صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خراسانی: تفکرات «علی شریعتی» نماد روشنفکری اسلامی است

۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۶۱۵۴
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده طنين كوه گفت: من تصور می‌کنم که به طور کلی گفتمان ادبیات انقلابی در سطح نخبگان روشنفکر سال‌های ۵۰ به بعد را علی شریعتی پایه‌گذاری کرد و به نوعی می‌توان گفت تفکرات شریعتی نماد روشنفکری اسلامی است.

مصطفی محدثی خراسانی شاعر و پژوهشگر انقلابی کشور در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، با اشاره به سالروز تولد علی شریعتی درخصوص جایگاه این اندیشمند اسلامی گفت: من تصور می‌کنم که به طور کلی گفتمان ادبیات انقلابی در سطح نخبگان روشنفکر سال‌های ۵۰ به بعد را علی شریعتی پایه‌گذاری کرد و به نوعی می‌توان گفت تفکرات شریعتی نماد روشنفکری اسلامی است.

نویسنده کتاب هزار مرتبه خورشيد در همین راستا ادامه داد: این گفتمان مذهبی و منطقی از سوی علی شریعتی هنر و ادبیات را تحت تاثیر خود قرار داده و جامعه دانشگاهی را متاثر از خود ساخت.

وی درباره تاثیر دیدگاه شریعتی در ادبیات انقلابی اضافه کرد: علی شریعتی تصویری تازه و روشن از تاثیر اسلام و تشیع در انقلاب اسلامی ایران ارائه داد که بسیاری از علاقمندان به انقلاب و اسلام را در آن زمان به خود جذب کرد. شریعتی سهم بسیار بزرگی در ادبیات و گفتمان اسلامی قبل و بعد از انقلاب ایفا کرد.

نویسنده طنين كوه حرکت موازی شریعتی با روحانیت را نقطه عطف آثار وی دانست و اضافه کرد: افتخار شریعتی بر آن است که همزمان با ظهور انقلاب اسلامی ایران پا به پای روحانیت به طور موازی جریانی را به سوی شور انقلابی تهیج می کرد. جریانی که برگرفته از تفکر واضح و روشن اسلامی و راه درست انقلاب بود.

وی در ادامه افزود: علی شریعتی رسالت بسیار خطیری را بر دوش می کشید. وی در زمانه ای فعالیت می کرد که قشر شبه روشنفکر به خیال تفکیک عقاید بود و شریعتی با ایستادگی درمیانه راه ایستاد و جریان روشنفکری دینی را از خود بر جای گذاشت. شناخت و مطالعه عمیق شریعتی از اسلام و تشیع و همگام بودن با اندیشه های نو توانست از او چهره ای میانجی در میان بسیاری از جریان های انقلابی ایجاد کند. اتفاقی که به نوعی وفاق انقلابی را به وجود آورد.

نویسنده کتاب سلوک باران راه شریعتی را راهی سخت و ناهموار خواند و ادامه داد: شریعتی برای راهش به شدت جنگید. شاید شریعتی تنها کسی باشد که در آن زمان توانست جریان روشنفکری را با تفکرات منطقی خود به اسلام علاقمند کرده و به نوعی ادامه دهنده راه اسلام کند.

محدثی تاثیر اقلیم خراسان بر آثار شریعتی را تاثیری مثبت و گیرا خواند و خاطرنشان کرد: تولد وی در استان خراسان و همجواری علی شریعتی با بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) یکی از منشاهای اصلی تفکر اسلامی این نویسنده انقلابی بود. در کلیت امر خراسان همواره به دلیل غنای ادبی فراوان خود و بهره گیری از آرایه های اسلامی همواره خواستگاهی نوین برای ادبیات اسلامی بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *