و رصد‌هایی که داشته‌ایم ورود به شهر‌های قرمز و نارنجی کاهش پیدا کرده است و همچنین بحث تردد بعد از ساعت ۲۱ بخوبی اجرا شده است. ما بنا نداریم که اصل را بر جریمه بگذاریم، اما طی نظارت‌هایی که انجام می‌دهیم اگر لازم باشد متخلفان را حتما اعمال قانون می‌کنیم، اگر اعمال قانون به موقع و سریع انجام شود حتما مؤثر است و قدرت بازدارندگی بالایی دارد. به طور مثال خودرویی که از ۹ شب به بعد تردد می‌کند باید بلافاصله ضمن جریمه، برای راننده پیامک جریمه هم ارسال شود.  


وی ادامه داد: در طرح اجرای محدودیت تردد از ساعت ۲۱ شب به هیچ‌وجه ما با مردم مواجه نیستیم، جریمه‌ها از طریق دوربین‌ها ثبت می‌شود یا توسط افرادی که در میادین اصلی شهر ایستاده‌اند. البته این افراد فقط پلاک‌ها را یادداشت می‌کنند و به هیچ‌وجه با راننده‌ها وارد بحث و صحبت نمی‌شوند.  

روز متفاوت

با وجود اینکه تقریبا طرح منع تردد شبانه به طور کامل به اجرا درآمده و خیابان‌ها را خلوت کرده، اما شهر‌های قرمز «روزها»‌ی متفاوتی دارند. طبق گفته فرمانده مقابله با کرونای تهران، پایتخت اصلا در روز شبیه شهر‌های کرونازده نیست. غیر از بازار تهران در اکثر خیابان‌های واحد‌های صنفی مشغول به کار هستند و میزان تردد در خیابان‌های پایتخت تفاوت چندانی نکرده است. البته دیروز نسبت به روز شنبه مترو و اتوبوس شرکت واحد خلوت‌تر شده بود.


دکتر علیرضا زالی در این باره گفت: یافته‌های ترافیکی شهر و صحنه‌های میدانی حاکی از آن است که هنوز ریتم مورد لزوم و مطلوب ما در کنترل اپیدمی در شهر تهران حاصل نشده است.  


وی با بیان اینکه البته هنوز برای قضاوت زود است و باید زمان بگذرد تا بتوانیم آثار این طرح را ببینیم، گفت: طبیعتا آثار این محدودیت‌ها اگر موفق، موثر و کارا باشد؛ در حوزه مرگ‌ومیر بین یک ماه تا ۴۰ روز دیگر و در زمینه کاهش سیر بیماری حداقل تا ۳ هفته دیگر مشخص می‌شود. تنها موردی که ممکن است اثربخشی آن زودتر دیده شود، در مراجعات سرپایی حوزه بهداشت و درمان خواهد بود که آن هم بین ۱۴ تا ۱۵ روز دیگر دیده می‌شود و دلیل آن نیز دوران نهفتگی این بیماری است.  


دکتر زالی با بیان اینکه طرح محدودیت‌های ۲ هفته‌ای طبیعتا یک طرح با محدودیت‌سازی نسبی تلقی می‌شود، گفت: طبیعتا این طرح به عنوان لاک داون محسوب نمی‌شود و تفاوت‌های متعددی با آن دارد، در لاک داون تعطیلی مطلق شهر و عدم فعالیت اداره‌ها و دفاتر و سیستم حمل‌و‌نقل عمومی مدنظر است، بنابراین طرح فعلی محدودیت‌های ۲ هفته‌ای در تهران نباید با لاک داون اشتباه گرفته شود.  


وی با بیان اینکه طرح فعلی یک طرح با محدودیت‌های نسبی است، گفت: امکان ارزیابی آن در حال حاضر مشکل است، چرا که تازه روز دوم اجرای آن است و بررسی‌های میدانی ما نیز حاکی از آن است که کماکان به تقلیل حرکت‌ها و تردد‌های بین‌شهری و درون‌شهری منجر نشده و ما هنوز نگران هستیم. به عبارت دیگر همچنان می‌بینیم که حمل‌و‌نقل عمومی فعال است و تعداد زیادی از شهروندان از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده می‌کنند و شهر کماکان شلوغ است و متاسفانه شرایط شهر تهران در حال حاضر متناسب با یک شهر کرونا‌زده نیست.  

 

محدودیت‌ها تا خروج شهر‌ها از وضعیت قرمز ادامه دارد


بزرگ‌ترین سوالی که این روز‌ها مطرح است، این است که محدودیت‌هایی کرونایی و تعطیلی نصفه و نیمه تا چه زمانی ادامه دارد؟ به گفته مسؤولان این محدودیت‌ها تا خروج شهر‌های کرونازده از وضعیت قرمز ادامه خواهد داشت. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این مطلب که در وضعیت بحرانی این بیماری قرار داریم، گفت: در شرایطی هستیم که ایجاد محدودیت‌ها اختیاری نیست.

علیرضا رییسی در ارتباط با آثار تعطیلی‌های ۲ هفته‌ای در کشور، گفت: آنچه این روز‌ها بیشتر نگران‌کننده شده است، انتقال خانوادگی این بیماری است.

وی از راه‌اندازی سیستم هوشمند برای جلوگیری از ورود افراد بیمار به محل‌های پرازدحام خبر داد و افزود: تلاش می‌کنیم از ورود افراد مبتلا به کرونا به اماکن شلوغ و پر رفت و آمد، زیارتگاه‌ها، وسایل حمل‌و‌نقل عمومی و... جلوگیری شود.

وی ادامه داد: برخی مشاغل که در شب همچنان فعال هستند مثل سوپرمارکت‌ها و... بهتر است همان ساعت ۲۱ ببندند، زیرا این شرایط برای ۲ هفته است و همه باید همکاری کنیم.

رییسی با اشاره به ثمرات ایجاد محدودیت‌ها، گفت: برای ۴۳ شهر در ۵ آبان محدودیت ایجاد کردیم که ۴۰ شهر سیر نزولی بیماری را طی می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد ایجاد محدودیت‌ها آثار خوبی بر جا می‌گذارد که همگی باید رعایت کنیم.

وی با عنوان این مطلب که بالغ بر ۵۳ میلیون نفر جمعیت در ۱۶۰ شهر سکونت دارند، افزود: ۱۰ درصد افراد مبتلا مسؤول ابتلای ۸۰ درصد جمعیت کشور هستند. رییسی با اشاره به وجود ۷۲۰۰ کارشناس بهداشت محیط در کشور، گفت: این کارشناسان به همراه نیرو‌های دیگر از سایر نهاد‌ها و دستگاه‌ها بر رفتار‌های بهداشتی نظارت دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که تولید کیت تشخیص سریع آغاز شده است، افزود: تست PCR روزانه نیز از ۲۰ هزار مورد به روزانه ۴۲ هزار تست رسیده است.

رییسی از ایجاد قرنطینه معکوس برای جلوگیری از بیمار شدن افراد نیازمند خبر داد و گفت: این برنامه برای کسانی اجرا می‌شود که توانایی مراقبت از خودشان را ندارند و در قالب طرح محله و خانواده‌محور اجرا می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید کرد: قرنطینه معکوس برای افراد سالم اجرا می‌شود تا مانع از بیمار شدن آن‌ها بشویم. این افراد کسانی هستند که شاید توانایی مالی برای مراقبت از خود ندارند.

وی در ارتباط با روند ادامه تعطیلی‌ها در کشور، گفت: این تعطیلی‌ها تا زمان خارج شدن شهر‌ها از وضعیت قرمز تداوم پیدا می‌کند.

 

 

 


برچسب ها: کرونا محدودیت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *