صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دولت ترامپ و شکست در سیاست‌های خارجی و داخلی

۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۶۴۸۳
دولت ترامپ در آمریکا روز‌های پایانی خود را سپری می‌کند و آنگونه که از نتایج انتخابات بر می‌آید ادعا‌های او درباره تقلب بجایی نخواهد رسید.

- با وجودی که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده است، اما در دو ماه پایانی دوران ریاست جمهوری خود همچنان فعال است و در زمینه مسائل سیاست خارجی دست به اقداماتی زده که باید دنیا به آن توجه داشته باشد.

ترامپ در فرصت باقی مانده تصمیماتی را گرفته و می‌گیرد که هم برای آمریکا و رییس جمهور بعدی هزینه ساز است و هم برای جهان تبعات منفی در پی خواهد داشت.

اکنون زمان آن است که دنیا نسبت به اقدامات دونالد ترامپ، رییس جمهور شکست خورده آمریکا بی توجه باشد.

کشور‌های همپیمان و همسو با ترامپ باید درک کنند که او و تصمیماتش نمی‌تواند ماندگار باشد و هر گونه اقدامی از سوی ترامپ وجهه‌ای از توافق ماندگار و پایدار ندارد.

اتحادیه اروپا که هم پیمان اصلی واشنگتن است، باید به این درک سیاسی برسد که همسویی با ترامپ برای آنها زیانبار خواهد بود، حتی زمانی که سه کشور اروپایی عضو تروئیکای اتحادیه بیانیه‌ای علیه ایران صادر می‌کنند نشان می‌دهد که آنها از شرایط حاکم در آمریکا آگاهی کافی ندارند و با بیانیه خود با فردی همراهی می‌کنند که دو ماه دیگر باید کاخ سفید را به رقیب خود واگذار کند.

قطعا سیاست‌های جو بایدن با دونالد ترامپ در زمینه سیاست‌های خارجی تفاوت‌هایی خواهد داشت، هر چند اعتقاد بر این است که سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر سیاست‌های نظام حاکم لیبرال سرمایه داری در این کشور است،، اما ترامپ در این زمینه برخی از سیاست‌های نظام را نیز زیر پا گذاشت.

رژیم‌های عربی منطقه نیز نباید خود را در دام سیاست‌های دونالد ترامپ گرفتار کنند، آنها چهار سال را در اسارت او به سر بردند و حتی لقب «گاو شیر ده» را مدیون دونالد ترامپ هستند.

ترامپ روز‌های پایانی خود را در کاخ سفید سپری می‌کند و اعتماد به رییس جمهوری که چهار سال پر تنش را برای بسیاری از کشور‌های دنیا و حتی درون آمریکا شکل داده است، یک اشتباه راهبردی از سوی برخی سران و اتحادیه‌هایی خواهد بود که تا پیش از این سعی داشتند با سیاست‌های رییس جمهور آمریکا همراهی کنند.

دونالد ترامپ در حالی کاخ سفید را ترک خواهد کرد که باصطلاح فشار حداکثری او علیه ایران کارایی خود را از دست داده و در ونزوئلا نیز سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه این کشور نتوانست به اهداف خود برای سرنگونی دولت قانونی مادورو موفق باشد.

آمریکای دوران ترامپ در منطقه غرب آسیا نیز شکست خورده محسوب می‌شود.

ترامپ نتوانست در عراق دولتی را بر سر کار بیاورد که با سیاست‌های آمریکا همراهی کند و در سوریه نیز با وجود مداخله نظامی، پیروز میدان نبرد در این کشور، مردم و دولت سوریه و جبهه مقاومت هستند.

ترامپ را باید در صحنه جهانی حذف کرد؛ او در داخل درگیر مسائل و معضلات جدی است و آمریکا نیز از اقدامات و سیاست‌های او زیان دیده است و دوران دشواری را سپری می‌کند.

هنوز روشن نیست که آیا انتقال قدرت از ترامپ به بایدن با آرامش انجام خواهد شد یا اینکه آمریکا دستخوش حوادثی می‌شود که این کشور را با بحران سیاسی و اختلافات داخلی به آشوب خواهد کشاند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *