صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رسانه هندی: کرونا و ناامنی موجب کندی بازگشت آوارگان افغان شد

۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵:۰۲
کد خبر: ۶۷۶۷۵۳
آژانس آوارگان سازمان ملل متحد اعلام کرده که شیوع کرونا و همچنین خشونت و ناامنی در افغانستان موجب کند شدن بازگشت آوارگان افغان از ایران و پاکستان شده است.

- پس از سرنگونی حکومت طالبان در سال 2002 ، آوارگان افغان در ایران و پاکستان شروع به بازگشت به کشور خود کردند. بابر بلوچ یکی از سخنگویان آژانس آوارگان سازمان ملل گفته که شمار زیادی از آوارگان پس از حدود دو دهه زندگی در تبعید به کشور خود بازگشتند.

وی گفت: من در گذرگاه مرزی بین پاکستان و افغانستان شاهد بازگشت هزاران مهاجر افغان بودم و در سال 2002 و سالهای پس از آن حداقل بیش از یک میلیون آواره به افغانستان بازگشتند. از آن زمان تا کنون هم ما از طریق کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل UNHCR به بازگشت داوطلبانه آوارگان افغان کمک کردیم و حداقل 5 میلیون تن عمدتا از ایران و پاکستان به کشور خود بازگشتند.

این درحالی است که هم اکنون بازگشت آوارگان افغان به شدت کاهش یافته است. بنا به گزارش کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در سال جاری تنها حدود 2 هزار مهاجر افغان به کشور خود بازگشته اند و درماه مارس – اسفند سال گذشته – به علت کرونا بازگشت آوارگان کاملا متوقف شد.

با این حال ، بلوچ گفت که افزایش حملات مرگبار علیه غیرنظامیان و زیرساختهای شهری از جمله بیمارستانها و حمله اخیر به دانشگاه کابل هم موجب کاهش انگیزه آوارگان برای بازگشت به افغانستان شده است.

این سخنگوی سازمان ملل گفت که همبستگی بین المللی و فرایند صلح در افغانستان به هم پیوند دارند. فیلیپو گراندی کمیسر عالی آوارگان سازمان ملل که بتازگی از افغانستان دیدن کرده ، نسبت به بروز یک فاجعه بزرگ انسانی در افغانستان در صورت شکست تلاشهای صلح هشدار داده است. وی از جامعه جهانی خواست که همچنان به افغانستان متعهد باشد و از آوارگان افغانستانی حمایت کند.

/انتهای پیام/

ایرنا




برچسب ها: کرونا آوارگان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *