صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش 51 درصدی صادرات فرش ماشینی نگران‌کننده است

۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۶۷۵۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: دبیر سابق انجمن نساجی ایران با بیان اینکه در 4 ماه ابتدای سال صادرات فرش ماشینی با کاهش 51 درصدی مواجه بوده است، گفت: کاهش صادرات فرش ماشینی از نگران کننده است.
علیرضا حائری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، گفت: کاهش صادرات فرش ماشینی از  نگران کننده است زیرا با مازاد ظرفیت و مازاد تولید داخلی روبرو هستیم و چنانچه نتوانیم مازاد تولید را به بازارهای جهانی صادر کنیم با توقف واحدهای تولیدی روبرو خواهیم شد.

وی ادامه داد: در 4 ماهه ابتدایی سال جاری، صنعت نساجی با صادرات 164 میلیون دلاری به نسبت صادرات 195 میلیون دلاری مدت مشابه سال قبل با افت شانزده درصدی در صادرات کالاهای خود مواجه بوده است.

دبیر سابق انجمن نساجی ایران افزود: در همین مدت واردات کالاهای نساجی نیز به رقم 360 میلیون دلار رسید که نسبت به واردات 411 میلیون دلاری مدت مشابه سال قبل با افتی سیزده درصدی مواجه شد.

این کارشناس صنعت نساجی بیان کرد: به عبارت دیگر تراز تجارت خارجی صنعت نساجی به غیر از ماشین آلات در 4 ماهه نخست سال جاری منفی 196 میلیون دلار بوده است و در مقابل هر یک دلار صادرات 2.2 دلار واردات انجام شده است.

به گفته حائری بیشترین کاهش صادرات در 4 ماهه نخست سال جاری در بخش فرش ماشینی اتفاق افتاده که با افتی 51 درصدی مواجه بوده است. در این بخش صادرات این دوره به رقم 18.3 میلیون دلار رسیده، در حالیکه در مدت مشابه سال قبل به رقم صادراتی 37.4 میلیون دلار دست یافته بود.

وی با اشاره به صنعت فرش ماشینی گفت: کاهش صادرات فرش ماشینی از این حیث نگران کننده است که در این صنعت با مازاد ظرفیت و مازاد تولید داخلی روبرو هستیم و چنانچه نتوانیم مازاد تولید را به بازارهای جهانی صادر کنیم با توقف واحدهای تولیدی روبرو خواهیم شد.

دبیر سابق انجمن نساجی ادامه داد: صادرات انواع نخ با 26درصد و انواع پارچه با 22 درصد و پوشاک با 18 درصد در رده های بعدی افت صادراتی قرار دارند.

وی تاکید کرد: انواع الیاف نیز با کاهش 10 درصدی صادرات روبرو بوده است. متاسفانه همچنان با تنوعی در بازارهای هدف صادراتی روبرو نیستیم و عمده کشورهای مقصد کالاهای صادراتی منحصر شده به کشورهای همسایه همچون عراق، ترکیه، افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *