صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آسیب‌های زیست محیطی صید ترال جبران ناپذیر است

۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹:۱۶
کد خبر: ۶۷۵۴۰۶
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی گفت: اثرات زیست محیطی صید ترال، باعث کاهش تنوع گونه‌ها و تغییرات زیست‌محیطی به سمت رشد موجودات زنده فرصت طلب، می‌شود.
احمد مرادی، نماینده بندرعباس، حاجی آباد، قشم، ابوموسی و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با میزان در خصوص صید ترال گفت: روش عادی که به صورت کف روب است و با ماهواره‌ها در عمق خیلی پایین، برخی گونه‌ها را بخصوص گونه‌های کمیاب را شناسایی میکنند و این گونه‌ها را صید می‌کنند.

نماینده مجلس توضیح داد: کف‌روب یا ترال یا گوفه تور ماهی‌گیری بزرگی به شکل قیف است که از دو طرف به تخته‌هایی متصل و معمولاً به دنبال شناور در بستر دریا کشیده می‌شود.

مرادی همچنین ادامه داد: شناوری که برای کف‌روبی استفاده می‌شود گوفه‌کش نامیده می‌شود. این شناور‌ها در اندازه‌های متفاوت وجود دارند، از قایق‌های کوچک با قدرت تنها ۳۰ اسب بخار موتور یا شناور‌هایی با کارخانه‌های بزرگ با بیش از ۱۰٬۰۰۰ اسب بخار را شامل می‌شود. در حالی که ترال عمدتاً برای صید تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمونه برداری‌های علمی یا مطالعاتی، یکی دیگر از موارد استفاده از ترال می‌باشد.

وی در خصوص نگرانی‌های زیست محیطی بیان کرد: این موضوع نگرانی‌های زیست محیطی را بوجود آورده است، در واقع این تور‌های کششی، غیر گزینشی عمل می‌کنند و سبب صید هر دو نوع ماهی قابل عرضه در بازار و ماهی نامطلوب و از هر دو اندازه قانونی و غیرقانونی آن‌ها می‌شود. در هر بار عملیات صیادی قسمتی از صید بی‌مصرف می‌باشد که به عنوان صید ضمنی، مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، برخی ازگونه‌هایی که به‌عنوان صید ضمنی گرفتار می‌شوند نیز به‌طور تصادفی توسط فرایند ترال کشته می‌شوند.

همچنین وی افزود: در طی چند سال اخیر برخی افراد سودجو از اهرم‌هایی به نفع خود سوء استفاده میکنند با گرفتن مجوز از آب‌های دور یعنی در عمق ۲۰۰ متری به بالا با کشتی‌هایی که از کشورهایی، چون تایلند، چین اجاره کرده و در دریای عمان و خلیج فارس مشغول به صید ترال هستند.

مرادی اظهار کرد: برخی دیگر از همان روش صید سنتی صید می‌کنند، با تلاش مسئولین قضایی و سپاه و پیگیری مجلس تا حدودی از صید ترال در خلیج فارس و دریای عمان کاسته است، در مجلس هم از وزیر جهاد کشاورزی طرح سوال شد که برای نماینده های مجلس قانع کننده نبود، درباره  در برخی از قسمت‌های شرق استان هرمزگان و آب‌های دریایی عمان و خلیج فارس با استفاده از رانت چرخه صید ترال همچنان ادامه دارد که آسیب‌های زیست محیطی این نوع ترال با انقراض برخی آبزیان کمیاب بسیار بالاست و جبران آن تا حدودی غیر ممکن است.

نماینده مجلس گفت: کشتی‌های چینی و تایلندی که در دریای عمان و خلیج فارس مشغول صید ترال بودند توسط مسئولین مربوطه دستگیر شدند در اصل با سازماندهی دقیق‌تر و با کمک شیلات هم توانسته ایم از انقراض آبزیان کمیاب گرفته شود، تا کنون که صید ترال بصورت غیر قانونی و یا با سوء استفاده از مجوز‌هایی که صادر می‌شود تعداد زیادی از گونه‌های در حال انقراق و یا کمیاب به خطر می‌افتد و همچنین آبزیانی که در بازار نامطلوب هستند، کشته می‌شوند.

وی استفاده از ترال بواسطه اثرات زیست‌محیطی را بحث‌برانگیز خواند و ادامه داد: از آنجا که ترال کف شامل کشیدن ابزار سنگین ماهیگیری در کف دریاست، می‌تواند تخریب‌هایی در مقیاس بزرگ در کف اقیانوس‌ها ایجاد نماید، ازآن جمله شکستن مرجانها، خسارت به زیستگاه و حذف جلبک‌های دریایی می‌باشد. مهمترین اجزای تأثیرگذار ترال تخته‌های صید هستند، که می‌تواند چندین تن وزن داشته باشند و شیار‌های عمیقی در کف دریا ایجاد کنند، و ساختار زنجیر پایینی نیز که معمولابه لبه پایین تور متصل بوده وهمیشه با کف دریا در تماس باقی می‌ماند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *