صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین خبر‌ها از سینما در روزی که گذشت

۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۶۱۵۰
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند.
- سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال بعد از شیوع موج سوم بیماری کرونا بار دیگر تعطیلی طولانی مدت را تجربه می کنند. 

سینما، اما از تیر ماه ۹۹ با بازگشایی سالن‌ها روبرو شد، اتفاقی که توانست در بدو امر امید تازه‌ای به علاقمندان به این هنر ببخشد، اما در نهایت با موج دوم بیماری بار دیگر هنر هفتم با افت در عرصه تولید و نمایش روبرو شد.

«حتی یک ساعت دیرتر» از آمریکا جایزه گرفت

فیلم کوتاه «حتی یک ساعت دیرتر» به کارگردانی سیدپرویز شجاعی به عنوان بهترین فیلم بخش بین الملل پنجمین جشنواره La Live آمریکا انتخاب شد.

«حتی یک ساعت دیرتر» حکایت تلخ و شیرینی از جهان کودکان طلاق است و مقوله طلاق را به چالش می‌کشد.

این جشنواره ۱۰ نوامبر برابر با ۲۰ آبان ماه برگزار شد.

عوامل این فیلم عبارتند از بازیگران: یغما یارعلی، آساره هداوند، یسنامعروفی، دستیار و برنامه ریز: امیر رحمت حیدری، منشی صحنه: مونا پیرایش، مدیر فیلمبرداری: علی شهریاری، حامد نمازی، دستیاران: مهدی نیرومند، مهدی حسین نیا، طراحی و اجرای صحنه و لباس: امید نجومی، دستیار صحنه: امین شریفیان، صدابردار: محمدحسین ابراهیمی، صداگذار: محمد حسین ابراهیمی، موسیقی: آرش نیک پندا، عکاس: سعید سبحانی، مدیریت تولید: اکبر محمدی، مونتاژ: مهاجر توحید پرست، کالریست: یحیی محمد علی، تیتراژ: مهدی مطلبی، طراح پوستر: سنبله شریفی.

بهترین فیلم‌های مستند معرفی شدند/ جایزه برای آتنبورو

پنجمین جوایز سالانه مستند انتخاب منتقدان برندگان خود را معرفی کرد و «دیک جانسون مرده» به عنوان بهترین مستند و کرستن جانسون کارگردان آن به عنوان بهترین کارگردان شناخته شدند.

این فیلم روی ریچارد جانسون پدر این کارگردان تمرکز می‌کند که از زوال عقل رنج می‌برد و با یک لحن کمدی تیره تمام راه‌های مختلفی را تصور می‌کند که می‌تواند بمیرد. این فیلم در فستیوال فیلم ساندنس ۲۰۲۰ پیش‌نمایش شد و توانست در بخش داستان‌سرایی غیرداستانی برنده جایزه ویژه نوآوری هیات داوران شود.

در جوایز مستند انتخاب منتقدان، فیلم «معلم اختاپوس من» برنده ۲ جایزه به خاطر بهترین فیلمبرداری و بهترین مستند علمی/ طبیعی شد.

مانند بیشتر جوایزی که امسال برگزار شدند، جوایز مستند انتخاب منتقدان هم به خاطر پاندمی ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شد.

سر دیوید آتنبورو به خاطر روایت «زندگی روی سیاره‌مان» محصول نت‌فلیکس موفق به کسب جایزه بهترین روایت شد، جایزه بهترین مستند موسیقی به طور مساوی به «داستان بیستی بویز» محصول اپل و «گو-گوها» محصول شوتایم رسید و «ایالت پسرها» محصول اپل جایزه بهترین مستند سیاسی را به خود اختصاص داد.

«علی و کاوت: داستان نوارها» محصول اچ‌بی‌او به طور مشترک در کنار «ورزشکار الف» نت‌فلیکس موفق به کسب جایزه بهترین مستند ورزشی شد و جایزه بهترین مستند کوتاه هم به «سن لوییز سوپرمن» محصول ام‌تی‌وی رسید.

کریستوفر کمپبل رییس شاخه مستند انجمن انتخاب منتقدان در بیانیه‌ای گفت: بسیار هیجان‌زده هستیم که امسال توانستیم از چنین گروه متنوعی از فیلم‌ها و فیلمسازان و موضوع‌ها تجلیل کنیم، مخصوصاً با وضعیتی که ۲۰۲۰ داشت.

وی اضافه کرد: دنیا حالا بیشتر از همه نیازمند تنوعی گسترده از داستان‌هاست و تمام این مستندها به شیوه‌های خاص خود روی ما اثر گذاشتند. افتخار می‌کنیم که هنوز می‌توانیم از این فیلم‌ها حمایت کنیم و بهترین بهترین‌ها در حوزه غیرداستانی را با هواداران به اشتراک بگذاریم. تنها حسرت‌مان این است که نتوانستیم این کار را حضوری انجام دهیم.

ثبت ۴۲۴ فیلمنامه و طرح سینمایی در سامانه بنیاد سینمایی فارابی

معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی فعالیت‌های خود در ۶ ماه نخست سال ۹۹ در زمینه حمایت از فیلمنامه‌ها و عقد قرارداد با فیلمنامه‌نویسان به شرح زیر اعلام کرد:

*بررسی ۱۶۷ طرح و فیلمنامه در شوراهای تخصصی و ۱۹۶ طرح و فیلمنامه در شوراهای کارشناسی

از ابتدای سال تا پایان مهر ۹۹، طی ۲۴ جلسه تعداد ۱۰۰ طرح و فیلمنامه در شورای اجتماعی، طی ۱۵ جلسه تعداد ۳۵ طرح و فیلمنامه در شورای انقلاب و دفاع مقدس و طی ۱۱ جلسه تعداد ۳۲ طرح و فیلمنامه در شورای کودک و نوجوان توسط اعضای این شوراهای تخصصی بررسی شده است. این شوراهای تخصصی از فیلمنامه‌نویسان، صاحب‌نظران عرصه فیلمنامه‌نویسی و کارشناسان فیلمنامه بنیاد سینمایی فارابی تشکیل شده‌اند.

همچنین ۱۹۶ فیلمنامه و طرح فیلمنامه در شوراهای کارشناسی معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی (متشکل از کارشناسان فیلمنامه بنیاد) بررسی شده اند.

از میان طرح‌ها و فیلمنامه‌های رسیده، در ۶ ماه نخست سال ۹۹ (تا پایان شهریور) تعداد ۲۴ فیلمنامه به مرحله عقد قرارداد برای نگارش فیلمنامه رسیده و در مراحل مختلف تولید قرار دارند.

گفتنی است در این مدت و با توجه به شیوع ویروس کووید-۱۹ و لزوم رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی، همه این جلسات به صورت برخط برگزار شده است.

*ثبت ۴۲۴ اثر در سامانه فیلمنامه بنیاد سینمایی فارابی

از ابتدای سال ۱۳۹۹ به منظور ارتباط راحت و فراگیر تمامی تهیه‌کنندگان، فیلمنامه‌نویسان و کارگردانان سینمای ایران، سامانه فیلمنامه بنیاد سینمایی فارابی رسما فعالیت خود را آغاز کرد. با آغاز به کار این سامانه، پیگیری آثار رسیده به بخش فرهنگی تسهیل شده و صاحبان آثار به سادگی می‌توانند با استفاده از کد رهگیری، از نظرات شوراهای گوناگون معاونت فرهنگی مطلع شوند. شوراهای تخصصی اجتماعی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کودک و نوجوان به اضافه شوراهای کارشناسی در معاونت فرهنگی وظیفه دریافت و بررسی طرح‌ها و فیلمنامه‌های رسیده را بر عهده دارند.

از ابتدای امسال، تعداد ۴۲۴ فیلمنامه و طرح فیلمنامه از طریق سامانه فیلمنامه به بنیاد سینمایی فارابی ارسال شده که طرح‌ها و فیلمنامه‌های رسیده پس از بررسی در شوراهای تخصصی و کارشناسی به فراخور محتوا یا سطح فنی، وارد فاز عقد قرار داده شده و یا نکات لازم به منظور بازنویسی به نویسنده اثر منتقل شده است.

* اولویت‌های محتوایی

معاونت فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی، رویکرد حمایتی خود را در پذیرش فیلمنامه‌های سینمایی با اولویت‌های محتوایی هم‌سو با سیاست‌های محتوایی سازمان سینمایی مشخص کرده است و بر این اساس، «افزایش امید و اعتماد عمومی»، «تقویت عزت‌مندی و قدرت ملی» و «توجه به نهاد خانواده» اولویت‌های محتوایی این معاونت در بررسی آثار به شمار می‌رود.

*حمایت از ۱۳۵ فیلمنامه ‌نویس در طرح حمایت از اعضای کانون فیلمنامه‌نویسان خانه سینما و انجام فاز اول طرح حمایت از سینمای اقتباسی

طرح حمایت از فیلمنامه‌نویسان در شرایط پاندمی اخیر به منظور حمایت از فیلمنامه نویسان به عنوان یکی از مهمترین ارکان تولید در سینما لحاظ شده و اعضای کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران، آثار خود را ذیل عنوان طرح فوق به معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی ارسال و یک کارگروه تخصصی متشکل از شوراهای تخصصی بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی و رییس کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران، طرح‌های رسیده را بررسی می‌کنند. طرح‌هایی که با رویکردهای سازمان سینمایی تطابق داشته باشند و به لحاظ فنی نیز از استانداردهای لازم برخوردار باشند، برای عقد قرارداد نگارش به بخش قراردادها معرفی می‌شوند. به طرح‌هایی هم که استانداردهای لازم محتوایی و فنی را لحاظ نکنند، توصیه‌های لازم به منظور ارتقای سطح کیفی انتقال داده می‌شود تا نویسنده طرح در صورت تمایل موارد مطرح شده را اصلاح کند.

در این راستا، ۴۱ طرح (ذیل این طرح حمایتی) به معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی رسید که ۷ طرح مشروط (منوط به بازنویسی بر اساس نظرات شورا) و ۲ طرح نیز مورد قبول واقع شد.

همچنین در ۶ ماه نخست امسال در طرح سازمان سینمایی مبنی بر حمایت از اعضای انجمن صنفی فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران از ۱۳۵ فیلمنامه‌نویس حمایت صورت گرفته است.

لازم به ذکر است در فاز اول طرح حمایت از تولید فیلم‌های اقتباسی که با حمایت مستقیم بنیاد سینمایی فارابی صورت می‌پذیرد ۲۶ طرح بر اساس ۲۶ کتاب به معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی رسید که آثاری چون «زیبا صدایم کن» (فرهاد حسن‌زاده)، فیلمنامه‌نویس: کامبوزیا پرتوی، «پلو خورش» (هوشنگ مرادی کرمانی)، فیلمنامه‌نویس: ابراهیم فروزش، «شطرنج با ماشین قیامت» (حبیب احمدزاده)، فیلمنامه‌نویس: حبیب احمدزاده و «دشتبان» (احمد دهقان) فیلمنامه‌نویس: محمدرضا گوهری در این طرح برگزیده شد. فراخوان فاز دوم این طرح نیز تا پایان پاییز منتشر شده است.

*حمایت بنیاد سینمایی فارابی از تحقیق و نگارش ۲۴ فیلمنامه

در ۶ ماهه نخست سال ۹۹، قرارداد تحقیق و نگارش ۲۴ اثر منعقد شد. از بین این ۲۴ فیلمنامه، ۱۰ فیلمنامه در دست بررسی/ بازنویسی اولیه، یک فیلمنامه در مرحله بازنویسی فیلمنامه و ۶ فیلمنامه در دست نگارش است و ۷ فیلمنامه تحویل بنیاد سینمایی فارابی شده است.

فیلمنامه‌های در حال بررسی/بازنویسی (تحقیق و نگارش) از ابتدای امسال تا پایان شهریور ۹۹ با قید نام نویسنده یا کارگردان یا تهیه‌کننده‌ای که با او قرارداد منعقد شده، عبارتند از «افسانه نیست»، تهیه‌کننده: محمد پیرهادی- دفاع مقدس، «یعقوب‌لیث صفاری»، نویسنده: مسعود جعفری‌جوزانی-  تاریخ و تمدن، «زندگی دوگانه لیلا»، نویسنده: احمدرضا معتمدی- اجتماعی، «نابغه‌ها»، نویسنده: علی شاه‌حاتمی- کودک و نوجوان، «سلام بر ابراهیم»، نویسنده: علی روئین‌تن- دفاع مقدس، «با هم بریم بهشت»، تهیه‌کننده: علی فرقانی و مرتضی اصفهانی- مقاومت، «حضرت خدیجه (س)»، نویسنده: فرهاد توحیدی - تاریخ اسلام، «پنج گرم»، نویسنده: علی موذنی- معناگرا، «عملیات ربات‌ها» نویسنده: علی عبدالعلی‌زاده - کودک و نوجوان، «دشمن عزیز»، نویسنده: ماکان عاشوری- اجتماعی.

همچنین فیلمنامه «پول لعنتی» به نویسندگی مجید جوانمرد با موضوع اجتماعی در مرحله بازنویسی فیلمنامه است.

در ۶ ماهه نخست سال، فیلمنامه‌های «آینده نگار»، نویسنده: سپهر علی محمدلو - نوجوان، «ببرهای زخمی حکیمیه»، نویسنده: حسام حیدری- کودک و نوجوان، «روز حضور»، نویسنده: فریدون فرهودی- اجتماعی، «کووید ۲۰»، نویسنده: رضا مقصودی- اجتماعی، «تار و پود عشق»، نویسنده: رهبر قنبری-  معناگرا و «سفرنامه آهو»، نویسنده: محمود آقابابایی‌پور - اجتماعی/دینی در دست نگارش بوده‌اند.

فیلمنامه‌های تحویل داده شده ۶ ماهه نخست سال ۹۹ عبارتند از «دسته دختران»، نویسنده: منیر قیدی - دفاع مقدس، «برادران افتخاری»، نویسنده: مرحوم سیامک شایقی- اجتماعی، «سیل»، نویسنده: مهرشاد کارخانی- اجتماعی، «درخت»، نویسنده: مهدی ودادی - اجتماعی، «حسن کچل»، نویسنده: نادره ترکمانی - کودک و نوجوان، «زیارت از راه دور و نزدیک»، سیدمهدی شجاعی - معناگرا، «مرشد»، نویسنده: نیما جاویدی - اجتماعی.

معرفی نامزدهای جشنواره آنلاین فیلم کوتاه «کشف استعداد»

نامزدهای بخش مسابقه فیلم کوتاه اولین «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» از میان ۳۸ فیلم انتخاب شده در این بخش مشخص شدند.

نامزدهای بخش فیلم مسابقه کوتاه مختلف به شرح زیر است:

بهترین فیلم:

۱. اجباری (تهیه‌کننده: محمدجواد خورشا)
۲. ابرهای کومولوس (تهیه‌کننده: رضا کوه‌پور)
۳. ناتمام (تهیه‌کننده: محمدباقر تیموری)
۴. دووف (تهیه‌کننده: مجید برجی صداقت و مجتبی صدرمنش)
۵. بی تیمار (تهیه‌کننده: علیرضا روئین‌فر)

بهترین کارگردانی:

۱. دووف (کارگردان: مجید برجی صداقت)
۲. اجباری (کارگردان: محمدجواد خورشا)
۳. ابرهای کومولوس (کارگردان: رضا کوه‌پور)
۴. ناتمام (کارگردان: رضا سلاح‌ورزی)
۵. سی‌پی (کارگردان: آرش قاسمی)

بهترین فیلمنامه:

۱. ناتمام (نویسنده: رضا سلاح‌ورزی)
۲. ابرهای کومولوس (نویسنده: رضا کوه‌پور)
۳. دووف (نویسنده: مجید صداقت برجی و آتوسا افسری)
۴. اجباری (نویسنده: محمدجواد خورشا)
۵. نه‌چیر (نویسنده: نوید زارع)

بهترین بازیگر مرد:

سهیل کرم یار (برای فیلم اجباری)
سهیل قنادان (برای فیلم اجباری)
سینا بیضاوی (برای فیلم سرگردان)
ایمان اصفهانی (برای فیلم ناتمام)
مهدی قمر (برای فیلم برچسب)

بهترین بازیگر زن:

مریم کاظمی (برای فیلم سی پی)
مهتاب ثروتی (برای فیلم سایه ارغوان)
بیتا عزیز اقلی (برای فیلم ناتمام)
شیرین جروقی (برای فیلم ناتمام)
میترا شاکری (برای فیلم ابرهای کومولوس)

پوران درخشنده، مهتاب کرامتی، آتیلا پسیانی، جواد طوسی و سیروس الوند اعضای هیات داوری نخستین دوره از «جشنواره آنلاین فیلم کوتاه کشف استعداد» به دبیری شهرام اسدزاده هستند.

این جشنواره از ۲۲ آبان آغاز شده است و تا امشب ۲۹ آبان ادامه دارد.

اختتامیه اولین جشنواره آنلاین فیلم کوتاه «کشف استعداد» فردا جمعه ۳۰ آبان ماه ساعت ۲۰ با معرفی برندگان بخش رقابتی فیلم کوتاه به صورت کاملاً آنلاین برگزار خواهد شد.

برگزیدگان بخش کشف استعداد در بخش جداگانه‌ای معرفی خواهند شد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *