بحران فرصت ساز است این فرصت به طب ایرانی داده شود
- محمد صفری روزنامه نگار در یادداشتی برای نوشت: همچنان نظام سلامت و برخی پزشکان عزیز که در این دوران سخت در حال مقابله با ویروس کرونا هستند، نسبت به بهره گیری از طب ایرانی موضع دارند و با آن مخالفند.
مخالفت با استفاده از طب ایرانی، به نظر میرسد بیشتر در بدنه اصلی وزارت بهداشت وجود داشته باشد که اجازه استفاده از داروهای گیاهی ساخته شده برای مقابله با کرونا که حتی ثبت هم شدهاند، داده نمیشود.
تاکنون پزشکی نوین ناتوان از درمان بیماری ویروس کرونا است، حتی در جهان نیز ثابت شده که آنهایی که به ظاهر از دانش پزشکی و تجهیزلت پزشکی پسشرفتهای برخوردارند نتوانستهاند این ویروس را مهار کنند و حتی تعداد مبتلایان و جانباختگان کشورهای پیشرفته بیشتر از ایران است.
آیا نمیتوان گفت که شاید یا احتمالاً بسیاری از مردم ایران که به طب ایرانی اسلامی اعتقاد دارند و تاکنون در بحران کرونا از همین طب بهره بردهاند و توصیههای اطباء ایرانی را به کار گرفتهاند باعث جلوگیری از مرگ و میر هر چه بیشتر مردم شده است؟
بارها از زبان مسئولین وزارت بهداشت که عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هم هستند خوانده و شنیدهایم که داروهای گیاهی بر اساس طب ایرانی اسلامی ساخته شده که کارایی خود را نشان داده است.
چندی پیش دکتر زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران خبر از ساخت چهار داروی گیاهی در کشور داد که برای ساخت یکی از آنها عصاره گیاهی نیاز است که تنها در ایران وجود دارد.
با وجودی که ظرفیت لازم برای بهره بردن از طب ایرانی مهیا است و بر اساس شرایط موجود به خاطر شیوع ویروس کرونا در کشور، باید از همه ظرفیتهای پزشکی برای مطالعه و ساخت داروی درمان این بیماری استفاده کرد و به کار برد، اما همچنان میبینیم که پزشکی نوین مقابل پزشکی ایرانی سنتی گارد میگیرد و مقاومت نشان میدهد.
از سوی جامعه پزشکی ایرانی اسلامی تاکنون ۷۳ داروی بهبود بیماران کرونا ساخته شده که تنها ۴ دارو مجوز گرفته است که این داروها هم هنوز در دسترس نیست.
اگر یک نگاه علمی در در کمیته پزشکی ستاد مقابله با کرونا حاکم باشد، باید از هم ظرفیتهای پزشکی بهره ببرد و در چنین کمیتهای نباید افرادی حضور داشته باشند که با درمانهایی مانند درمان طب ایرانی و اسلامی مخالفت کنند.
اکنون مهمتر از هر چیزی نجات جان مردم جامعه است و نباید تعصباتی که در بخش پزشکی نوین که در کشور حاکم است باعث شود که از ورود داروهای طب ایرانی حلوگیری کند بلکه باید زمینه را برای این بخش فراهم کنند تا چه بسا کمک حال نجات بیمارانی باشد که در تخت بیمارستانها یا در خانهها با بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکنند.
در حال حاضر داروهایی که برای درمان بیماران کرونایی تجویز میشود یا گران است یا کم یاب و همین خود برای
سازمان بهداشت و درمان کشور هزینههای زیادی را تحمیل کرده است که البته با نگاهی به افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان نشان میدهد که کارایی لازم را نداشته است.
اگر اعتقاد بر استفاده از طب فراگیر وجود دارد، باید از ظرفیت بخشهای دیگر پزشکی نیز استفاده شود که در این مقوله به طب ایرانی اسلامی تاکنون میدان داده نشده است.
حتی اگر با استفاده از طب ایرانی جان یک انسان هم نجات داده شود خود نوید بخش خواهد بود که میتوان به داروهای گیاهی طب ایرانی اسلامی اعتماد کرد.
اگر در استفاده از طب ایرانی یک خودباوری ایجاد شود میتواند در برهه از مشکلات بخشی از بار آن را از دوش کادر پزشکی کشور که شبانه روز در حالا تلاش برای تیمار بیماران هستند بردارد.
خستگی در کادر پزشکی کشور پس از نزدیک به یکسال در خط مقدم مقابله با کرونا دیده میشود و حتی جانباختن پزشکان و پرستاران این بخش خود ضایعهای جبران ناپذیر است.
باید توجه داشت که در شرایط بحرانی فرصتهایی به وجود میآید که باید از آنها در بزنگاه استفاده کرد و اکنون با توجه به شرایط وخیم اوضاع به این نکته باید توجه کرد که فرصتی ایجاد شده تا از ظرفیت طب ایرانی اسلامی برای درمان و پیشگیری از بیماری ویروس کرونا بهره برد.
نباید این فرصت و حق را از مردمی که درگیر این بماری هستند گرفت. شاید مردم نیز خواهان بهره گیری از ظرفیت طب ایرانی باشند.