صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کرونا مصرف گوشت قرمز را ۴۰ درصد کاهش داد

۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۷۶۵۹۹
سرپرست سازمان امور عشایر گفت: با شیوع کرونا مصرف گوشت قرمز در کشور ۴۰ درصد کاهش یافته که این مساله باعث انباشت دام و بیشترین ضرر به اقتصاد عشایر شده است.

_ روزنامه کیهان نوشت: به گزارش سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علایی مقدم، درباره وضعیت عشایر اظهار کرد: ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم که اطلس این راه‌ها تهیه شده و نیاز به رسیدگی دارند، از نمایندگان مجلس درخواست داریم طرح جامع ملی درخصوص راه‌های عشایری تصویب کنند.

سرپرست سازمان امور عشایر گفت: با شیوع کرونا مصرف گوشت قرمز در کشور ۴۰ درصد کاهش یافته و باعث انباشت دام شد و بیشترین ضرر را به اقتصاد عشایر زده است. از جمله دلایل کاهش مصرف گوشت؛ عدم برگزاری مراسم محرم و صفر و نذورات مردم، برگزار نشدن عروسی و عزا، بسته شدن رستوران‌ها و جلوگیری از صادرات دام است. ضمن اینکه میزان تولید پشم در کشور ۴۳ هزار تن است که ۱۳ هزار تن آن را عشایر تولید می‌کنند، اما به دلیل اینکه خریداری ندارد سوزانده می‌شود.

علایی‌مقدم توضیح داد: عشایر بیشترین ضرر را وقتی می‌دهند که دامشان را دلال‌ها و واسطه‌ها خریداری می‌کنند. با اجرای زنجیره تولید گوشت تاکنون دو هزار میلیارد تومان به عشایر پرداخت و دست دلال‌ها را کوتاه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ۲۳۰ تعاونی عشایری در کشور داریم که همه عشایر بدون استثنا عضو این تعاونی‌ها هستند و میانگین سرمایه هر عشایر در این تعاونی‌ها که ۲۰۰ هزار تومان بود که به یک میلیون تومان افزایش داده‌ایم.

سرپرست سازمان امور عشایر با اشاره به اینکه تغییر الگوی تغذیه دام از جو به کنسانتره در مناطق عشایری در حال جا افتادن است، گفت: بهره‌وری جو تقریباً ۶۵ درصد است، اما بهره وری کنسانتره یک و نیم برابر جو است که هزینه‌های تولید در مناطق عشایری را کاهش می‌دهد.

علایی مقدم با انتقاد از اینکه در قانون بودجه سالانه، عشایر چندان دیده نمی‌شوند، افزود: ۸۴ میلیون هکتار مرتع در کشور داریم که ۳۴ میلیون هکتار آن در اختیار عشایر است. با بهره‌برداری از این مراتع هر نفر عشایر، گوشت ۱۶ نفر ایرانی را تأمین می‌کند.

 


برچسب ها: کاهش مصرف گوشت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *