صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین وضعیت و مراحل ساخت واکسن ایرانی کرونا

۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶:۴۵
کد خبر: ۶۷۵۵۵۴
«مراحل تولید واکسن‌های ایرانی کرونا، امیدوارکننده است.» رییس انستیتو پاستور ایران گفت: واکسن کرونای ایرانی در برخی از گروه‌ها، در مرحله تست انسانی قرار دارد و در ۳ فاز کارآزمایی روی انسان انجام می‌شود.

- روزنامه جام جم نوشت: علیرضا بیگلری درباره واکسن کرونای ایرانی گفت: در برخی از گروه‌ها، اکنون در مرحله تست انسانی قرار داریم.کارآزمایی روی انسان در سه فاز انجام می‌شود. بعد از بررسی دوهفته‌ای فاز حیوانی و تایید مرحله ساخت واکسن در آزمایشگاه و در صورت تایید همه این مراحل، وارد فاز انسانی می‌شویم. 

رییس انستیتو پاستور ایران افزود: در مرحله اول فاز انسانی، واکسن روی ۱۰ تا ۱۲ نفر داوطلب تست می‌شود. در این مرحله، بی‌خطر بودن واکسن روی افراد بررسی می‌شود؛ اگر بعد از تست روی افراد داوطلب مشخص شد که واکسن بی‌خطر است، وارد فاز دوم می‌شویم که در آن روی افراد داوطلب به تعداد ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر آزمایش انجام می‌شود و به‌جز بررسی بی‌خطر بودن، به کارایی واکسن هم توجه می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: در این فاز، گروه‌هایی با سن‌های متفاوت و نیز با بیماری‌های زمینه‌ای شرکت می‌کنند؛ کسانی که باید عملکرد واکسن روی آن‌ها بررسی شود. بعد از تایید و گذر از این مرحله، فاز سوم، با حضور داوطلبانه ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر انجام می‌شود. در این مرحله، علاوه‌بر بررسی بی‌خطر بودن و کارآمدی واکسن، عوارض ناشی از واکسن هم مورد مطالعه قرار می‌گیرد. باید دقت کنید که فاز سوم، فاز عمومی آزمایش واکسن است و با دقتی بیشتر پیمایش می‌شود، اما تا زمانی که واکسن، روی افراد بیشتر و در جامعه بررسی نشود، عوارض ناشی از واکسن به دست نمی‌آید. ممکن است که عارضه‌ای، یک در صدهزار اتفاق بیفتد و تنها با آزمایش بیشتر می‌توان به آن دست پیدا کرد.

بیگلری درباره زمان دستیابی به واکسن گفت: می‌توان این زمان را کاهش داد. می‌توانیم تست در فاز اول و دوم را به صورت همزمان انجام دهیم یا فاز‌های دوم و سوم را با هم انجام دهیم تا پروسه، کوتاه‌تر شود، اما باید توجه داشته باشید که فاز انسانی، نیاز به زمان‌بندی دارد و حداقل هفت تا هشت ماه زمان می‌برد. قبل از تولید انبوه، باید بی‌خطر بودن واکسن مشخص شود و این بررسی دقیق واکسن را می‌طلبد. باید خیلی از مسائل درباره واکسن حل شود و بعد در صورتی که برای جامعه آماده بود، وارد فاز تولید انبوه شود. در حال حاضر نمی‌شود زمان دقیق برای تولید واکسن مشخص کرد.

وی گفت: در حال حاضر مردم باید یک‌سال‌ونیم تا دو سال، سبک زندگی این روز‌های خود (رعایت پروتکل‌ها) را تغییر ندهند. یعنی همچنان باید ماسک بزنند، فاصله اجتماعی را رعایت و به پروتکل‌ها توجه کنند. به یاد داشته باشید که در همه جای دنیا، در خوشبینانه‌ترین شرایط، حتی برای شرکت‌های آلمانی، هندی، آمریکایی، چینی و انگلیسی که به واکسن دست پیدا کرده‌اند، مردم باید حداقل تا دو سال ماسک بزنند و مراقب باشند، چراکه با تولید انبوه واکسن هم می‌توان در سال اول، واکسن مورد نیاز فقط ۲۰ درصد از جمعیت کل جهان را تهیه کرد.

چه افرادی در اولویت تزریق واکسن هستند؟

رئیس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد: کادر درمان که با بیماران در ارتباط هستند، در اولویت هستند. گروه‌های دیگری هم هستند که قبل از همه باید واکسن کرونا بزنند؛ افرادی که بیماری خاص دارند، افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند و سن‌شان هم بالاست، کودکان و زنان باردار هم کسانی هستند که باید قبل از همه، واکسن کرونا تزریق کنند.

وی درخصوص تاثیر جهش ویروس کرونا در تولید واکسن بیان کرد: تغییر در ساختار و ماهیت ویروس، جز مواردی است که در پروسه تولید همه واکسن‌ها به آن توجه می‌شود. اگر این اتفاق نیفتد، به واکسن مؤثری دست پیدا نمی‌کنیم. ما چند راه برای دستیابی به واکسن داریم. ۲۰ گروه از دانشمندان ایرانی، بر روی واکسن فعالیت می‌کنند و هر گروهی هم روی یک روش متمرکز هستند از این تعداد چهار گروه خیلی موفق عمل کرده‌اند و وارد فاز آزمایش انسانی شده‌اند.

بیگلری درباره پیش‌بینی نتایج تست انسانی گفت: در کار‌های علمی پیش‌بینی، کار خیلی سختی است. مهم این است که ما از همه راه‌های ممکن، در حال تلاش برای رسیدن به واکسن هستیم. موفقیت پروژه‌های ما خیلی زیاد است، بنابراین به دستیابی به واکسن، خیلی امیدواریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *