مشکل امروز بازار نشر کاهش تقاضای کتاب است/خاطره نگاری در ادبیات دفاع مقدس
-یکم روز از آذر ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به نظرات بهناز ضرابی زاده پیرامون مشکل امروز بازار نشر و کاهش تقاضای کتاب اشاره کرد.
ضرابی زاده: مشکل امروز بازار نشر کاهش تقاضای کتاب است
یک نویسنده کتاب گفت: آیا تاکنون راهکاری درست برطرف شدن برای کاهش سرانه مطالعه ایجاد شده است؟، از طرفی این کاهش مطالعه طبیعتاً به کاهش چاپ و متعاقباً کاهش دستمزد نویسندگان ختم می شود، رویدادی که زندگی را برای اهل قلم هر روز سختتر می کند.
بهناز ضرابی زاده در گفتوگو با پیرامون کاهش سرانه مطالعه کتاب در کشور و تاثیرات آن بر جامعه نویسندگان گفت: سرانه مطالعه کتاب در کشور هر روز در حال کاهش است و این کاهش بدون شک تاثیر عمدهای در وضعیت امرار معاش نویسندگان قدیمی و جوان شده است.
نویسنده نامزد جایزه چهره سال هنر انقلاب نسبت به عدم تبلیغات مناسب در عرصه کتاب اظهار کرد: متاسفانه وضعیت عرضه نسبت به تقاضای موجود خوب نیست، رسانهها و مسئولین چندان توجهی به فضای کتاب و انتشار آثار ندارند و اگر اثری هم چاپ شود برای آشنایی مخاطب با آن اثر هیچ تلاشی نمیشود، از طرفی هم افزایش قیمت کاغذ بهای تمام شده کتاب را دو چندان کرده که خود عاملی برای کاهش خرید مردم است.
نویسنده «دختر شینا» ما نیازمند آن هستیم که تمامی مناطق و بخشهای کشور با فرهنگ خود آشنایی بیشتر پیدا کنند، این آشنایی میتواند از طریق چاپ آثاری مربوط به آن منطقه صورت گیرد، آثاری که علاوه بر مردم بومی سایر مردم و حتی گردشگران نیز بتوانند از آن بهرهمند شوند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
احمدی: تبلتها به دست کودکان حاشیه نشین شهر رسید
یک تهیه کننده تلویزیون گفت: در برنامه شکلات تلخ به تهیه کنندگی و کارگردانی مجتبی احمدی موضوع زندگی در حاشیه شهرها و ایجاد شرایط تحصیل و مهارت آموزی به کودکان کار و خیابان را میبینید.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
ناطق: خاطره نگاری پایههای ادبیات دفاع مقدس را مستحکم کرد
یک نویسنده کتاب گفت: ادبیات دفاع مقدس در حوزه خاطره نویسی از رشد بسیار مناسبی برخوردار بوده است، البته بخش رمان و کتابهای داستانی نیز توانسته اند حرکتهای خوبی انجام دهند، همین خاطرهها در آینده زمینههای مناسبی برای ایجاد رمانهایی ارزنده و ارزشمند خواهند بود خاطره نگاری پایههای ادبیات دفاع مقدس را مستحکم کردند.
ساسان ناطق در گفتگو با پیرامون ادبیات دفاع مقدس در هفته کتاب گفت: تلاشهای بسیاری برای انعکاس و ثبت خاطرات و وقایع دفاع مقدس طی این سالها رخ داده و کتابهای بیشماری منتشر شده است، اما هنوز نتوانستهایم دین خود هشت سال دفاع مقدس به خوبی ادا کنیم، البته ایراد در تولید نیست بلکه مشکل در عظمت کار نهفته است.
وی استقبال از کتابهای ادبیات دفاع مقدس را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: بازخوردها نشان میدهد ادبیات دفاع مقدس توانسته جای خود را در طی سالهای اخیر باز کند، در عین حال پختگی آثار تولید شده نیز به افزایش مخاطبان افزوده است، ارتباط مخاطبان با نویسندگان و نظرات آنان سبب شد نویسنده و ناشر راه را برای تولید کتاب باز ببینند.
ناطق اشارهای به اهمیت و جایگاه ادبیات دفاع مقدس در بین مخاطبان کتاب کرد و افزود: کار پیرامون دفاع مقدس آنقدر بزرگ و آنقدر گسترده است که تمام تلاشهایی که تا به حال انجام شده تنها بخش کوچکی از دریای پهناور هشت سال دفاع مقدس را شامل شده و خواننده هنوز به دنبال نکاتی بکر و شنیده نشده است.
نویسنده کتاب «نامه رسان» به روند انتشار کتابها اشاره کرد و افزود: متاسفانه افزایش قیمتهای مواد اولیه و کتاب لطمات اقتصادی بسیاری را بر حوزه نشر وارد کرده است در این راه ناشران تلاش بسیاری کردند تا بتوانند به تولید کتاب خصوصاً کتابهای دفاع مقدس بپردازند.
وی به تولید کتابهای دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: تاکنون کتابهای متعددی پیرامون فرماندهان ارتش، سپاه، بسیج جهاد، نیروی انتظامی و نیروی هوایی نوشته شده است، اما نهضتی که اخیراً شکلگرفته تلاش دارد تا گامهای بلندتر و موثرتری را بردارد و نکات نگفته هشت سال دفاع مقدس از زبان فرماندهان ارشد بیان کند.
ناطق بار دیگر بر ابعاد بزرگ ثبت و ضبط خاطرات پیرامون هشت سال دفاع مقدس پرداخت و بیان کرد: هنوز روایتهای ناگفتهبسیاری وجود دارد که به خاطر بیان نشدن پنهان مانده که باید به آنان پرداخت. مقام معظم رهبری نیز پیرامون انتشار خاطرات و رخدادهای ۸ سال دفاع مقدس تاکید ویژهای نموده اند زیرا این کتابها برای مخاطبان جذاب است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
بخشی: بازیگری یک شغل است/نمیتوان تولیدات را به همین راحتی تعطیل کرد
بازیگر سریال «ولایت عشق» گفت: برای ما هنر بازیگری، نویسندگی و یا کارگردانی و غیره یک شغل است، ما برای تفریح بازی نمی کنیم که بخواهیم به راحتی آن را کنار بگذاریم، وقتی بحث شغل مطرح می شود ما با درآمدزایی و معیشت روبرو می شویم، لذا نمی توان به راحتی یک شغل را به طور کامل تعطیل کرد.
عنایت بخشی در گفتوگو با ، پیرامون آخرین وضعیت فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر پیشنهاداتی دارم اما وضعیت بیماری کرونا تا حدی پیش رفته که اکثریت آثار فعلا متوقف شده اند، واقعیت امر هم باید طی دو هفته جاری تمامی اصول بهداشتی رعایت شود تا بالاخره شاهد کاهش شیوع بیماری کرونا باشیم.
وی در همین رابطه ادامه داد: به واقع امروز ما نیازمند همتی جمعی برای مقابله با بیماری کرونا هستیم، این همت جمعی از خانه های ما آغاز می شود، به این صورت که ما نیازمند آن هستیم که در خانه و خانواده خود نکات بهداشتی را جدی بگیریم، حجم فعلی بیماری کرونا به حدی است که دیگر اگر حتی یک نفر هم در خانواده رعایت نکند همه افراد در خطر هستند.
بازیگر سریال «ستایش» درباره احتمال تعطیلی طولانی مدت تولیدات تصویری اظهار کرد: شخصا شاید ترجیحم این باشد که تا پایان کرونا فعالیت خاصی نکنم اما همه نمی توانند با این روش زندگی کنند، بدون شک افراد زیادی در سینما و تلویزیون فعالیت می کنند که نان شبشان به همین تولیدات وابسته است.
وی در همین راستا تاکید کرد: صحبت اصلی آنجاست که اگر قرار بر تعطیلی طولانی مدت فعالیت های سینمایی و تلویزیونی و حتی تئاتری است، ما چه جایگزینی را برای اهالی این سه هنر قرار داده ایم؟ آیا در برابر دستور به تعطیلی تولیدات حمایتی هم از افراد صورت می گیرد یا همه چیز در حد حرف است.
این بازیگر پیشکسوت با اشاره به معیشت هنرمندان طی ماه های گذشته اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به یکسال از بیماری کرونا می گذرد، بسیاری از هنرمندان بیکار و خانه نشین شده اند، آیا مسئولین فرهنگی امروز سراغی از آنان می گیرند یا به حال خودشان رها شده اند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید